Stryktipset, vecka 5, 2 februari 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 2 februari 2013

Stryktipsdags! Håll tungan rätt i mun och använda garderingarna med omsorg. Kan Charlton skrälla på bortaplan igen? Vem får smisk i skinkderbyt i match 7? Och framförallt, hur ska Slamp-Leeds ställa till det för mig den här gången? Lördag omkring 17.45 så har vi svaret. Jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr.

1. Arsenal – Stoke 1
Gunners har börjat producera en hel del framåt, men samtidigt är man inte direkt stabilt bakåt. Det senare stämmer även in på Stoke som släppt in en hel del mål på sistone. Inga större problem i trupperna och en vanlig dag så ska Arsenal kunna ta detta. På större system kan lyxkrysset vara befogat.

2. Everton – Aston Villa 1(x) M
Everton har inte direkt sprudlat under transferfönstret och har bara lyckats få in högerbacken John Stones. Men man har inte sålt några nyckelspelare heller och får man behålla alla intakta så kanske man kan slå sig in bland topp fyra den här säsongen. Men då måste man vinna sådana här matcher. Villa har det visserligen riktigt jobbigt och ligger näst sist i ligan, men jag känner mig sällan riktigt bekväm med att spika Everton, framförallt inte när min hjärna skriker "DET BLIR 1-1, DITT MIFFO – SPIKA INTE EVERTON FöR FAN!!!" …ja, jag har en väldigt högljudd och oförskämd hjärna. Lyxkryss.

3. Newcastle – Chelsea (x)2
Tre viktiga pinnar för Newcastle senast borta mot Villa men man är fortfarande i högsta grad iblandat i bottenstriden. Chelseas nye anfallare Demba Ba kom från just Newcastle och det ska bli spännande att se vad han kan göra…om man nu får spela. Fernando Torres – måltorkans stora affischnamn verkar ju inte kunna förlora sin startplats. Chelsea brukar trivas på St James Park och jag tror på poäng för Londonlaget.

4. Reading – Sunderland 1(x) M
Härlig moral i Reading just nu och inget verkar kunna gå fel. Fem raka tävlingsmatcher utan torsk och flera gånger har man visat att det lönar sig att kämpa i 90 minuter + övertid. Om man visar upp samma attityd mot Sunderland så kan man mycket väl ta ytterligare en trepoängare. Men Sunderland är inte ofarligt alls – även fast man inte övertygade hemma mot Swansea senast så exploderar man ibland, oftast med stor hjälp av anfallaren Steven Fletcher. Chansar med en etta.

5. West Ham – Swansea 1
Västra Skinkan övertygar ju inte direkt med sina futtiga fem inspelade poäng på de nio senaste ligamatcherna. Men man är faktiskt svårslaget hemma och det är oftast bara topplagen som kan åka hem med tre pinnar – hemma påUpton Park har bl a vunnit mot Chelsea den här säongen och kryssat mot Man C. Dessutom klarade man 2-2 mot United i FA-cupen. Hemmaförlusterna i ligan den här säsongen har kommit mot Arsenal, Pool och Everton. Swansea är svårt att få grepp om och spelar oftast trevlig fotboll. Michu och resten av grabbarna kan ställa till det mot de flesta lag, men framförallt hemma i Wales. Jag drar en rövare och spikar Hammers till bra procent, men gardera om ni känner er generösa.

6. Wigan – Southampton 1(x2)
Jag gillar ju Wigan. Det brukar ju dock sällan hjälpa när man ska tippa, snarare tvärtom. 🙂 Men man visade hursomhelst upp bra moral senast när man klarade 2-2 borta mot Stoke efter underläge 0-2. Mittbacken Paul Scharner som lirat i Wigan tidigare är nu inlånad från Hamburg. Southampton som visar ganska så bra form kan eventuellt ha lagkapten Lallana tillbaka i laget efter lång skadefrånvaro. Viktig match i botten av tabellen och jag utelämnar helst inga tecken.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Birmingham – Nottingham 1(x)
Skinkderby! Birmingham spelade med en man mer sista halvtimmen mot Burnley senast och lyckades pilla in segermålet i slutminuterna genom Marlon King som till alla Blues-fans glädje inte försvann under transferfönstret. Birmingham brukar klara sig hyfsat hemma men släpper inte alldeles för många mål – två insläppa i snitt de senaste sju hemmamatcherna, men man har mött ganska bra motstånd också. Lättare motstånd även fast Forest är långt ifrån lättbesegrat. Jag tror och hoppas att 1x räcker.

8. Crystal P – Charlton 1
Anfallarna Kevin Phillips och Stephen Dobbie är nya i Crystal P – Phillips är fortfarande målfarligt trots att han måste vara närmare 85 år gammal nu. 🙂 Jedinak och Moritz testas sent på mittfältet så håll koll på startelvorna. Frustration i hemmalaget efter fem raka tävlingsmatcher utan vinst och bara ETT gjort mål på dessa. Kan onekligen behövas nytt blod i offensiven alltså. Man bör ju lägga till att CP har 14 raka hemmamatcher utan förlust. All respekt till Charlton som bortaslaget Blackburn och Watford på senare tid…men samtidigt hemmatorskat mot Huddersfield och Sheffield W. Utgångsettan är given, men jag funderar på att ta med en gardering eller två. Får se vilka elvor som de ställer upp med.

9. Ipswich – Middlesbrough 1(x2)
Boro har knytit till sig duktige Kieron Dyer på ett låneavtal – kan vara klar för den här matchen. Svårbedömt möte – Ipswich har fem raka utan vinst, men sköter sig oftast ok hemma. Boro har haft svårt på bortaplan på sistone, men har också mött väldigt bra motstånd. Helgardering är det enda som känns tryggt.

10. Leeds – Cardiff (1x)2
Slampig – Slampigare – Leeds. Alla tippares värsta mardröm fortsätter förpesta kupongen, men nu utan skyttekungen Becchio som nu tillhör Norwich i Premier League. I utbyte fick Leeds Steve Morison, men han är skadad och kommer inte att lira. Serieledande Cardiff har värvat duktige anfallaren Fraizer Campbell Sunderland. Dessutom är en viss Craig Bellamy skadefri och redo för spel igen. Cardiff har haft spelledigt ett tag och har faktiskt hängt nere i Dubai – varmt och gött för de bleka walesarna! Leeds är starkt hemma och som vanligt är det svårt att inte fingra på helgarderingen.

11. Millwall – Hull (x)2 M
Millwall har svårt med målskyttet och man hoppas att nyförvärvet Rob Hulse ska ändra på det. Tajt match att vänta mot ett duktigt Hull som presterar bättre borta än hemma på senare tid. Bortalaget har lånat ytterbacken duktige Elmohamady från Sunderland igen och han gå rakt in i startelvan.

12. Sheffield W – Brighton (x)2
Inga nya skador eller avstängningar i Sheffield som lånat in en hel del intressanta lirare – Leroy Lita från Swansea gjorde mål i debuten senast och kan eventuellt få starta. Brighton är ett riktigt stabilt gäng. Man saknar lagkaptenen Gordon Greer som skadade sig i 2-3-förlusten mot Arsenal i FA-cupen men man har värvat Mathew Upson från Stoke som en fullgod ersättare.

13. Watford – Bolton 1
Watford föll visserligen i veckan borta mot Bristol C, men då roterade man en hel det – bl a bänkades målsprutorna Vydra/Deeney (30 mål tillsammans) och spelade en halvtimme var. De lär spela från start nu och ett revanschsuget Watford på hemmaplan är inte att leka med. även fast Bolton är bra och svårslaget så kommer man få en svettig eftermiddag.

Packa päronlikör och broddar så ses vi på Arlanda på söndag! Klicka här för att komma direkt till stryktipskupongen.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.