Stryktipset, vecka 43, 27 oktober 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 43, 27 oktober 2012

Nämen hej! Sugen på 11 miljoner? Tänk, jag med! 🙂 R-4-4-144 (12) från mig den här veckan. Lycka till med plingen i rutan! /BB

1. Arsenal – QPR 1
Gunners imponerar ju inte direkt – torsk borta mot Norwich förra helgen och hemmaförlust i veckan mot Schalke i Champions League. Tabelljumbon QPR står fortfarande utan seger och det ska till mycket för att man ska kunna störa Arsenal. Men runt 80% på ettan känns högt. Gardering på större system?

2. Reading – Fulham (1x)2
Precis som QPR så har Reading inte lyckats vinna den här säsongen. Bryts den sviten mot ett nästintill helt skadebefriat Fula Skinkan? Inte omöjligt då Fulham är långt ifrån lika pålitligt borta som hemma på Craven Cottage.

3. Stoke – Sunderland 1(x)
Jobbigt motstånd för Stoke i inledningen av säsongen men har tagit pinne av Pool, City och Arsenal. Lättare nu när Sunderland står på andra sidan, men jag tycker aldrig om att spika kryssglada Stoke.

4. Wigan – West Ham 1
Det är dags för Wigan att ta sin första hemmaseger snart – fyra matcher hemma utan vinst (mött Everton, Chelsea, Fulham, Stoke). Lättare motstånd i form av Västra Skinkan. Max kryssgardering?

5. Barnsley – Nottingham x(2)
Craig Davies skadad i hemmalaget vilket är ett enormt avbräck för offensiven – han har gjort sju mål hittills i ligan vilket är hälften av Barnsleys mål. Han frånvaro gör faktiskt så att jag funderar på att utelämna ettan. Nottingham är svårslaget och jag tycker det hela osar kryss.

6. Ipswich – Sheffield W 1(x2)
Bottenmöte. Jumbon Ipswich mot nästjumbon Sheffield W. Inget av lagen har vunnit en match sedan i augusti och nu är frågan vilket gäng som ska kravla sig ut ur bottenträsket. Ipswich utan hemmasegrar och Sheffield utan bortasegrar. Vilken fotbollsfest! Fast jag tycker inte att dessa två lag är så usla som tabellen visar. Med lite medflytt och bättre effektivitet framför mål så kan båda klättra.

Veckans halvtidsunderhållning. älskar den här mannen!

7. Leeds – Birmingham 1(x)
Slamp-Leeds är svårslaget hemma (3 2 1) och visst ska man vara favorit mot Birmingham. Just nu är ettan på runt 63% och det är för högt för mig med tanke på vad Birmingham stundtals kan prestera och att Leeds inte spelade speciellt bra alls i senaste hemmamatchen mot Charlton (1-1).

8. Middlesbrough – Bolton 1(x)
Tre raka vinster för Boro som ställs mot Bolton som visat fin moral i de två senaste matcherna där man vänt till synes hopplösa underlägen. Bortalaget har potential att störa ett formstarkt Middlesbrough. Minst kryssgardering. Dougie
Freedman ny tränare i Bolton.

9. Blackburn – Watford 1
Pudil och Chalobah avstängda för Watford efter att ha visats ut i förlustmatchen borta mot Cardiff (1-2). Bra läge för Blackburn att ta en viktig trepoängare. Rhodes avgör? 60% på ettan känns högt med tanke på Watfords fina form. Kryssgardera om ni har råd.

10. Blackpool – Brighton 1(x2)
Det är dags för Brighton att börja leverera snart – på de fem senaste ligamatcherna har man bara gjort ETT mål. Dock bara släppt in fyra. Kanske lossnar det mot Blackpool som släppt in 13 mål på de sex senaste ligamatcherna?

11. Leicester – Crystal P 1
Två lag som imponerar just nu. Sex vinster och en oavgjord för hemmalaget på de sju senaste ligamatcherna medan Crystal P har sex segrar och tre oavgjorda på de nio senaste. Jag får känsla för ettan – Leicester känns strået vassare samtidigt som Crystal P har vacklat lite på slutet och samlat ihop till en förlust. Dessutom har bortalaget förlorat huvudtränaren Dougie Freedman till Bolton.

12. Millwall – Huddersfield 1(x2)
öppet möte känner jag spontant. Båda gängen blandar och ger och känner direkt att en helgardering är på sin plats. Nykomlingen Huddersfield har bl a bortaslagit Birmingham och Blackpool den här säsongen så visst har man möjlighet att besegra Millwall.

13. Wolverhampton – Charlton 1
Wolves det bättre laget här. Man spelade riktigt bra i första halvlek mot Bolton senast men föll tillbaka i andra (2-2). Håller man samma klass igenom hela den här matchen så kommer man troligtvis att ta tre pinnar.

Packa uppblåsbar barbara och pannband så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.