Stryktipset, vecka 8, 23 februari 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 8, 23 februari 2013

Lika säkert som svordomar till pling i rutan så är Tips-SM här igen! Glöm inte att lämna in era 64-raderssystem för att vara med i tävlingen. Mitt förslag den här veckan är R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr.

1. Arsenal – Aston Villa 1
Gunners kommer att få hög procent här och frågan är om inte krysset ska med, alternativt en skrälltvåa. Villa har offensiva krafter samtidigt som Arsenal kan vara lite slitet i både kropp och hjärna efter den tunga CL-förlusten mot Bayern i veckan. De stora stjärnorna spelade dock inte så många minuter och ska Gunners spela Champions League nästa säsong så måste man vinna sådana här matcher.

2. Norwich – Everton (x)2
Aj! Men va fan, sluta! Hundratals små gubbar i min mage bankar mot mina inälvor och vrålar "Singelkryss din dumma fegis, SINGELKRYSS!" Bara en vinst på de elva senaste matcherna för Norwich, men samtidigt är man svårslaget hemma även fast man vacklat lite på senare tid. Hyfsat intakta trupper. Fegisen halvgarderar.

3. QPR – Manchester U (x)2 M
Naturligtvis är tvåan utgångstecknet men QPR är inte oävet, även fast man verkar vara programmerat att inte vinna matcher. City 0ch Spurs har på senare tid åkt från Loftus Road med poängtapp – United som har ett tajt spelschema är nog dödsbesvikna med en pinne. Runt 70% på tvåan är oacceptabelt.

4. Reading – Wigan 1(x) M
Holy fuck vilken viktig match i botten av tabellen! Nästjumbon Reading mot laget precis över, Wigan. Bortalaget har en vinst på de 13 senaste ligamatcherna och har hållit nollan EN gång på de 16 senaste matcherna. Defensiven måste bli bättre om man ska rå på Reading. Men i FA-cupen har Wigan visat bättre takter och även fast motståndet varit sämre så har man vunnit och hållit nollan borta mot Macclesfield och Bournemouth – dessutom bortaslagit Huddersfield med 4-1. Reading är riktigt bra hemma där bara Arsenal, United och Spurs åkt hem med tre pinnar. Kan vara värt en helgardering.

5. WBA – Sunderland 1(x2)
Min helgardering kommer snabbt efter en blick på streckfördelningen där WBA nästan får 60% Sunderland har visat tidigare att man kan överraska borta och mot ett WBA som visserligen slog Pool borta senast men som bara har en pinne på de fyra senaste hemmamatcher så har man en chans. Inte jättestor chans, men tillräckligt stor för att jag ska gardera Fletcher, Graham och grabbarna.

6. Blackburn – Leeds 1
Viktig match då båda lagen kämpar för att nå upp till kvalplatserna. Rovers slog ut Arsenal ur FA-cupen för en vecka sedan men följde upp den skrällen med en bortatorsk mot Hull i tisdags. Rhodes målfarlig i hemmalaget och ett bortasvagt Slamp-Leeds kommer att få det svettigt.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Blackpool – Leicester (1x)2
Två just nu svajiga lag och helgarderingen kommer tidigt. Jag blir inte tokig på Leicester som nu har tre raka torsk (en i FA-cupen) mot mediokert motstånd. Paul Ince ny tränare i Blackpool som ofta är inblandat i tajta matcher. Leicester har det bästa laget på pappret, men sen när gav det tre säkra poäng?

8. Bolton – Hull 1(x)
Gedo har gjort mål i tre raka matcher för Hull och kanske håller sviten i sig mot Bolton som hållit nollan en gång på de tio senaste matcherna? Bortalaget gör det riktigt bra just nu och visar att man är en rättvis kandidat till en direktplatserna till Premier League (ligger tvåa nu). Man har dock spelat tre raka hemmamatcher och vunnit samtliga, men nu är frågan om man kan utöka segerraden mot Bolton. Jag är inte helt övertygad – Bolton hemmaspel är bra och det ligger en liten reaktion i luften hos Hull.

9. Brighton – Burnley 1
Brighton känns alltid stabilt, även fast man är lite uddlöst tidvis. Med rätta är man favorit mot Burnley som nu har fyra raka ligamatcher utan seger. Ettan lämnas ensam, men ett lyxkryss behöver inte vara fel.

10. Bristol C – Barnsley 2
Två tuffa bortamatcher för tabelljumbon Bristol och två uddamålsförluster á 1-2 – en rolig detalj är att båda Bristols reduceringsmål i dessa matcher har kommit på övertid OCH varit självmål! 🙂 Hemma är man dock bättre och har tre raka segrar. Tillbaka till vinnarspåret nu? Nja, lätt blir det inte, då motståndet för dagen har otrolig form. åtta vinster och ett kryss på de nio senaste tävlingsmatcherna för Barnsley som klättrat upp över nedlfyttningsstrecket. Bristol hoppades att få tillbaka skadade trion Cole Skuse (kapten), anfallaren Sam Baldock och försvararen Louis Carey, men alla ser ut att missa igen. Det här får bli en rövare. Tvåa. Gardera om ni inte är lika wild and crazy som jag.

11. Charlton – Nottingham 1(x)
Nottingham har skapat massor av chanser sedan Billy Davies tog över som coach – utdelning senast när man körde över Huddersfield med 6-1. Charlton vann imponerande borta mot Leicester och Yann Kermorgant gjorde mål, som vanligt. Om Forest kan skapa lika mycket borta som hemma så har man chans att skrälla.

12. Huddersfield – Ipswich 1(x2)
Hemmalagets nye coach Mark Robins kunde ju fått en lite bättre start i klubben. På de två matcher han lett laget har man två torsk och 2-10 i målskillnad (1-4, Wigan i FA-cupen och 1-6 mot Nottingham i ligan.) Nu får man troligtvis tillbaka Gerrard i backlinjen och kanske kan han styra upp det hela. Man har kryssat i hela sex av de nio senaste hemmamatcherna och det skulle inte förvåna om det är sju av tio efter den här matchen. Ipswich gör det bra nuförtiden och även fast man inte är som bäst på bortaplan, så har man en intakt trupp och bra chans på poäng. Ovisst.

13. Peterborough – Birmingham 1(x) M
Det verkar som om Peterborough har kopplat på överlevnadshjärnan – fem raka hemmamatcher utan förlust och 6 2 2 på de tio senaste ligamatcherna. Helt plötsligt har man bra häng i ligan och har nu bara fyra poäng upp till säker mark, och de med en match mindre spelat. Birmingham kan mycket i sina bästa stunder, men mer än en poäng tror hoppas jag att man inte får.

Packa kateter och en flaska Jameson så ses vi på Arlanda på söndag! Stryktipskupongen finns här.

BERMUDABENNY

sparkaochspring@hotmail.se

Sparka & Spring på Facebok

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.