Stryktipset, vecka 46, 17 november 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 46, 17 november 2012

Hej gänget, hoppas ni har en fin fredag – här kommer mitt stryktipsförslag. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar 192 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Wigan 1?

Ettan känns långt ifrån självklar, men frågan är om Wigan verkligen kan ta en jätteskalp till på kort tid – slog Spurs borta för två veckor sedan. Om procenten stiger för mycket på Pool kommer jag att helgardera.

2. Manchester C – Aston Villa 1?

Lite svikande form hos City men man ska ändå kunna skärpa till sig så pass mycket att man klarar av Villa som dock var nära att ta poäng av United senast – tappade 2-0 till 2-3. Fortfarande lång skadelista hos gästerna.

3. Newcastle – Swansea 1(x) M?

Stora skadebekymmer i Newcastle och jag vågar inte singla ettan här trots att målisen Vorm är borta för bortalaget. Swansea viker sällan ner sig och kan ge Newcastle ordentlig huvudbry. Helgardera om ni har råd.

4. QPR – Southampton 1 (2) M?

Viktig bottenfajt! Ska QPR äntligen ta sin första seger mot ett Southampton vars defensiv inte håller PL-klass? Hemmalaget tycker jag är starkare på de flesta positioner och med lite medflyt så tar man tre pinnar, men jag tar med en rolig skrälltvåa.

5. Reading – Everton (x)2 M

? även Reading fortsatt utan seger, och mycket tyder på att man är det även efter den här matchen. Två lag som båda är relativt skadebefriade men där Everton har ett mycket bättre manskap och dessutom i kanonform. Utångstvåan kryddas med kryss.

6. WBA – Chelsea (x)2

? Man lattjar inte med WBA på lagets hemmaplan där man är riktigt starkt och kan störa många av ligans starkaste lag. Chelsea är såklart riktigt vasst, men man har lirat mycket på sistone och släppt in en hel del mål. Kanske kan hemmalaget kriga till sig minst en pinne?

Veckans halvtidsunderhållning. (Fler än Zlatan kan!) 😉

7. Birmingham – Hull 1(x)

? Hull imponerade inte borta mot Cardiff senast samtidigt som Birmingham kom undan med 1-1 borta mot Blackburn. Birmingham är oftast svårslaget hemma och jag tror att ett formdippande Hull får tufft. Målsnålt skulle jag gissa.

8. Cardiff – Middlesbrough 1?

I Wales är Cardiff svårstoppat och har inte tappat någon poäng där den här säsongen. Nu kommer ett giftigt Middlesbrough på besök och kan eventuellt stöka till Cardiffs fina hemmasvit. 51% på ett just nu tycker jag är ok – stiger det för mycket så kommer jag att gardera.

9. Bristol C – Blackpool (1x)2?

Sju raka torsk nu för Bristol och frågan är när man stoppar blödningen. Man är jumbo men en rolig detalj är att man efter topplagen Crystal P och Cardiff har gjort flest hemmamål av samtliga lag. Så visst finns det offensiva krafter. Blackpool blandar och ger, och även om man ska vara lite favorit här så vågar jag inte utelämna något tecken på ett snart desperat Bristol.

10. Burnley – Charlton 1(x2)

? Burnley är ett bra hemmalag och har målsprutan Charlie Austin där framme och han är i ruggigt slag. Men Charlton är inte kattskit – man har fem raka bortamatcher utan förlust och gjort mål i SAMTLIGA bortamatcher den här säsongen. Många mål?

11. Crystal P – Derby 1

? Crystal P fortsätter ösa på och är nu obesegrat i 13 raka ligamatcher – imponerande! Och det ska mycket till för att Derby ska förhindra att den sviten växer. Runt 70% på ettan är dock högt så gardera på större system.

12. Huddersfield – Brighton 1(x2)?

Nykomlingen Huddersfield har visat upp ett bra spel och har stått upp bra mot bra motstånd. Nu ställs man mot ett framförallt defensivt skickligt Brighton (släppt in minst mål i hela Championship) och det hela känns ganska öppet.

13. Watford – Wolverhampton 1(x)

? Wolves har inte kommit upp i PL-klass direkt och får svårt att nå toppen om man fortsätter sitt ängsliga spel. Watford trummar på och har imponerat på senare tid – jag tror man tar poäng.

Packa p-piller, pass och prit så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.