Stryktipset, vecka 51, 22 december 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 51, 22 december 2012

Pust, ännu en svettig kupong att ta sig igenom! Det är bara att knäcka en bärs till, vässa pennan och ge sig in. 🙂 Jag lirar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Reading 1
Nja, svårt att blunda för ettan här trots att procenten kommer att vara väldigt hög. Jag har svårt att se hur tabelljumbon Reading ska kunna skrälla.

2. Newcastle – QPR 1(x2)
QPR tog sin första seger senast och kan mycket väl rida vidare på den vågen mot ett icke speciellt övertygande och skadedrabbat Newcastle – på de elva senaste tävlingsmatcherna har man bara en seger. Många av matcherna på slutet har dock varit på bortaplan och hemma på St James Park är man vanligtvis bättre. Det ska mycket till för att jag INTE ska helgardera.

3. Southampton – Sunderland 1(x)
Precis som Newcastle är Sunderland helt under isen just nu – statistiken på de 13 senaste matcherna: 2 3 8. Dessutom är man vanligtvis inte alls bra på resande fot utan trivs bäst hemma på Stadium of Light. Efter en tung säsongsinledning har Southampton på slutet mött "lättare" motstånd och då börjat ta livsviktiga trepoängare. 24% på tvåan lockar inte mig speciellt mycket utan jag nöjer mig med 1x.

4. Tottenham – Stoke 1
Bra form hos Spurs men 66% på ettan just nu tycker jag känns lite väl högt med tanke på Stokes höga kapacitet och moral. Jag såg matchen Tottenham-Swansea senast och även fast Spurs var bättre så övertygade man inte fullt ut. Om man har råd så tycker jag att krysset ska med…det ska det nästan alltid när Stoke är på plan. 🙂

5. WBA – Norwich 1(x) M
Efter en dröminledning av säsongen har nu WBA bara en pinne på de fyra senaste matcherna. Man ställs mot ett just nu ruggigt starkt Norwich som har tio raka ligamatcher utan förlust – roligt att man ändå bara har EN bortaseger på de ELVA senaste bortamatcherna, och det var senast mot Swansea. Ganska så kryssglatt gäng alltså. Slutar drömsviten för Norwich? Kanske, men jag tänker inte lämna ettan ensam trots att anfallaren Grant Holt är tveksam till spel pga skadekänningar.

6. West Ham – Everton (x)2
Det ryktas om att Evertons kapten Phil Neville ska med i truppen till London. Men han har varit borta skadad i ca två månader och lär inte spela allt för många minuter hursomhelst. Den stora grejen för bortalaget är att Fellaini är avstängd i tre matcher. Ett Everton utan Fellaini är lite som ett julbord utan köttbullar – det kan funka om prinskorvarna är tillräckligt goda, men det finns risk att någon blir asförbannad, skallar tomten, kastar ut paketen från fjärde våningen och hoppar sen även ut själv. Eller att man tappar poäng borta mot Västra Skinkan. 🙂 Han ligger bakom mycket av offensiven och utgångstvåan tycker jag ska garderas upp.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Birmingham – Burnley 1(x) M
Burnley är inte alls lika offensivt under tränare Sean Dyche som man var under de 13 första matcherna med Eddie Howe, på gott och ont. Den tidigare backen Dyche har en mer försvarsinriktad taktik och i bara en av de nio matcherna han lett laget så har det blivit fler än två mål. Birmingham har några riktiga kvalitetslirare i laget och om Zigic och King sköter sig i anfallet så är det mycket som talar för ettan. Men Burnley har ju Charlie Austin…

8. Blackburn – Brighton 1(x)
Murphy och Dunn på väg tillbaka efter skador i Blackburn, men risken är att den här matchen kommer för tidigt för dem. De skulle verkligen behövas – en pinne på de fem senaste matcherna för Blackburn och man rasar i tabellen. Dags att stoppa blodflödet mot Brighton? Mycket möjligt, bortalaget har en hel del skador i försvaret och tar inte många trepoängare på bortaplan. Utgångsettan kryddas med ett kryss.

9. Leeds – Middlesbrough 1
Slamp-Leeds blev överkört av Chelsea i veckans ligacupmatch men roterade en del i truppen och är säkert inte allt för påverkat av den torsken. Boro briljerade inte i hemmamatchen mot Wolves senast men lyckades ändå vinna med 2-0 efter att ha gjort ettan på straff i 89:e minuten. Jag är lite inne på singelettan till ok procent…så spela x2. 😉

10. Leicester – Cardiff 1(x) M
Tabellettan Cardiff åkte på en chockförlust hemma mot Peterborough senast – då saknade man mittbacken och lagkaptenen Hudson som var avstängd då, men tillgänglig nu igen. Leicester hänger på bra i toppen trots två raka matcher utan vinst. Hemma är man riktigt starkt och jag tror att Walesarna kommer få det svårt.

11. Peterborough – Bolton 2
Jumbon Peterborough skrällde som sagt ordentligt borta mot Cardiff när man vann med 2-1. Hemma har man fyra raka förluster och 17 insläppta mål på dessa. Bolton börjar se allt bättre ut och har bra chans att knipa tre poäng. Det tar lite emot, men jag spikar tillslut tvåan.

12. Sheffield W – Charlton 1(x2)
Sju raka förluster för Sheffield innan vinsten borta mot Barnsley senast och den mörka sviten var därmed bruten. Charlton föll visserligen borta mot Bolton i förra omgången men innan det hade man sju raka utan torsk och jag tror inte att det är någon större fara med formen. Svårbedömt och jag väljer att helgardera.

13. Watford – Nottingham 1(x2)
Watford övertygar inte lika mycket längre och det i kombination med Forest fina bortaspel hittills den här säsongen gör att jag tallar ordentligt på garderingarna. Brukar ofta bli skevt i procenten i match 13 och att tvåan är på 19% tycker jag är lite väl lågt.

Packa overall och stjärtlapp så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.