Tror på Elfsborg och Rosenborg -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Tror på Elfsborg och Rosenborg

I dag tror jag att Elfsborg och Rosenborg har en bra chans att ta sig vidare i EL-kvalet. Idag är det sista chansen att vara med i tävlingen om biljetter till Sverige-Brasilien på Råsunda den 15 augusti. Så skynda dig att svara på alla frågor jag ställt den senare tiden för att vara med! Dagens fråga i slutet av inlägget.

Några tankar:

1-1 borta mot Horsens senast och nu kommer danskarna på besök i Borås där Elfsborg är svårspelat.

Stefan Ishizaki är lättad just nu. Den skadeförföljde mittfältaren skrev nyligen på Twitter: "Fick en smäll mot Djurgården. Hade ont, men spelade ändå mot Horsens. Senaste dagarna har det varit väldigt stelt. Men alltså INGEN skada!!!"

Hemma på Borås Arena är Elfsborg otroligt bra och på de tio senaste tävlingsmatcherna har man nio segrar, en oavgjord och fantastiska 23-2 i målskillnad.

Elfsborg har till skillnad från Horsens stor erfarenhet från spel i Europa. Sedan 2009 har man spelat elva hemmamatcher i Europa League – vunnit nio, kryssat en och torskat en (Napoli, 2010).

Mittfältstalangen Oscar Hiljemark är tillbaka i gott slag efter sin skada. En viktig kugge för Elfsborg.

Horsens som för första gången är ute i Europa. Elfsborgs rutin väger tungt.

Tuffare spelschema för danskarna som har lirat matcher 2 aug (Elfsborg hemma) och 6 aug innan matchen den 9 aug, medan Elfsborg fått vila en vecka. Kan vara mycket värt.

Ettan kan spelas till 1.70 här.

även stekheta Rosenborg tror jag vinner mot krisande Servette. Ettan kan spelas till 1.56 här.

DAGENS FRåGA

Vad heter Degerfors IF:s hemmaplan?

För att vara med i tävlingen: Skaffa konto på Svenska Spelare (gratis), svara rätt på så många frågor du kan och var med i utlottningen av biljetter till Sverige-Brasilien som spelas på Råsunda 15 aug! Alla som kommenterar innan dagen är slut är med i utlottningen.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.