Stryktipset, vecka 39, 29 september 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 39, 29 september 2012

Hej! Ett ganska så klurigt stryktips den här veckan – många cuper som håller på samtidigt så håll koll på startuppställningarna så att inga nyckelspelare vilas eller liknande. R-3-3-24(12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. /BB

1. Everton – Southampton 1
Formstarka Everton åkte ur Ligacupen mot Leeds. Då spelade Anichebe som nu dras med någon slags bröstinfektion. Tur då att anfallskollegan Jelavic är på väg tillbaka. Coleman och Naismith testas sent. även Southampton har en del bekymmer – mittfältaren Jack Cork missar exempelvis. Southampton tog en efterlängtad seger senast hemma mot Villa. Nu kommer man att få det svettigare!

2. Fulham – Manchester C (x)2
City åkte ur Ligacupen i veckan mot Villa efter förlängning. Så 120 minuter i benen för vissa av spelarna, bl a Tevez. Man spelar mot Dortmund i CL på onsdag så frågan är vilka lirare man ställer upp med mot Fulham som har två raka ligasegrar. Berbatov missar den här matchen för Fula Skinkan vilket såklart är ett enormt avbräck. Jag halvgarderar, men ta med helgarderingen på större system. Nasri på väg tillbaka för City.

3. Norwich – Liverpool (x)2 M
Suarez gjorde hattrick i det här mötet ifjol. Pool vann ligacupmötet borta mot WBA i veckan, men mönstrade ett reservbetonat gäng så man kan ställa upp med en nästintill helt utvilad elva. Man möter Udinese hemma i EL på torsdag. även Norwich roterade ordentligt i 1-0-vinsten hemma mot Doncaster. Norwich är vanligtvis starkt hemma, men brukar ha svårt att ta riktigt tunga skalper där. Förra säsongen slog man iofs United, men hemmaförluster mot Arsenal, Tottenham, Pool, City och kryss mot Chelsea. Max kryssgardering?

4. Reading – Newcastle 1(x2)
I ligacupen går det bra för Reading (bortavinst i veckan mot QPR) men i ligan går det sämre – tre raka förluster och bara en inspelad poäng hittills. Newcastle möter Bordeaux i EL på torsdag. Man vilade bland annnat Ba och Ben Arfa i ligacupförlusten mot Man U i veckan. Newcastle övertygar inte helt även fast man är ganska svårslaget. Bar en tidsfråga innan Reading tar sin första vinst.

5. Stoke – Swansea 1
Stoke har visserligen inte vunnit hemma i år än, men det två ligamatcher man spelat hemma så har man mött City och Arsenal – OCH kryssat i båda. Inte så illa pissat om någon frågar mig. Men lika bra man är på att ta pinnar mot bättre gäng, lika dåligt är man på att vinna mot sämre motstånd. Wilkinson fortsatt avstängd i Stoke medan Swansea får tillbaka Chico Flores och Nathan Dyer efter avstängningar. Chansspikar ettan.

6. Sunderland – Wigan 1(x) M
Lagkapten Cattermole avstängd i hemmalaget medan Adam Johnson, Sebastian Larsson och Carlos Cuellar testas sent, men kan ev spela. I Wigan saknas skadade duon Antolin Alcaraz (back) och Franco Di Santo (anfallare). Utgångsettan känns given, men frågan är vilken startelva som Sunderland ställer på planen. Det i kombo med att Wigan trivs på Stadium of Light (förlorat en gång på de fyra senaste säsongerna) gör att jag tallar lite på garderingarna.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Barnsley – Ipswich 1
Jävligt förvirrande när Barnsley gick och vann med hela 5-0 borta mot självaste Birmingham förra helgen – då gjorde för övrigt anfallaren Craig Davis fyra mål…på 20 minuter! Frågan är om man kan följa upp den bragden med ytterligare en vinst. Inga nya skador eller avstängningar så tränaren Keith Hill lär ju inte göra några förändringar. Tränaren i Ipswich, Paul Jewell, är under stor press efter en miserabel inledning av säsongen. Han saknar fortfarande de två förstavalen i anfallet, Paul Taylor och Michael Chopra, pga skador.

8. Bristol C – Leeds 1(x2)
Bristol har lånat in Elokobi från Wolves och han kan göra debut, annars inget nytt hos hemmalaget som öser in mål på hemmaplan – elva mål på tre matcher, men också släppt in åtta. Målfest att vänta mot Leeds som inte är känt för målfattig tajt fotbollsstil direkt, snarare tvärtom. Bortalaget vilade kapten Lee Peltier och målvakten Paddy Kenny i den fina ligacupvinsten mot Everton i veckan pga småskador men de är troligtvis tillbaka nu.

9. Burnley – Millwall 1 (2) M
Junior Stanislas och lagkapten Jason Shackell stod över i ligacupen i veckan med skavanker och de testas sent. De är viktiga kuggar och jag väntar lite med garderingarna tills jag ser en konkret startelva. Christopher Taylor avstängd i Millwall men man får troligtvis tillbaka lagkapten Paul Robinson i försvaret. Millwall har vunnit här de två senaste säsongerna och varningens finger även nu. Ofta många mål och sällan oavgjort när Millwall spelar…detsamma gäller Burnley.

10. Cardiff – Blackpool 1(x)
Anfallaren Nicky Maynard blir borta länge för Cardiff, men har helt ok alternativ i Bellamy, Helguson och Joe Mason. Blackpool åkte på en oväntad förlust i veckan när besökande nykomlingen Huddersfield vann rättvist med 1-3. Man hoppas på en motreaktion nu och tränaren Ian Holloway kommer säkerligen rotera en del. Utgångsetta, men frågan är om jag utelämnar några tecken till slut. Cardiff är 100-procentigt hemma efter tre matcher – bara en tidsfråga innan den fina trenden upphör.

11. Charlton – Blackburn (x)2
Charltons anfallare Kermorgant borta i ca tre månader efter en svår fotskada under träning i förra veckan. Nye Fuller ersatte honom i veckans vinst mot Ipswich i veckan och gjorde mål direkt, så bra ersättare finns. Man har lite skadebekymmer i försvaret sedan tidigare. I Blackburn är det bara Markus Olsson som är skadebekymret men annars har man en intakt trupp. Rovers elva håller riktigt bra klass och ska vara favoriter mot de flesta lag i serien. Tränaren Steve Kean sa upp sig igår, fredag.

12. Middlesbrough – Leicester 1(x2)
Boro bytte ut hela elvan inför ligacupmötet med Preston i veckan, men det var inte helt självvalt, för det är en hel del skadebekymmer och det är lite oklart vilket som startar – Jason Steele, Justin Hoyte, Jonathan Woodgate, Grant Leadbitter och Ishmael Miller testas sent, så håll koll på startelvan! Inga nya skador eller avstängningar i Leicester som efter sju ligamatcher har tre hemmavinster och fyra bortaförluster. Middlesbrough har inte tappat poäng hemma än, men motståndet har inte varit det bästa och jag tror att Leicester kan störa ordentligt.

13. Wolverhampton – Sheffield W 1
Wolves förlorade visserligen med hela 0-6 borta mot Chelsea i ligacupen, men roterade man rejält – hela tio ordinarie lirare stod över. Man matchar alltså en utvilad och stark elva mot Sheffield. Inga nya skador som oroar. Trea raka ligasegrar. Försvararen Reda Johnson kan vara aktuell för spel igen i Sheffield efter skada, annars är det inget nytt hos nykomlingen som nu har fyra raka ligaförluster. Allt pekar på en etta. är det då skrällen kommer?

Packa pannband och hålfotsinlägg så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.