Stryktipset, vecka 7, 16 februari 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 16 februari 2013

Viktig info innan tipset:
1) Fram till 22 februari går det att rösta fram sin favoritspelblogg under förra året.
2) Förstapris är ett spel på Betsson för 10 000 kronor.
3) Om Sparka och Spring vinner så får NI bestämma vad jag ska spela på.
4) Om spelet sitter så bestämmer NI vad vinstpengarna ska gå till.
5) Krävs en jävla massa röster antagligen – så rösta här.

6) Röst eller inte, tack för att du läser bloggen! /BB

Då så, nog med röstfiske och vidare till Stryktipset! 9,5 miljoner i jackpot så krydda ordentligt med garderingar. Jag testar R-4-4-144 (12). Lycka till!

1. Arsenal – Blackburn 1
FA-cupen. Gunners spelar CL mot Bayern München på tisdag och nyckellirare lär vilas. Men samtidigt tänker nog inte Arsenal bara slänga bort en chans till en titel – något man längtar oerhört mycket efter. Och lätts fäjs it – CL vinner man nog inte. Blackburn har bra form och kan mycket väl skrälla om hemmalaget väljer att rotera allt för mycket. Jag lämnar ettan ensam för tillfället men avvaktar tills jag ser startelvorna.

2. MK Dons – Barnsley 1(x2)
FA-cupen. Dons går uselt i League One där man bara vunnit en av åtta senaste matcherna. Mycket starkt att slå ut QPR i förra omgången, men frågan är om man rår på ett formstarkt Barnsley. Man borde ha en bra chans då Barnsley ligger illa till i Championship och bör prioritera ligan. Men man kommer inte att ställa ut skorna och 6 segrar + 1 kryss på de 7 senaste matcherna är imponerande!

3. Birmingham – Watford (x)2
Championship. Birminghams målis Jack Butland är i storform och frågan är om han kan stoppa Vydra, Deeney, Abdi och de andra målfarliga grabbarna i Watford som är i ruggigt bra slag, även fast man tappade 2-0 till 2-2 mot Crystal P senast. Sedan mitten på november har Birmingham släppt två mål i snitt på hemmaplan – inte ett speciellt bra sätt att vinna matcher på. Jag väljer bort ettan, men helgardera om ni har råd. Min Watford-älskande vän håller inte riktigt med och skickar denna hälsning:

4. Crystal P – Middlesbrough 1
Championship. Crystal Palace magiska hemmaform håller i sig den här säsongen – nu är man uppe i 15 raka hemmamatcher utan torsk. Nu ställs man mot ett Boro som just nu är ett av ligans sämsta bortalag med fyra raka förluster på resande fot. Skador oroar hos bortalaget och när dessutom när Crystal Palace dödsgamla Kevin Phillips (563 år bör han vara nu) gjorde mål senast, ja då är utgångsettan given!

5. Derby – Wolverhampton 1
Championship. Hemmastarkt Derby med Jamie Ward i målform blir svårstoppat. Wolves jagar desperat efter form och poäng men har det svårt. Ettan är svår att undvika, men för hög procent och mysko startelvor så kanske jag överväger ett lyxkryss.

6. Hull – Charlton 1(x2)
Championship. Jag är inte helt övertygad över ettan här, även fast Hull ska vara favorit. över 60% är för mycket för mig då Charlton kan överraska i sina bästa stunder – har bl a bortaslagit Watford och Blackburn på senare tid. Hull är inte sitt bästa slag och jag drar till med en helgardering till fina procenter.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Ipswich – Blackpool 1(x)
Championship. Ipswich har haft lite oflyt på sistone, med sena baklängesmål och så självmål i 0-1-torsken mot Blackburn senast. Sent mål gjorde även Blackpool när man i förra omgången avgjorde mot Millwall i 91:a minuten. Viktiga tre poäng. Som jag skrev förra veckan så har tränare McCarthy gjorde underverk med Ipswich sedan han kom till klubben och även fast laget ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket så ska man komma ihåg att man låg förbannat illa till för 10-15 matcher sedan och att det blåser hoppfulla vindar i laget. Max kryssgardering?

8. Nottingham – Bolton 1
Championship. Billy Davies har tagit över som tränare för Forest och han lär få ett varmt välkomnande på City Ground. Nottingham behöver onekligen en nystart efter en tung period – fyra raka utan vinst och tre raka torsk. Hemma är man dock inte dåligt alls och jag tror man har bra chans till poäng mot Bolton som har kraftiga problem, framförallt på bortaplan. Jag ser fram emot att följa Davies och Nottingham resten av den här säsongen.

9. Bury – Coventry (1x)2
League One. Endast EN seger för Bury på de 15 senaste tävlingsmatcherna och man ligger pyrt till i serien. Coventry klättrar i tabellen, och det kanske framförallt för att man tagit en hel del bortasegrar. Men ska man nå en kvalplats så får man inte förlora många poäng – sju poäng upp till kvalplats, med en match mer spelad. Svettigt. Full fart framåt som gäller. Stort minus för bortalaget är att tränaren Mark Robins lämnat klubben för att pröva lyckan i Huddersfield.

10. Hartlepool – Leyton Orient 1(x2)
League One. Tabelljumbon Hartlepool börjar spela upp sig men frågan är om man inte sprattlar till lite väl sent då man har hela nio poäng upp till säker mark. Andy Monkhouse (BRA NAMN!) som hoppade in och satte slutresultatet 1-1 borta mot Swindon tros få starta för första gången under 2013. Leyton Orient är ett besvärligt lag att tippa på, då de blandar och ger, men är normalt ganska bortastarkt.

11. Preston – Bournemouth (x)2
League One.Graham Westley har fått kicken som tränare för Preston efter sju raka matcher utan vinst. John Dreyer leder laget just nu och har en svettig första uppgift när serieledaren kommer på besök. Försvararen Bailey Wright tillbaka efter avstängning i hemmalaget men man har frågetecken för en hel del lirare som åkte på smällar i senaste matchen. Håll koll på förändringar i startelvan…men samtidigt, efter sju raka utan vinst så kanske det behövs lite rotation. Fem raka vinster för tabellettan Bournemouth och visst ska man vara favorit.

12. Sheffield U – Colchester 1 (2)
League One. Sheffield United har blåsts upp till en av kupongens största favoriter. Typ 75% på ett lag med tre raka hemmatorsk mot allt annat än fantastiskt motstånd? Man har vunnit de två senaste matcherna som varit på bortaplan, men mot svagt motstånd. Colchester är verkligen inget monstermotstånd, men man har precis tagit sig ur en djup svacka och vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Jag tar med en rolig tvåa – det är League One, inte Premier League.

13. Walsall – Notts County 1
League One. Walsalls tränare Dean Smith har tilldelats priset som månadens tränare för januari. 8 vinster och 2 förluster på senaste 10 matcherna är onekligen imponerande. Framförallt eftersom man innan dess hade 16 raka tävlingsmatcher utan vinst! Notts County har det jobbigt just nu och tvärtemot motståndet gått in i en svacka. Spikar ettan men kryssgardering behöver inte vara fel.

Packa rakhyvel och pantalonger så ses vi på Arlanda på söndag! Här hittar du veckans kupong.

BERMUDABENNY
[email protected]

Sparka och Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.