Stryktipset, vecka 48, 1 december 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 48, 1 december 2012

Med veckans stryktipsförslag går tankarna till Lars-Gunnar Björklund som gick bort igår fredag – utan honom, inget stryktips! R-0-7-16 (12) + 1 hel och två halv. 192 spänn. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Swansea 1
Rolig match i veckan mellan Everton-Arsenal som istället för 1-1 borde ha slutat 3-3 – grymt offensiv och rolig fotboll. Kanske får Arsenal mer utdelning nu – på de två senaste ligamatcherna hemma har man gjort åtta mål framåt. Fem raka ligamatcher utan förlust för Swansea, men nu får man det jobbigt att förlänga sviten.

2. Fulham – Tottenham 1(x2) M
Skinkderby! Fula Skinkan mot Tuttskinkan i ett ovisst möte på Craven Cottage. Bra form hos gästerna samtidigt som Fulham har sex raka matcher utan vinst. Spurs hade en hel del flyt med sig mot Liverpool i veckan och det kan komma en reaktion nu.

3. Liverpool – Southampton 1
Pool skapade massor av chanser i förlustmatchen mot Tottenham (1-2) och om man spelar på ungefär samma sätt nu så får Southampton det svårt. Bortalaget har förvisso fyra raka utan torsk, men då har man ställt mot ganska svagt motstånd också. Etta.

4. Manchester C – Everton 1
På de åtta senaste matcherna har Everton kryssat sex gånger! Klarar man av att knipa en poäng även borta mot Manchester C? Nja, det skulle vara väldigt förvånande – Everton trivs bäst hemma, borta har man fyra raka i ligan utan vinst (tre kryss) mot relativt svagt motstånd. Utgångsetta. Kryssgardering om du kan strössla med garderingarna.

5. QPR – Aston Villa 1(x)
Harry Redknapp fick en ok start som tränare för jumbon QPR när man spelade 0-0 borta mot Sunderland i veckan. Nu har man 4-5 fem viktiga matcher framför sig mot mänskligt motstånd och måste börja knipa trepoängare. Allt annat än vinst mot Villa kommer att ses som ett misslyckande.

6. West Bromwich – Stoke (x)2
WBA:s fina segersvit på fyra matcher fick ett abrupt slut i bortamötet mot Swansea i veckan då man åkte på välförtjänt med däng med 1-3. West bromwich fick bara iväg två skott på mål och spelar man på samma sätt mot Stoke så kan det bli ytterligare en förlust. Stoke är bäst hemma, men runt 15% på tvåan är för lågt för att jag ska blunda för det. Drar en rövare och tar bort ettan.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Bolton – Ipswich 1(x) M
Ipswich har 0-11 på de två senaste bortamatcherna i ligan. Nu ställs man mot ett riktigt svårslaget Bolton som tog en viktig seger borta mot Blackburn i onsdags (2-1). Ipswich tog en minst lika viktig vinst mot Nottingham. Utångsetta, men Bolton övertygar inte helt och en kryssgardering kan vara att föredra.

8. Bristol C – Wolverhampton (x)2
Efter tio omgångar låg Wolves fyra i Championship. Nu, efter 19 omgångar, ligger man på 18:e plats. Bristol C är ju inte direkt bättre, eller vad sägs en 22:a plats och en seger på de 13 senaste ligamatcherna? Förlorarmöte alltså. Wolves får tillbaka lagkaptenen Karl Henry efter avstängning men man har, precis som Bristol, mängder av lirare på skadelistan. Chansar bort ettan.

9. Crystal P – Brighton 1(x)
Crystal P som gick som tåget tidigare har nu två raka utan vinst – men bortatorsk mot Leeds (1-2) och kryss borta mot Hull (0-0) är ingen katastrof så det borde inte vara någon problem med formen. Nu får man tillbaka bästa målskytten Glenn Murray efter avstängning. Brighton är ett stabilt gäng som troligtvis kommer att vara med och kämpa om kvalplatserna till Premier League. Krysset följer med på mina kuponger.

10. Millwall – Charlton 1 (2) M
Fyra raka vinster och elva raka matcher utan förlust för Millwall som ångar på ligan och nu ligger femma. Bra form även hos Charlton som har fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna. Utgångsetta, men magen vill gärna ha med någon gardering. Lite inne på att ta med skrälltvåan.

11. Nottingham – Hull 1(x)
Hög potential hos båda lagen men Nottingham eller "Sveriges Gävle" som min vän Steven kallar dem förlorar sällan hemma och bör få utgångstecknet. Helst helgardering. Målsnålt?

12. Peterborough – Blackpool (x)2
En poäng på de sex senaste matchen för Peterborough. Blackpool har förvisso fyra raka kryss, men det har varit mot riktigt starkt motstånd – nu kan man få full utdelning.

13. Watford – Barnsley 1 (2)
Watford imponerar trots att man har många skador i truppen. Tre vinster + ett kryss på de fyra senaste hemmamatcherna och Barnsley kommer att få det kämpigt. Just i detta nu sitter jag och kolla på På Spåret med min vän och Watford-supportern Kristofer. "Målglatt men utan stadga och dålig disciplin kan fälla Watford", säger han och sippar lite på den Irish Coffee jag slängt ihop. "Schkrälltvåa!" frustar han med grädde på överläppen. Frustar Kristofer skrälltvåa – ja, då åker tvåan med! 🙂

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.