Stryktipset, vecka 33, 18 augusti 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 33, 18 augusti 2012

Det har varit en pärs att skriva att det här. Svettigt, jobbigt, outhärdligt…och alldeles fantastiskt underbart! Euforin har liksom sprutat ut ur öronen och kroppen skakat när jag letat info om Swanseas vänsteryttrar, grävt ner mig i Millwalls försäsong och kollat upp vilka benskydd Charlton använder (ok inte riktigt så nördigt). Och visst, stryktipset kan gå totalt åt helvete, men det spelar ingen jätteroll. Inte den här gången. För nu är den äntligen är den här. Nu äNTLIGEN är den engelska fotbollen här!

Förresten, missa inte var med i DRöMELVAN – då kommer varje omgång, varje lag och varje spelare att vara intressant under hela säsongen. Och så får ni chansen att spöa skiten ur mig och mitt lag! Det kan väl vara värt 59 spänn? 🙂 In och läs mer här.

Mitt stryktipsförslag: R-0-7-16 (12) + tre halvgarderingar. 128 kronor. Gilla eller kommentera gärna!

1. Elfsborg – Helsingborg 1
Elfsborg riktigt bra hemma, det visade man inte minst i seriefinalen mot MFF senast när man vann på Borås Arena med 4-1. Elva vinster och ett kryss på de tolv senaste hemmamatcherna i ligan för Elfsborg som kan fokusera på ligan efter att ha åkt ur Europa League. Helsingborg däremot spelar viktig CL-kvalmatch mot Celtic redan på tisdag och kanske är fokuset där redan nu? Finnbogason har lämnat Hif. En lite chansning men jag lämnar ettan ensam. Kan vara värt ett kryss om ni har råd.

2. Arsenal – Sunderland 1
Så, klarar sig Arsenal utan RvP nu då? Det kommer helt klart bli knepigt då han stod för mycket kvalitet både på och utanför planen. Men det ska bli spännande att se vad nyförvärven Giroud och Podolski kan göra framåt för Gunners. även nye Cazorla på mitten är intressant. Walcott testas sent inför matchen. Sunderland har skrivit ett 1-årsavtal med Louis Saha och alla som känner till honom vet att han kan vara riktigt giftig. På de senaste sex säsongerna har inte Arsenal förlorat i ligapremiären någon gång. Sunderland får det tufft. Max lyxkryss.

3. Fulham – Norwich 1(x) M
Lagens stora stjärnor finns kvar. än så länge. Jag tänker främst på Dempsey och Dembele i Fulham samt Grant Holt i Norwich. Dock har Murphy, Andy Johnson, Pogrebnyak och Etuhu lämnat Fulham vilket minst sagt är kännbara förluster, och man måste värva fler lirare än Petric och Rodallega innan fönstret stänger. Svenske mittfältaren Kacaniklic kan mycket väl ta en startplats i hemmalaget. Snodgrass blir ett intressant tillskott på Norwichs mittfält. Wes Hoolahan och Anthony Pilkington dras med skavanker men kan eventuellt spela.

4. QPR – Swansea 1 (2) M
QPR har värvat friskt – bl a Park från Man U, Andy Johnson från Fulham, Diakite från Nancy och Hoilett från Blackburn. Framförallt har man gjort sig av med orosmolnet Joey Barton som man lånat ut till Marseille. Man vill nog inte att det ska bli som förra säsongen när man precis lyckades klamra sig kvar i högsta ligan. Scott Sinclair på väg bort från Swansea – den produktive yttermittfältaren kommer inte att skriva på något nytt kontrakt och det är inte säkert att han blir uttagen här. FörsvararenGarry Monk missar troligtvis pga skada. Nyförvärven Michu, Chico Flores, Jonathan de Guzman, Itay Shechter och Kyle Bartley kan alla göra debut för Swansea. Anfallaren Danny Graham har öst in mål på försäsongen och är giftig. Tar en liten rövare här.

5. Reading – Stoke 1(x)
Nykomlingen Reading tvingas spela utan Jimmy Kebe som är skadad och Jason Roberts som är avstängd. Mittfältaren Karacan eventuellt tillbaka. Man har värvatPogrebnyak från Fulham ochGuthrie från Newcastle, men jag tycker även att värvningen av Mariappa från Watford är värd att notera. Hos gästande Stoke testas Pennant och Huth sent, men båda kan eventuellt lira med lite flyt. Stoke har hållit sig ganska lugn på värvningsfronten och det är väl egentligen bara Kightly som eventuellt är ny i elvan. Stoke som vanligt bra på fasta situationer.

6. West Bromwich – Liverpool (x)2
Spännande att ha två svenskar i WBA i form av Jonas Olsson och Markus Rosenberg. Olsson åkte på en liten smäll mot Brasilien men väntas kunna spela. För Rosenberg kommer troligtvis matchen för tidigt. Annars ser det ok ut i truppen. Kuyt och Bellamy har lämnat Liverpool, men nye Borini har imponerat på försäsongen. WBA har även lånat in det ständiga superlöftet Lukaku från Chelsea och det ska bli intressant att se om han får mer speltid nu. Liten fördel Pool men det hela känns ganska så öppet. Helgardera om möjligt.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. West Ham – Aston Villa 1(x)
Jack Collison skadad för nykomlingen West Ham som har fått behålla viktiga lirare och samtidigt värvat ganska friskt, men Alou Diarra och Modibo Maiga ska tydligen inte spela från start enligt tränaren Sam Allardyce, men det vetefan. Villa förlorade James Collins till just West Ham men annars har man inte sålt några lirare, även fast det rycks i flera, bl a Bent och Warnock. Agbonlahor, Richard Dunne och Marc Albrighton är skadade. Villa avslutade fjolårssäsongen med tio raka bortamatcher utan vinst. Västra Skinkan, förra året iofs i Championship, har bara förlorat en av de 14 senaste hemmamatcherna. Premiärpepp hos hemmalaget som vill visa att man är ett PL-lag att räkna med.

8. Birmingham – Charlton 1(x) M
Hemmalagets kapten Stephen Carr testas sent då han dras med en lårskada. Annars har Birmingham en hyfsat intakt trupp och man kommer säkerligen vara inblandat i toppstriden av Championship i år igen. Man har värvat bl a Ambrose och Lövenkrands. Nu väntar Charlton som krossade allt motstånd i League One förra säsongen. Man ska egentligen inte kunna rå på Birmingham som vanligtvis är ett mycket starkt hemmalaget. Men en premiär är en premiär att och vara underdog kan vara bra ibland. Utångsettan är given med Charlton kommer inte att ställa ut skorna.

9. Burnley – Bolton 2
Bolton är laget att slå i årets upplaga av Championship. Efter elva raka säsonger i Premier League åkte man ur ifjol – men man har fått behålla de flesta nyckelspelarna och det ska mycket till för att Bolton inte ska spela i högsta serien nästa säsong tror jag. Hos hemmalaget är det en del skadebekymmer. Treacy och Bartley saknas pga skador och Chris McCann testas sent. N'Gog är det enda orosmolnet i Bolton som jag ser som stora favoriter och när procenten på tvåan är nere på 38% som kommer jag att spika. Håll koll på pocenten Helge! 🙂 Singeltvåan kan spelas till fina 2.50 x pengarna här.

10. Derby – Sheffield W 1(x)
Hemmalaget har sålt backgigantenShackell men värvat duktige försvararen James O'Connor från Doncaster till denna säsong, men han dras med en skada och kan eventuellt missa, detsamma gäller mittfältaren Jeff Hendrick. Gästande nykomlingen Sheffield Wednesday saknar skadade mittfältaren Chris Lines men annars har man en intakt trupp, men intressant nyförvärv som målisen Chris Kirkland (Wigan), försvararnaJoe Mattock (WBA) ochAnthony Gardner (Crystal P – tidigare Tottenham). Utgångsetta, men krysset följer nog med på min kupong. Helgardering behöver inte vara fel.

11. Hull – Brighton 1(x)
Anfallaren Matty Fryatt tvingas stå över för Hull då han skadade sig på mot Rotherham i ligacupen senast. Mittfältaren Sone Aluko som värvats från Rangers får inte lira då allt pappersarbete inte är klart än. Nye anfallarenProschwitz är tänkt att stå för målgörandet den här säsongen och rutinerade mittfältaren Faye har fortfarande en hel del att ge – han värvades från West Ham. även Brighton har knutit till sig några tunga namn, bl a målisen Kuszczak och försvararna Wayne Bridge (utlånad från Man C) och Bruno från Valencia.

12. Ipswich – Blackburn (x)2
Ipswich imponerar inte på värvningsfronten direkt, med tanke på att Leadbitter, Bowyer och Sonko lämnat. Det är framförallt en skral ekonomi som gör att Ipswich inte kan köpa vettiga ersättare. Nu när det går åt helvete för lag som Pompey och Rangers så kanske klubbarna börja tänka lite innan de öppnar plånboken. Till den här matchen är det bara nye försvararenElliott Hewitt som saknas pga skada. Blackburn då? Jodå, man siktar såklart på en snabb återkomst till Premier League och har värvat in duktige Danny Murphy och Etuhu, båda från Fulham. även Leon Best (Newcastle) och Nuno Gomes (Braga) är tunga värvningar. Ett par skador i truppen, bl a på svenske Martin Olsson som är på väg tillbaka efter en ljumskoperation.

13. Millwall – Blackpool 1(x)
Mittfältaren Tamika Mkandawire och kaptenen Paul Robinson saknas pga skador, annars inte mycket nytt i Millwall som legat ganska lågt på transfermarknaden. Har vasse Darius Henderson framåt. Helt skadefri trupp hos Blackpool som alltid kan blixtra till. Man värvar smart, inga jättestora transfers utan det är mer fingertoppskänslan hos tränaren Ian Holloway som avgör. Millwall har haft en riktigt lyckad försäsong. Många mål? ö2,5 ger 1.86 x pengarna här. Ett jävla tryck lär det bli ivarjefall. Helgardera om plånboken tillåter.

Packa våtservetter och ärtsoppa så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.