Stryktipset, vecka 3, 19 januari 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 3, 19 januari 2013

Här kommer till sist stryktipsförslaget, men det kan komma att uppdateras då det är osäkert om flera av matcherna kan spelas pga snökaoset i England. Ska uppdatera så gott jag kan isåfall. R-3-3-24 (12) + tre halv. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Norwich 1
Daniel Sturridge har hittills varit en bra värvning för Pool då han gjort två mål på lika många matcher. Eventuellt gör han sin första ligamatch från start nu. även fast man ska vara favorit så är Norwich inte en så lätt nöt att knäcka och man förlorat sällan med många mål utan bjuder alltid upp till fajt. Lyxkrysset lockar en aning.

2. Manchester C – Fulham 1
Fula Skinkan letar frenetiskt efter formen, men den verkar ha gömt sig ordentligt. Visserligen gnetade man till sig en avancemang i FA-cupen efter omspel mot Blackpool, men det satt långt inne. En lysande dag kan Skinkan stå upp bra mot de bästa, men det ska mycket till för att man ska ta någon pinne av City.

3. Newcastle – Reading 1(x2)
Kräftgången fortsätter för Newcastle som bara har en seger i ligan sedan 3 december. Man är ordentligt indraget i bottenstriden med sina 21 poäng och 16:e plats i ligan, bara fem poäng före Reading som ligger näst sist. Bortaseger nu och det blir ett ordentligt getingbo i botten. Ameobi tillbaka efter avstängning i hemmalaget, medan Steven Taylor eventuellt är tillbaka i försvaret efter skada. Jag litar inte riktigt på Newcastle just nu. Reading tog en livsviktig seger senast i ligan när man vände 0-2 hemma mot WBA till 3-2 efter tre mål de sista åtta minuterna!

4. Swansea – Stoke (1)x(2)
Känner du hur det spänner i magen? Hur det liksom bubblar och fräser? Lugn, det är inte på grund av det de där mögliga chipsen du tryckte i dig eller för att din sjuka labrador slickade dig i fejset. Nej nej, det är bara magkänslan som tar i från tårna och vrålar "KRYSS! KRYSS! KRYSS!" Men den där jävla magkänslan har ju svikit förut. Dessutom spelar Swansea sin kanske viktigaste match någonsin på onsdag då man möter Chelsea i Ligacupens semifinal. Första mötet vann med 2-0 – i London. Bra chans på avancemang och eventuellt vilar man lirare. Jag är sugen på x2 men avvaktar tills jag ser startelvorna.

5. West Ham – QPR 1(x2)
Spännande att se vad nye anfallaren Loic Remy kan göra för QPR. Västra Skinkan kan vara slitet efter hårt matchande – förlorade FA-cupomspelet mot United i veckan. QPR har puttrade igång efter årsskiftet och är obesegrat under 2013 (fyra matcher). En hel del skador för hemmalaget och jag tror att tabelljumbon QPR kan fortsätta trumma på i jakten på att undvika nedflyttning.

6. Wigan – Sunderland 1(x)
Suget på hemmaseger måste vara enormt för Wigan som har fyra raka ligamatcher hemma utan seger (0 1 3)…men då ska man komma ihåg att förlusterna kommit mot United, City och United. Krysset mot QPR. Helt annat motstånd nu i form av Sunderland som ser ut att få med O'Shea och Fletcher i truppen (de missade FA-cup-torsken mot Bolton pga skador). Wigans anfallare Kone spelar Afrikanska mästerskapen och Ramis ser ut att saknas i försvaret.

7. Crystal P – Bolton 1(x) M
Bolton tog en riktig skalp i veckan när man bortaslog Sunderland i veckan. Crystal P åkte ur turneringen efter 120 minuters spel borta mot Stoke. Anfallaren Zaha på väg bort från Crystal P. Craig Davies kan göra debut för Bolton. Mycket snö över London och man ska kämpar för att planen ska vara spelbar.

8. Millwall – Burnley 1(x)
Millwall har lånat in Nathan Tyson från Derby och han kan eventuellt göra debut. även Millwall är ju ett Londonlag så det kan mycket väl bli ett lottad match om vädret fortsätter vara överjävligt. På de tio senaste hemmamatcherna har Millwall vunnit 7, torskat 1 och kryssat 2. Starka siffror. Charlie Austin fortsatt osäker till spel för Burnley som bör garderas.

9. Birmingham – Brighton (x)2
Tufft för Birmingham som bara har en seger på de nio senaste tävlingsmatcherna. Vänder det mot sjundeplacerade Brighton? Jag är inte helt övertygad. Brighton gör det riktigt bra just nu och är 100-procentigt under 2013. Man har värvat anfallaren Ulloa från Almeria och får alla papper i ordning så kan han vara aktuell för spel. Chansar bort ettan.

10. Blackburn – Charlton 1
Michael Appleton gör sin första match som tränare för Blackburn som verkligen har kommit igång – tre segrar och ett kryss på de fyra senaste. Jag tror att Charlton får riktigt svårt att stå emot hemmalagets vassa offensiv med Jordan Rhodes i spetsen.

11. Peterborough – Hull (1) 2 M
Kan bli en målrik historia detta. Peterborough gasar ofta på vilket gör laget sårbart bakåt. Andraplacerade Hull håller stundtals riktigt bra klass och kan utnyttja hemmalagets misstag. För hög procent på tvåan och en gardering känns given. Helgardera om ni har råd.

12. Sheffield W – Wolverhampton (x)2 M
Efter fyra raka torsk tog Wolves en poäng borta mot Blackburn senast, då under nye tränaren Saunders. Kanske är man på gång att skrapa ihop till en seger snart, men frågan är om det sker borta mot Sheffield som har börjat sköta sig allt bättre i ligan, dock främst på bortaplan av någon konstig anledning. Chansar bort ettan.

13. Watford – Huddersfield 1
Watford ska såklart vara favorit hemma mot Huddersfield men nära 70% på ettan känns i överkant, speciellt när skador oroar i hemmalaget. Mittfältaren Jonathan Hogg och försvararen Fitz Hall missar troligtvis. Inga nya skador eller avstängningar i Huddersfield som jag jagar sin första seger på tolv ligamatcher. Watford sköter sig inte fläckfritt mot bottenlagen så ta med ett lyxkryss om plånboken tillåter

Packa flytväst och en flaska fernet så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.