Stryktipset, vecka 6, 9 februari 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 9 februari 2013

Billy "King Billy" Davies tillbaka i Nottingham.

Ja ni, det här var det ju inte så lätt direkt! Men här kommer ivarjefall ett stryktipsförslag från min sida. R-0-7-16 (12) + 2 helgarderingar. 144 kr. Lycka till!

1. Chelsea – Wigan 1
Utgångsettan känns ju given, men Chelsea är inte någon favorit att luta sig mot direkt. Matchen kan mycket väl sluta med 4-0 till Londongänget, men knyter det sig så tror jag inte att Wigan behöver vara helt borträknat. Stiger procenten för mycket så kanske jag tar med ett lyxkryss. Wigan visar god moral just nu.

2. Norwich – Fulham 1(x)
En aningens dalande form hos Norwich som inte vunnit på fem raka tävlingsmatcher och på dessa har man bara gjort ett mål framåt. Nyförvärvet från Leeds – målsprutan LucianoBecchio gjorde debut i 0-0-matchen borta mot QPR senast, men då fick han bara hoppa in och lira de två sista minuterna. Troligtvis får vi se mycket mer av honom nu. Fula Skinkan är lite lurigt, men oftast gör man inte sina bästa matcher på bortaplan. Hangeland skadad i försvaret.

3. Stoke – Reading 1
Hur länge ska det hålla i sig för Reading egentligen? Man är på håret att åka dit i typ varje match, men räddar upp det med fin moral och sena mål. Bara en seger på de tio senaste ligamatcherna för Stoke, men samtidigt är man otroligt svårslaget hemma – 1 ynka torsk på de 19 senaste hemmamatcherna i ligan (Chelsea, 0-4). Man har mött väldigt starkt motstånd på sistone och nu tror jag man har en bra chans att ta poäng. Reading gör det bäst hemma.

4. Sunderland – Arsenal (x)2
Man ska inte räkna bort Sunderland, framförallt inte hemma på Stadium of Light, där bl a City åkt på däng den här säsongen (1-0). Gunners har ett tajt schema framför sig med spel i både FA-cupen och Champions League. Jag tror dock inte att man roterar redan nu – viktiga poäng står på spel för Arsenal som kämpar för att kvalificera sig för CL även nästa säsong. x2 känns hyfsat tryggt.

5. Swansea – QPR 1(x)
Om bara statistik skulle avgöra mitt beslut så slänger jag in 200 000 spänn på 0-0. 🙂 QPR är målsnålt både framåt och bakåt men kryssar alldeles för mycket om man ska kunna hänga kvar i Premier League. Swansea är otroligt svårslaget hemma och Michu brukar oftast vara skoningslös framför mål. 1x räcker långt.

6. Blackburn – Ipswich 1(x)
Två lag som sakta men säkert börjar hitta lite form och frågan är om Rovers inte börjar snegla upp mot kvalplatserna trots att man är sju poäng efter Boro på sjätte plats. Ipwich har lyft sig ordentligt och har efter Mick McCarthys tillträde som coach gått från tabelljumbo till 19:e plats (tagit 28 poäng på 17 matcher). Jag tycker att ettan han streckats lite väl hårt och jag tror att Ipswich har bra chans att ta poäng.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Blackpool – Millwall 1(x2) M
Två lag som letar efter formen. Blackpool har en seger på de tio senaste tävlingsmatcherna medan Millwall har tre raka ligatorsk och noll gjorda mål. Om man kunde tippa på att båda lagen förlorar så skulle jag göra det. 🙂 Känns ovisst och det laget som gör flest självmål kommer att förlora. över 50 % på ettan är bara konstigt – Blackpool har en seger på de 13 senaste hemmamatcherna. Man saknar uppenbarligen Ian Holloway som tränare.

8. Bolton – Burnley 1(x)
Med Charlie Austin i laget är Burnley mycket giftigare än utan – han gjorde comeback efter skada senast och gjorde mål direkt. Efter en minut. Man kan kontra sönder vilket lag som helst. Bolton är fortsatt utan flera nyckelspelare (Mark Davies, David Wheater, Stuart Holden och Matt Mills) och är inte att lita på just nu. Några av de nämnda spelarna är på väg tillbaka men den här matchen kommer troligtvis för tidigt. Helgardering behöver inte vara fel.

9. Bristol C – Nottingham 2
Lite skadebekymmer i Bristol C som har två raka hemmasegrar, men Watford ställde upp med en b-uppställning och hemmamatchen innan den så avgjorde man lite turligt på övertid mot Ipswich. Det känns som om man sparat ihop till ett poängtapp. Nottingham spelade bra senast i förlustmatchen mot Birmingham men tränaren Alex McLeish fick ändå gå. Nu ska Billy Davies som fick kicken från Forest för typ 1,5 år sedan efter att man inte klarat kvalet upp till PL komma tillbaka som tränare. Lite snurrigt, men en sak är säkert: Billy Davies, eller "King Billy" som han kallas är populär bland både spelare och publik och jag tror att han kan göra stordåd. Jag drar en rövare och spikar ett nytänt Forest. Läs en mer insatt text om tränarkaoset i Forest här.

10. Charlton – Birmingham (x)2
Birmingham gör det bra just nu med två raka ligasegrar och fyra raka matcher i Championship utan torsk. Inga nya skador eller avstängningar som stör i något av lagen, men med tanke på bortalagets fina form och det faktum att Charlton inte imponerat hemma i London så tycker jag att ettan är för hårt streckad. Testar x2.

11. Huddersfield – Cardiff (x)2
Runt 60% på serieledande Cardiff är väldigt högt med tanke på hur pass svårslaget Huddersfield ändå är hemma. Frazier Campbell gjorde mål i debuten för Cardiff och han får säkerligen chansen här igen.

12. Sheffield W – Derby 1
Två lag som klättrar i tabellen efter fint spel på senare tid. Men för Derby är det framförallt hemma som man trivs bäst och tar flest poäng – på de åtta senaste bortamatcherna har man bara en vinst. Derby brukar trivas bra mot Sheffield rent historiskt och man kan mycket väl ställa till det igen. Gardera om ni har råd.

13. Wolverhampton – Leeds 1(x2) M
Det går blytungt för Wolves som bara har två inspelade poäng på de sju senaste ligamatcherna. Spelet har dock inte varit totalt värdelöst på slutet och snart närmar man sig en efterlängtad seger. Morison och Warnock kan debutera för Leeds som aldrig går att räkna bort riktigt även fast man är mycket bättre hemma än på resande fot. SLAMP-LEEDS! *hytter med näven*

Packa majonäs och jesussandaler så ses vi på Arlanda på söndag! Kupongen hittar ni här.

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.