Stryktipset, vecka 47, 24 november 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 47, 24 november 2012

Hej gänget, här kommer veckans stryktipsförslag! En knepig rad tycker jag så "blunda-och-kryssa"-taktik behöver inte vara fel! 😉 Jag spelar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Everton – Norwich 1(x) M
Fellaini avstängd hos hemmalaget vilket betyder en hel del då han varit hur bra som helst den här säsongen. Senast föll man borta mot Reading och nu är frågan om man kan komma tillbaka i vinnarspåret mot laget med ligans mest kräksframkallande dräkter, Norwich. Det är mycket möjligt, men jag kommer att gardera med minst en kryss med tanke på den höga procenten på hemmaseger.

2. Manchester U – QPR 1
Majoriteten av förstaelvan stannade hemma och vilade när Man U åkte till Turkiet för att lira mot Galatasaray i veckans CL-match. Utvilade spelare mot ett QPR som inte vunnit den här säsongen – ettan känns mycket trolig. QPR har kickat Mark Hughes som tränare en dag innan match.

3. Stoke – Fulham 1 (2) M
Hangeland avstängd i Fula Skinkans backlinje. Stoke är svårslaget hemma – tolv raka hemmamatcher i ligan utan förlust, men man lirar alldeles för ofta oavgjort för att jag inte ska talla på garderingarna. Vassa offensiva lirare hos bortalaget som kan ställa till det för Stoke. Fula Skinkans tre senaste bortamatcher har slutat oavgjort – i två av dessa har man tappat segern på övertid. Kanske är det dags att köra ända in i kaklet nu? Kul skrälltvåa att gardera med.

4. Wigan – Reading 1
Reading tog en efterlängtad seger senast när man lyckades besegra Everton. Man hade en hel del flyt och frågan är om man kan följa upp med ytterligare en seger. Jag är tveksam. Gardera om ni har råd. Ok procent på ettan…än så länge.

5. Barnsley – Cardiff (1x)2
Davies tillbaka i Barnsleys anfall vilket betyder en hel del. Cardiff har ett bra lag men är helt klart bättre på hemmaplan och dessutom har skadelistan utökats sen sist. Helst alla tecken.

6. Blackpool – Watford 1
Watford har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och i alla de segrarna har motståndarlagen fått en man utvisad. I 2-1-segern senast mot Wolves spelade man med en man mer i hela 65 minuter. Kan det kanske komma en reaktion nu om Blackpool undviker det röda kortet? Blackpool behöver onekligen vinsten – fem raka hemmamatcher utan vinst. Chansetta.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Brighton – Bolton 1(x) M
Vänsterbacken Wayne Bridge är det enda frågetecknet för Brighton, annars har man en intakt trupp. Man är ofta inblandade i tighta jämna matcher och jag tror inte att detta blir ett undantag. Bolton imponerar inte men samtidigt är man ganska svårslaget. Fördel Brighton men jag vågar inte lämna ettan ensam.

8. Charlton – Huddersfield 1
Charlton har lånat in mittfältaren Emmanuel Frimpong från Arsenal och han kan säkert göra stor nytta. Frågan är om han får starta nu då laget har tre raka segrar (anfallaren Danny Haynes har gjort mål i samtliga). Anfallarna Jermaine Beckford och Sean Scannell saknas troligtvis fortfarande för Huddersfield. Chansar på ettan. Gardera om råd.

9. Hull – Burnley 1(x2)
Alldeles för hög procent på Hull mot ett kontringsskickligt Burnley med Charlie Austin i spetsen. Nära 70% på hemmavinst är för mycket för mig även fast man ska vara favorit. Burnley har tre raka bortavinster mot just Hull.

10. Ipswich – Peterborough 1(x2)
Ipswich har lånat in Tyrone Barnett från just Peterborough och får därför inte spela i den här matchen. Lär bli rotation i Ipswich som åkte på 0-6-däng på Leicester senast där man inte hade mycket att säga till om. Bortalaget har lånat in mittfältaren George Thorne från WBA och han startar troligtvis. Inte heller Peterborough går bra just nu – fyra raka torsk, men man ska komma ihåg att i två av de förlusterna avgjordes det på övertid och i en tredje tappade man ledning till förlust under de sista tio minuterna. Det finns alltså potential hos gästerna.

11. Leeds – Crystal P (1) 2
Varney och Pearce avstängda i Leeds som ställs mot ligans formstarkaste lag. Crystal P leder ligan och har fem raka segrar och 14 raka utan förlust (11 segrar). Utgångstvåan är given, men att inte gardera Slamp-Leeds har kostat mig förut och eftersom fotboll handlar mer om statistik så drar jag till med en 1 2. Så det bästa tipset är väl att spela singelkryss! 😉

12. Sheffield W – Leicester (x)2
Mittbacken Miguel Llera avstängd i Sheffield-försvaret. Jag tycker att Leicester känns riktigt vasst den här säsongen, men lagets bäste målskytt David Nugent är skadad och på bortaplan är man inte lika självklara vinnare.

13. Wolverhampton – Nottingham 1(x)
Karl Henry fortsatt avstängd för Wolves som rasar i tabellen efter sju raka matcher utan seger. Nottingham å andra sidan har stått upp mot bra motstånd och ser riktigt svårslaget ut. En helgardering är att föredra men jag utelämnar tvåan.

Packa fnöske och flinta så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.