Stryktipset, vecka 36, 8 september 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 36, 8 september 2012

12 rätt på gårdagens e-tips gjorde ju ingen glad då utdelningen var sjukt låg. Svettig rad att få ihop idag på stryktipset! 10 millar i potten så krydda gärna med garderingar lite här och var. Jag spelar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor.

1. Skottland – Serbien 1(x2)
Svårbedömt möte. Serbien har ett riktigt bra lag på pappret medan Skottland ofta sköter sig bra på hemmaplan. Det kan bli en riktigt fysik match detta. Många gula kort?

2. Brentford – Colchester 1(x) M
Hemmalaget kan matcha bästa uppställning medan det lär blir rotation i Colchester som föll med hela 0-4 senast och är helt utan vinster den här säsongen.

3. Bury – Preston 1(x2)
Burys stjärnanfallare David Healy (landslagsman för Nordirland) har en infekterad relation till just Preston som han lämnade för ca sju år sedan under ganska dramatiska former. Nu dras han med en skada och det är 50/50 om han ska medverka eller inte. Annars är det inget nytt för Bury som inte vunnit än i serien (0 2 2). Preston spelade nyligen i Johnstone's Paint Trophy, men vilade nio ordinarie spelare så man ska vara hyfsat utvilat. Detta ses som ett derby och Preston kommer att komma till matchen med ca 2000 fans i ryggen.

4. Crewe – Tranmere (1x)2
Hemmlagets måltjuv Mathias Pogba skadad, även hans anfallskollega – nyligen värvade Michael West dras med skada och kan missa. Serieledande Tranmere har en trio med lirare borta men matchar ändå en ganska stark elva. Dock vilade man bara fyra ordinarie lirare i veckans cupmatch så frågan är hur fräscha benen här. Men samtidigt är dessa lag vana att spela väldigt ofta. Ovisst.

5. Doncaster – Oldham 1 LOTTAS
Tio tidningars tips: 10 0 0, vilket betyder att lottningsbollarna fördelas 12 2 2 (75% 12,5% 12,5%)

6. Hartlepool – Carlisle 1(x)
Pools förstemålvakt Andy Rafferty är skadad sedan tidigare men förutom honom så har man inga bekymmer och man lär inte göra några större förändringar i elvan då man vann förra helgen mot Scunthorpe. Carlisle får klara sig utan mittfältaren Liam Noble som åkte på rött kort i cupmatchen i veckan och är avstängd i tre matcher. Man har även ett par skador sedan tidigare.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Notts County – Shrewsbury 1
Inte många problem i Notts County som framförallt i anfallet har många och bra lirare att välja på. Nykomlingen Shrewsbury har anfallaren Tom Bradshaw och försvararen Michael Hector redo för spel igen efter skador, men får svårt ändå.

Singelettan spelar jag på Nordicbet till fina 2.00 x pengarna. Rygga här.

8. Scunthorpe – Sheffield U (x)2 M
Mittfältaren Josh Walker tillbaka i Scunthorpe efter en matchs avstängning. Lagkaptenen Paul Reid är fortsatt borta med en handskada och man har två-tre till skador i truppen. Sex raka tävlingsmatcher har man förlorat nu och frågan är om man kan ta poäng mot ett erkänt starkt Sheffield som är obesegrat efter fyra omgångar. x2 borde räcka.

9. Swindon – Leyton Orient 1
En del skadebekymmer för Swindon som är kupongens största favorit just nu. Mittfältarna Gary Roberts och Giles Coke är definitivt borta. Försvararen Troy Archibald-Henville och mittfältarenMatt Ritchie testas sent. Anfallaren James Collins tillbaka efter skada och kan vara aktuell för spel. Tre raka ligatorsk för Leyton Orient som har stora problem med offensiven – och frågan är hur man då ska rå på Swindon som inte släppt in mål i tävlingssammanhang på hemmaplan på TRETTON matcher!

10 .Walsall – Milton Keys (x)2
Rejält avbräck i anfallet för hemmalaget då Will Grigg är på internationella uppdrag för Nordirland. En ersättare skulle kunna vara Febian Brandy, men han är nyligen tillbaka från skada och kan eventuellt tvingas stå över. Backen Taundry testas sent och tvillingarna Chambers dras även de med skador. Adam kan ev spela, medan brorsan James definitivt är borta. I bortalagets backlinje saknas Gary MacKenzie då lirar med skotska landslaget men man får tillbaka hans backkollega och till lika lagkapten för MK Dons -Dean Lewington. Han har varit avstängd i tre matcher. Mittfältaren Jimmy Bullard testas sent. Tvåan lockar.

Raka tvåan kan spelas till 2.02 x pengarna på Betsson. Rygga här.

11. Yeovil – Bournemouth 1(x) M
Lite backproblem i Yeovil som har vänsterförsvararen McAllister avstängd och mittbacken Byron Webster missar troligtvis pga skada. Bournemouth har några lirare på skadelistan sedan tidigare. Nu är mittfältaren Eunan O'Kane borta då han är på U21-uppdrag för Irland. Yeovil har inlett säsongen starkt och öser in mål för tillfället – 16 mål på de fem senaste matcherna. Bournemouth har inte vunnit borta i ligan sedan december förra året.

ö2,5 mål känns intressant. 1.80 på Unibet. Rygga här.

12. Northampton – AFC Wimbledon 1
Hemmalaget har en helt intakt trupp och kan matcha bästa elva. I Wimbledon testas Yussuff (mittfältare) och Moore (forward) sent, men de missar troligtvis. Sedan tidigare har man flera spelare borta, bl a lagkaptenen Mat Mitchel-King. Utgångsettan är given.

13. Port Vale – Rotherham 1(x)
Port Vale har spelat med samma startelva i fem raka matcher och man lär inte göra några större förändringar nu heller. Rotherham har lite skadebekymmer i backlinjen men har ändå ett starkt lag. Helgardera om ni har råd.

Packa sovsäck och myggstift så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.