Stryktipset, vecka 50, 15 december 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 50, 15 december 2012

Hej gänget! Ganska knepig kupong den är veckan – garderingarna räcker inte riktigt till. 🙂 Jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Aston Villa 1
Suarez tillbaka efter avstängning och han betyder i stort sett allt för Liverpools offensiv. Fem raka ligamatcher hemma för Pool utan förlust, men då har man ställts mot ganska mediokert motstånd. även fast Villahar fyra raka ligamatcher utan förlust så är man också mediokert, framförallt på borta – på de 16 senaste bortamatcherna i ligan har man 1 seger. Krysset kan få följa med på vissa kuponger.

2. Manchester U – Sunderland 1
Ett bra United mot ett Sunderland helt under isen ska inte vara något annat än en solklar etta, oavsett procent.

3. Norwich – Wigan 1
Imponerande ligaspel av Norwich just nu – nio raka utan torsk och fyra raka hemmasegrar (mot bl a Arsenal och United). På Carrow Road är Kanariefåglarna extremt bra och Wigan, som förlorat sex av de senaste sju bortamatcherna, kommer att få det svettigt. Plus för bortalaget att Figueroa och Caldwell är tillbaka efter avstängningar. Utgångsetta. Max lyxkryss?

4. QPR – Fulham 1(x)
är det nu det händer? är tidpunkten inne? Har fru Fortuna äntligen hittat fram till QPR:s omklädningsrum eller fortsätter olyckskorparna att cirkulera över Loftus Road i västra London? Kort sagt: Vinner QPR sin första match i ligan? Tja, inte fan vet jag. Men jag tror att man har ganska bra chans mot Fula Skinkan som faktiskt spelade sina matcher på The Loft 2002-2004 när Craven Cottage renoverades. Två relativt skadebefriade lag och jag ser QPR som en liten favorit. Helst alla tecken.

5. Stoke – Everton (1)x(2)
Ni vet hur det känns när man blir kär och magen krampar? Eller när man får ett knytnävsslag i solar plexus och knappt kan stå? Eller när man ätit de där suspekt halvråa thailändska räkorna och efter det sitter parkerad på toa med magknip i 24 timmar? Preciiis sådan känsla i magen har jag för krysset i den här matchen. Men att singla kryss är jag för feg för. Adam tillbaka i hemmalaget vilket är ett plus – men Everton kan blixtra till och kan inte räknas bort helt. Jag får singla krysset på oddset istället. 😉

6. Birmingham – Crystal P 1(x2)
Mullins avstängd i hemmalaget medan tabelltvåan Crystal P får klara sig utan Jedinak. Svårbedömd match även fast Birmingham ligger långt ner i tabellen (19:e). Crystal Palace känns inte lika övertygade som för en månad sen och kan få problem om allt klaffar för hemmalaget. Jag helgarderar.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Blackpool – Blackburn 1(x) M
Två lag som går åt motsatta håll i tabellen – Blackpool stiger sakta men säkert medan Blackburn dalar. Krysset är svårt att undvika då båda lagen spelar väldigt många oavgjorda matcher. Crainey avstängd i hemmalaget. Jag hoppas att 1x räcker, men helgardera om plånboken och sambon tillåter.

8. Bolton- Charlton 1(x) M
Bolton svek mig förra veckan när man släppte in en kvittering på övertid. Bättring nu? Visst, man ska vara favorit hemma mot Charlton, men det blir svårt för mig att inte talla på garderingarna här. Charlton går bra just nu och jag skulle inte bli förvånad om man krigade till sig en pinne.

9. Brighton – Nottingham 1(x) M
Ofta målsnålt och tajt när Brighton lirar hemma. Man har ett bra lag, men jag tycker inte att man övertygar överdrivet mycket. Nottingham brukar gasa på bortaplan med Blackstock och Sharp på topp vilket har resulterat i att man bara förlorat en av de sex senaste bortamatcherna i ligan, och det var senast mot Ipswich. Jag tycker det känns ganska så öppet.

10. Bristol C – Derby (x)2
Bristol vann en märklig match borta mot Sheffield W senast när man vände och vann med 3-2 efter två mål de sista fem minuterna. Man har tagit två ynka poäng på de åtta senaste hemmamatcherna – riktigt uselt, men många skador är en bidragande förklaring. Derby är ett riktigt starkt hemmalag men borta har man det jobbigare – fyra raka bortatorsk visar det (dock mot bra motstånd). är lite inne på att Derby tar poäng. Helgardera om ni har råd.

11. Burnley – Watford 1 (2)
McCann och Duff avstängda i Burnley som gör det bra på hemmaplan – en förlust på de åtta senaste hemmamatcher, och i förlustmatchen mot Charlton (0-1) åkte man på en tidig utvisning. Watfords fina svit bröts senast när man torskade hemma mot Hull med 1-2…och 1 2, det är precis vad jag ska spela i den här matchen. Många mål att vänta tror jag och full fart framåt. Vill man snåla så tycker jag att singelettan ligger närmast.

12. Middlesbrough – Wolves 1
Boro är ett riktigt bra hemmalag och jag tror att Wolves får det kämpigt. Wolverhampton har visserligen vunnit två raka hemmamatcher, men det har varit mot ett svagt Bristol (4-1) och genom ett självmål mot Birmingham (1-0). Jag är inne på att spika ettan, men ett lyxkryss behöver inte vara fel.

13. Millwall – Leicester (1x)2
13 raka förlustfria matcher för Millwall, sen tog det stopp när Ipswich vann hemma med 3-0 i förra omgången. Lätt hänt att det kommer ytterligare en torsk då, men Leicester är ju inget favvo-lag hos mig direkt och inget gäng jag förlitar mig på, även fast jag tycker att man ska vara snäppet vassare än hemmalaget.

Packa sockiplast och vuxenblöjor så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.