Stryktipset, vecka 40, 6 oktober 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 40, 6 oktober 2012

Nio miljoner att lägga vantarna på den här veckan så krydda gärnet med garderingar om ni vill komma åt storkovan! Jag testar R-0-7-16 (12) + två helgarderingar. 144 spänn. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Norwich 1
Chelsea har visserligen lirat i CL i veckan, men man ska ändå inte ha några större problem att avfärda Norwich. Ska mycket till för att ettan ska rubbas.

2. Swansea – Reading 1
Två lag som har det tungt. Swansea har tre raka torsk (var av två borta) och noll gjorda mål på dessa. Reading har fortfarande inte vunnit någon match och frågan är om man kan rubba Swansea i Wales när man oftast är vrålstarkt. Skrällgardering om råd, men jag chansspikar ettan.

3. West Bromwich – QPR 1(x)
Diakite avstängd i bortalaget som trots många duktiga spelare har svårt att prestera i Premier League. Lite otäckt lag, för snart kommer man få ordning på grejerna och då blir man tuffa att tas med. WBA är ett starkt hemmalag – på tre spelade hemmamatcher har man tre segrar och 6-0 i målskillnad. Procenten är för hög på WBA och jag tar snabbt med krysset. Helgardering behöver inte vara fel.

4. Wigan – Everton (x)2
Det här känns som om en målsnål historia som kan sluta lite hursomhelst. Everton har gått riktigt bra den här säsongen och ska gälla som favorit, men till över 50%? Hell no, det här blir minst en kryssgardering för mig. Gomez avstängd i Wigan.

5. Birmingham – Huddersfield 1
Trots förlusten borta mot erkänt duktiga hemmalaget Cardiff (1-2) så skötte sig Birmingham bra och var förtjänta av poäng. Efter en succéinledning har nykomlingen Huddersfield åkt på två raka torsk (ETT skott på mål när man föll hemma mot Leicester senast) – frågan är om inte ett retat Birmingham kan ta vara på gästernas lilla svacka…

6. Blackburn – Wolverhampton 1(x2) M
Antagligen lite skakigt i klubben efter att Kean sagt upp sig. Man har spelat två bortamatcher efter att han försvann och nu är frågan hur den annars Keane-hatande hemmapubliken beter sig. Och framförallt, hur spelarna beter sig. Det har varit mycket snack om Keane sedan laget åkte ur Premier League och frågan är hur spelarnas fokus är nu när man ställs mot Championships kanske bästa lag. Hm. Helst alla tecken.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Crystal P – Burnley 1 (2)
CP ångar på och har nu fem segrar och ett kryss på de sex senaste matcherna – imponerande. Men lär dock streckas hårt och snart åker man på en mina. Framför inte mot kontringsgänget Burnley med sylvasse Charlie Austin längst fram – 23-åringen har gjort NIO mål på de fem senaste tävlingsmatcherna. Var det någon som sa stekhet?

8. Derby – Brighton (x)2
Imponerande av Derby att ta fyra poäng i de två bortamatcherna som man lirat innan det här mötet. 1-0 borta mot Nottingham (dock en man mer i 45 min) och 2-2 borta mot hemmastarkt Middlesbrough där man kvitterade i 87:e minuten. Fortsätter flytet eller går man på en mina mot ett duktigt Brighton som har tre raka bortasegrar? Mycket möjligt. Jag chansar lite och väljer bort ettan.

9. Leeds – Barnsley 1(x)
Slamp-Leeds känns mer stabilt i år än på länge och har skött sig bra i säsongsinledningen, men samtidigt så har man släppt in mål i samtliga ligamatcher utom en – och det var i premiären mot Wolves (1-0). Så defensivt finns det ju mer att önska. Barnsley däremot är långt ifrån stabilt och blandar och ger hej vilt – slog nyligen Birmingham borta med 5-0 och föll senast hemma mot bottengänget Peterborough med 0-2. över 65% på ettan är hööögt.

10. Leicester – Bristol C 1(x)
Apropå slampor så har ju Leicester börjat leverera ordentligt och har efter fyra raka segrar stigit till en andraplats i serien. Man är 100-procentiga hemma efter fyra matcher där och det ska mycket till för att Bristol ska störa. Men jag MåSTE för samma resonemang som i match nio – procenten (68%) är alldeles för hög och det känns inte bra att lämna ettan ensam, även fast den är mest TROLIG.

11 Millwall – Bolton (x)2
Bolton är ofta inblandat i alldeles för tajta matcher med tanke på hur bra lag man faktiskt har. Men samtidigt så backar ju de flesta lag hem med många spelare mot Bolton och gör det svårt att ösa in baljor. Fem raka utan vinst för Millwall och frågan är när den sviten spricker. x2 men helgardera om ni har råd.

12. Sheffield W – Hull (1x)2 M
Skadebekymren i Hull fortsätter och i veckan åkte försvararen Alex Bruce på en skada och han är mycket tveksam till spel. Och defensiva problem har båda lagen – man läcker bakåt och frågan är vilket gäng som gnuggat försvarsspel bäst. Steve Bruce, tränare i Hull och far till nämnda Alex är tämligen förbannad över att ha släppt in nio mål på de tre senaste matcherna och han kommer att göra förändringar.

13. Watford – Middlesbrough 1
Duktige anfallaren Forestieri avstängd för Watford i ett ganska svårbedömt möte. Watford har visserligen två raka segrar på resande fot, men hemma har man haft svårare att övertyga den här säsongen. Boro å andra sidan är vanligtvis inte ett speciellt bra bortalag även fast man bortaslog Blackburn nyligen. Magkänslan säger etta, och magen ska man oftast lyssna på. 😉

Packa en platta Carlsberg och ett rör Treo så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.