Stryktipset, vecka 4, 26 januari 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 26 januari 2013

Jahopp, FA-cupen dominerar Stryktipskupongen. Det är bara match 12 och 13 som är Championship. Skrällar är inte ovanligt i cupsammanhang – framförallt inte i England där det roteras friskt i trupperna och där inställning väger tungt. Jag testar R-0-7-16 (12) + 1 hel och 2 halv. 192 kr. Lycka till!

1. Bolton – Everton (x)2
Bolton slog förvisso ut Sunderland i förra omgången, men nu väntar ett Everton som inte sparar på krutet i FA-cupen och ställer upp med starkt lag. Everton har två raka 0-0-matcher bakom sig i ligan och jag tror inte att man går mållöst från ytterligare en match. Jag är sugen på singeltvåan till ok procent, men tar med krysset ändå.

2. Brighton – Arsenal (x)2
Tufft spelschema för Gunners och några lirare vilas troligtvis. Brighton hemmaslog Newcastle i förra rundan och jag ger hemmalaget en viss chans. Tre raka tävlingsmatcher på bortaplan för Arsenal utan vinst – fem raka tävlingsmatcher för Brighton utan förlust. Avvaktar startelvorna, men x2 bör ju räcka.

3. Derby – Blackburn 1(x)
Derby är oftast starkt hemma på Pride Park och har bara en torsk på de tio senaste hemmamatcherna. Vasse anfallaren Jamie Ward är antagligen tillbaka för Derby efter lång tids skadefrånvaro. Blackburns nye tränare Appleton har efter två matcher vid rodret inte vunnit än med Rovers – i 1-1-matchen mot Brighton senaste så satte Brighton kvitteringen på straff i SJUNDE övertidsminuten. Jordan Rhodes kan avgöra matcher på egen hand. Ettan ligger närmast men eventuellt tar jag med ett kryss.

4. Huddersfield – Leicester (x)2
Idag fredag fick Simon Grayson sparken som huvudtränare för Huddersfield. Så ett tränarlöst hemmalag som fått yttern Danny Ward skadad (borta två månader). Mittfältaren Danns och anfallaren Beckford får inte spela i den här matchen då de är inlånade från just Leicester. Otroligt bra form hos gästerna som har fem raka segrar, och visst ska man ha bra chans också här, även fast man roterar i truppen. Jag är sugen på tvåan, men alltid ovisst hur lirarna reagerar vid ett tränarbyte och dessutom borde Leicester fokusera mer på ligan.

5. Hull – Barnsley 1(x)
Hull ligger trea i ligan, på samma poäng som tvåan Leicester. även fast man är svårslaget (1 förlust på de 12 senaste tävlingsmatcherna) så har man haft svårt att vinna på slutet då man bara vunnit en gång på de fem senaste matcherna – och det var efter förlängning mot Leyton Orient i förra FA-cupomgången. I den matchen roterade man ordentligt i truppen och frågan är om tränaren Steve Bruce vågar göra det igen. Hull behöver en vinst för att få igång vinnarskallarna igen inför toppstriden i ligan.

6. Macclesfield – Wigan (1x)2 M
Säker tvåa när Premier League-gäng besöker lag långt ner i seriesystemet? Hell no! Wigan kommer att rotera och saknar dessutom många skadade spelare och så är Koné fortfarande och lirar Afrikanska mästerskapen. Cupfotboll är förenat med skrällar, kanske framförallt i England och det skulle inte förvåna mig om Macclesfield gör det väldigt besvärligt för Wigan. Barnes Homer öser in mål för hemmalaget.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Manchester U – Fulham 1
Berbatov får chansen att sänka sin forna arbetsgivare. Det skulle även mittfältaren Kieran Richardson kunnat få gjort, om han inte skadade sig senast mot Man C. Naturligtvis en ruggigt tuff uppgift för Fula Skinkan som bara kan hoppas på att RVP inte spelar och att alla andra United-spelare har en dålig dag.

8. Middlesbrough – Aldershot 1(x) M
Utgångsettan är såklart given när ett hemmastarkt Boro från Championship ställs mot Aldershot från nedre regionerna i League Two. Några lirare testas sent i hemmalaget och jag håller koll på dem och procenten innan jag lämnar in kupongen. Mycket talar för etta men procenten börjar dra iväg ordentligt. Boro har gjort mål i 16 raka hemmamatcher. Lyxkryss.

9. Norwich – Luton 1(x) M
ännu en trolig etta. även fast Norwich roterar i laget så bör inte Luton vara några problem. Norwich ligger 84 platser före Luton i det engelska seriesystemet och ska såklart köra över motståndet. Därför är min gardering ologisk. Mycket ologisk. Nästan fullständigt osannolik. Precis som fotboll kan vara ibland. Jag var faktiskt inne och smakade på tvåan ett tag…och den smakade gott…men lite väl gott.

10. QPR – MK Dons 1
Två skadedrabbade lag. Dons utan 4-5 nyckelspelare medan QPR saknar 7-8 spelare pga skador eller spel i Afrikanska mästerskapen. Det finns lirare att ta av hos hemmalaget och Bothroyd, Cissé, Taraabt, SWP och Park är bara några av de kvalitetsspelare som kan starta. Fem raka utan torsk för QPR och det känns som det äntligen blåser lite positiva vindar hos det hårt satsande jumbon i Premier League. Dålig procent på krysset just nu.

11. Reading – Sheffield U 1
Bra form hos Reading som har två makalösa matcher bakom sig där man vänt och vunnit efter underläge. Inför matchen mot Sheffield United är en av de stora snackisarna om bortalagets anfallare Dave Kitson. Han har spelat runt 140 matcher för just Reading, gjort ca 60 baljor på dessa och var en starkt bidragande orsak till att klubben befinner sig i högsta divisionen. Känslosamt för honom såklart och mycket kommer att cirkulera kring Kitson under matchen. Speciell stämning att vänta. Lyxgardering behöver inte vara fel.

12. Burnley – Birmingham 1(x)
Senaste sensationella nyheten om Burnleys anfallsstjärna Charlie Austin: Han är värvad till Blåvit!!! …ja, på Fifa 13 alltså. Av mig och Daniel, min vän från västkusten. Men ändå! 😉 Jag kan säga att han är lika bra i tv-spelet. Anyways, tillbaka till verkligheten där Austin fortfarande dras med skada och är högst osäker till spel. Burnley har riktigt trygg defensiv nuförtiden och jag tror på en målsnål match. 1x känns ganska så tryggt.

13. Nottingham – Watford (x)2
Watford öser oftast på framåt och det har burit frukt på senare tid då man öst in mål. Matej Vydra verkar ha svårt för att låta bli att göra mål och nu är fem stycken Premier League-klubbar sugna på den 20-åriga anfallaren som gjort 16 mål på 26 matcher. Forest har dock ett starkt lag och även fast jag ser Watford som favoriter så har jag svårt att spika tvåan.

Packa brylkräm och pantalonger så ses vi på Arlanda på söndag! Min vän Rikard följer med i handbagaget varken ni vill eller inte.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.