Stryktipset, vecka 32, 11 augusti 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 32, 11 augusti 2012

Tjena gänget – är ni pepp för ytterligare en stryktipsomgång? Bra! Håll ut, nästa vecka är det äntligen engelskt på kupongen igen! Här är veckans förslag. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till!

1. GIF Sundsvall – GAIS 1(x) M
Svår match inleder kupongen. Båda lagen får tillbaka viktiga lirare – Skúlason i Sundsvall och Wanderson + Erik Johansson i GAIS. Makrillarna kan ha fått en liten nytändning efter tränarbytet – 2-2 i första matchen med Jan Mak vid rodret, men långt ifrån en imponerande insats (20-8 i skott för åFF). En poäng på de sex senaste bortamatcherna för GAIS. Nu ställs man mot ett oberäkneligt Sundsvall som senast föll hemma mot Djurgården med 0-1. Aubynn (1+1 senast) saknas hos bortalaget (avstängd). Ettan kan spelas till 1.95 här.

2. Syrianska – åtvidaberg 1(x)
åFF får tillbaka mittfältaren Marinho efter avstängning. Otroligt viktig seger för Syrianska senast hemma mot Gefle (1-0) vilket utökade avståndet till kvalplatsen till fyra poäng. åFF är dock lurigt med ständigt målfarlige Prodell där framme. Oftast bara topplagen som åker hem från Södertälje med tre poäng, men svårt att räkna bort åFF helt. Helgardera om möjligt.

3. Varberg – Ljungskile x(2)
Stark defensiv hos LSK just nu som har spelat tre raka matcher utan att släppa in mål. Den trenden kan mycket väl bli längre mot Varberg som dock får tillbaka anfallaren Vanneryr och mittfältaren Tillman efter avstängning. Ljungskile har dock bara vunnit en av de sju senaste bortamatcherna så nog säker tvåa är det ju inte direkt. Förvisso sex raka utan vinst för Varberg, men samtidigt så har man bara förlorat en av de åtta senaste hemmamatcherna. Chansar bort ettan.

4. Dalkurd – Frej x(2)
Uppehållet är över för division 1-lagen och nu blir det intressant att se hur hösten utspelar sig. Dalkurd hade tre raka torskar innan uppehållet, bl a 0-4 mot just Frej. Skador har oroat under vår och sommar för Dalkurd som blandar högt och lågt.

5. östersund – Akropolis 1
östersund är just nu kupongens största favorit då ettan är streckad till strax under 75% i skrivandets stund, vilket jag tycker är lite saftigt med tanke på att Akropolis ofta står emot bra oavsett motstånd – kryss mot Vasalund och Västerås innan uppehållet visar på klass. östersund är ett bra hemmalag men kryssa om ni har råd.

6. Karlstad – Norrby 1(x) M
Hemmalaget tog två viktiga segrar i dubbelmötet med Utsikten innan uppehållet. Nu är frågan om man har bibehållit formen till mötet med Norrby, som ofta har det svårt på bortaplan. Karlstad är ju inte direkt någon vinstmaskin heller då hemmasegern mot Utsikten var säsongens första. Otroligt viktig match i botten – Karlstad ligger under strecket, tre poäng efter Norrby precis över samma streck. Jag är inne på att Karlstad får en bra höst då jag tycker att man spelar bra fotboll och kommer snart få utdelning.

7. Qviding – Trollhättan 1(x) M
Två lag som är svåra att få grepp om. Qviding avslutade vårsäsongen med derbyseger mot örgryte vilket måste varit en skön avslutning på en annars ganska dålig start på serien. Trollhättan levererar när man minst anar det – kryssar borta mot öis och vunnit tre av de sju senaste bortamatcherna. Helgardera om råd.

8. Sleipner – Gauthiod 1(x2)
Jumbon Sleipner är långt ifrån avhängt i en jämn serie men då måste man vinna sådana här matcher. Gauthiod har sju poäng mer och ligger fem placeringar före. Sleipner tog en skön seger i slutminuterna i sista matchen innan uppehållet

9. AIK – örebro 1
Det ska mycket till om öSK ska störa AIK på Råsunda. Det enda lilla som talar för det är att AIK har lirat Europacupspel i Polen nyligen och kan vara slitet. Grahn osäker till spel i bortalaget (som vanligt) men man har värvat Hasani från Norrköping och han kan vara spelklar nu. Utgångsettan är given och mitt svartvita hjärta blöder (som vanligt).

10. Elfsborg – Malmö FF 1(x2)
Jag trodde verkligen att Elfsborg skulle greja att avancera i EL, men danska Horsens ville annat och vann med 3-2 på Borås Arena. Nu ställs man mot ett hungrigt MFF i en otroligt viktig match om seriesegern i allsvenskan. Båda lagen ligger just nu på samma poäng men Elfsborg har en match mindre spelad. Kan vara slitet i hemmalaget. MFF får tillbaka Friberg efter avstängning men Halsti visades ut senast hemma mot Häcken (0-0) och är avstängd nu. Elfsborg har inte varit sig likt efter EM-uppehållet.

11. Helsingborg – Kalmar FF 1
Båda lagen har spelat Europaspel nyligen med den stora skillnaden att Helsingborg spelade hemma och gick vidare CL-kvalet medan KFF spelade borta (Schweiz) och åkte ur Europa League. Kalmar har det oftast tufft på bortaplan (dock vinst senast på Råsunda) och jag tror att man får det svettigt på Olympia. De senaste sju säsongerna har lagen mötts åtta gånger på Olympia (Svenska cupen en gång) och KFF har aldrig vunnit. Max kryss.

12. IFK Göteborg – Mjällby 1
IFK har fått ordning på defensiven (hållit nollan två raka matcher) – nu ska man bara försöka göra lite mål också (ett mål framåt på tre matcher) – Selakovics återkomst efter avstängning kanske kan hjälpa mot Mjällby? Blåvitt har varit skräp den här säsongen, men man har ändå bara förlorat en match på Ullevi hittills. Få mål? U2,5 mål kan spelas till 1.89 här.

13. Norrköping – Häcken 1(x2)
Målkungen Majeed tillbaka i Häcken efter avstängning. Peking dominerade mot Blåvitt senast men lyckades inte få hål på göteborgarna och matchen slutade mållöst. Norrköping är starkt hemma på Parken och har bara förlorat en match där. Häcken lirade bra borta mot MFF och har definitivt chans att störa. Lagen har mötts på Parken sex gånger sedan år 2000 – Norrköping har aldrig vunnit.

Packa espadrillos och plyschoverall så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.