Stryktipset, vecka 49, 8 december 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 49, 8 december 2012

Hej gänget! Knepigt Stryktips den här veckan tycker jag, så ta en kopp kaffe till innan ni klurar på garderingarna – behövs fullt fokus! 🙂 R-3-3-24 (12) + tre garderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – West Bromwich 1(x) M
The Gunners övertygar ju inte direkt. Spelet stämmer inte och runt 65% på ettan kan jag inte acceptera. Har inte Wenger suttit kvar lite för länge nu? Minst lyxkryss.

2. Aston Villa – Stoke 1(x)
Adam avstängd för Stoke och Crouch dras med skada (osäker till spel). Dock bra form hos bortalaget som har tre raka segrar och fem raka utan förlust. Villa har en del skadebekymmer i backlinjen men ersättarna har skött sig bra och jag tror att Villa har en bra chans att knipa alla tre poängen.

3. Southampton – Reading 1
Southampton är svårslaget hemma och det blir svårt för Reading. Men omöjligt är det inte och man kommer att ge allt då detta är en viktig match i bottenstriden. Ramirez med i Southamptons trupp – Readings anfallare Pavel Pogrebnyak tveksam till spel. Gardera om råd.

4. Sunderland – Chelsea 2
Visst ska Chelsea vara favorit här. Fletcher osäker till spel i Sunderland. Lampard och Terry är på gång tillbaka efter skador – de kan eventuellt hoppa in. Tacksamt motstånd för Chelsea då Sunderland är helt utan form. Jag spikar tvåan, men gardera om plånboken eller er respektive tillåter. 😉

5. Swansea – Norwich 1(x) M
Swansea imponerar och ska vara favorit hemma mot Norwich. Men jag tycker att procenten på ettan är för hög för att spika. Kryssglada Norwich kan kriga till sig en pinne, precis som man gjort i de fyra senaste bortamatcherna.

6. Wigan – QPR 1(x2)
QPR, det enda laget som står utan seger i Premier League efter 15 omgångar. Nu ställs man mot Wigan som dras med en hel del skador och som dessutom har Caldwell och Figueroa avstängda. QPR:s första trepoängare kommer snart att komma.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Charlton – Brighton x(2)
Lewis Dunk utvisad efter 8 minuter när Brighton ställdes mot Crystal Palace i förra omgången, så den 0-3-förlusten behöver man inte stirra sig blind på. Innan den förlusten hade man sju raka utan torsk och jag tror inte att man förlorar nu heller. Hög klass hos bortalaget när allt stämmer.

8. Crystal P – Blackpool 1(x) M
Crystal Palace gör det bra just nu – bla fyra raka hemmasegrar och 13-0 i målskillnad på dessa, men som sagt, man fick en ganska tacksam resa mot Brighton senast. Tränaren i hemmalaget heter Ian Holloway – han tränade fram till den 3 november ett annat lag. Blackpool. Känslosamt möte och mer än tre poäng står på spel. Jag är inte övertygad om hemmaseger. CP hade en liten svacka innan man med en man mer i 82 minuter slog Brighton. Jag ar med ett lyxkryss..

9. Huddersfield – Bolton 2
Skador i anfallet oroar i Huddersfield. Vaughn kan eventuellt vara spelklar, men Beckford behöver troligtvis mer tid på sig. Rotation att vänta i Bolton som föll hemma mot bottengänget Ipswich senast och jag tror att man har en bra chans att knipa alla tre poängen mot ett uddlöst Huddersfield. En kul chanstvåa till ok procent.

10. Ipswich – Millwall 1(x2)
Två raka segrar för Ipswich och genast börjar man klättra en aning i tabellen. Nu är frågan om kan bräcka Millwall som har 13 raka ligamatcher utan förlust. Oviss utgång helgardering att föredra.

11. Nottingham – Burnley 1

Burnley ligger på kontring och lurar som vanligt med vasse Charlie Austin framåt. Man släpper dock in många bortamål (näst flest i ligan) och jag tror att ett retat Nottingham (två raka torsk) kommer heltaggat till den här matchen. Om man bara passar sig för kontringarna så kan detta bli tre pinnar.

12. Sheffield W – Bristol C 1(x)
Anfallarna Sidibe och Bothroyd är osäkra till spel för Sheffield som har förlorat sex raka matcher. Man måste dock tillägga att motståndet har varit riktigt bra i dessa (Blackpool, Boro, Forest, Leicester, Watford och Cardiff). Lättare mostånd nu i form av Bristol C som dras med mängder av skador och vunnit en av de 14 senaste ligamatcherna. 1x tror jag räcker.

13. Watford – Hull 1(x2)
Abdi är redo för spel igen i Watford, men frågan är om han får lira med tanke på lagets fina form. Hull är också bra och har kapacitet att störa. Watford har mött tacksamt motstånd de tre senaste matcherna och innan det vann man två matcher där motståndarna fick en man utvisad tidigt. Jag skulle vilja helgardera…

Packa snusstock och Alvedon så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.