Stryktipset, vecka 31, 4 augusti 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 31, 4 augusti 2012

Hej gänget! Hoppas ni har det bra framför OS-sändningarna. Jag har precis fått en kopp kaffe och pilla ihop det sista på veckans stryktipsförslag. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till!

1. GAIS – åtvidaberg 1(x2)
Tolv raka matcher utan vinst för GAIS som inför den här matchen har tunga avbräck i den avstängda duon Erik Johansson och Wanderson. Av samma anledning saknas även mittfältaren Marinho i åFF. GAIS har spelat åtta hemmamatcher hittills: 1 vinst, 4 kryss och 3 förluster. Dock har alla torskar varit med uddamålet så det är inte bara att köra över motståndet för åFF direkt.

2. Syrianska – Gefle 1(x2)
Bara en poäng på de fem senaste matcherna för Syrianska som ligger farligt nära kvalplatsen, som just nu innehas av…just det, Gefle. Otroligt viktigt match i bottenstriden – vid vinst så får Syrianska lite andrum och skulle Gefle vinna så får man äntligen ta klivet upp från kvalplats till säker mark. Syrianska har skött sig bra hemma på senare tid. Senast föll man visserligen mot Helsingborg med 1-3 men då spelade man med en man mindre i 65 min – innan den torsken hade man två vinster och ett kryss. Gefle går aldrig riktigt att räkna bort, framförallt inte i en sån här sexpoängsmatch.

3. Degerfors – Halmstad (1x)2
Bara en förlust på de sex senaste hemmamatcherna för Degerfors. HBK är det bättre laget, men mänskligt på bortaplan och frågan är om man kan få med sig alla tre poäng hem.

4. Falkenberg – Brommapojkarna 2
Fantastisk form hos BP som har åtta raka segrar i serien. FFF har dock fyra raka hemmamatcher utan förlust och kan nog göra ordentligt motstånd. En liten chansning, men jag hoppas att Brommapojkarnas fina form håller i sig. Pinones-Arce har gjort åtta mål på de fem senaste matcherna.

5. Hammarby – Umeå FC 1(x) M
Om jag skulle spika Bajen till ca 70% så skulle jag begå tjänstefel! En seger på de 15 senaste matcherna och sex raka hemmamatcher utan vinst. Det är klart att Hammarby ska vara favorit, men inte så stor. Marcus Törnstrand avstängd i hemmaförsvaret.

6. Landskrona – Brage 1 (2) M
Landskrona har förvisso bara vunnit en av de sex senaste seriematcherna. Framförallt är det dåligt bortaspel och tufft motstånd som är förklaringen till det. Hemma på IP är man starkare – 5 vinster, 1 kryss och 1 torsk på de sju senaste matcherna där. Brage som har Jon åslund avstängd i försvaret är dock långt ifrån ofarligt och bör garderas upp om man har råd.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Ljungskile – Jönköping 1
Jag motiverade ettan på den här matchen i ett tidigare inlägg. Läs det här.

8. Värnamo – ängelholm (x)2
Vlado Zlojutro avstängd i hemmalaget som är svårslaget just nu – 1 vinst, 1 torsk och 3 oavgjorda på de fem senaste matcherna. Hemma bröt man senast en sju matcher lång vinstlös svit när man slog Brage med 3-0. Tufft motstånd i äFF nu som lär vara taggat efter den oväntade 1-4-torsken hemma mot Trelleborg senast. På de sex senaste bortamatcherna har man bara förlorat en gång.

9. Aalborg – Nordsjälland 1 (2)
Bortalaget har förlorat anfallaren Tobias Mikkelsen till tyska Gurther Furth. Man har inlett säsongen tveksamt och man kan nog få det svårt på naturgräset i Aalborg där hemmalaget bara har kryssat i EN av de 21 senaste matcherna. Svårbedömt i början av säsongen .Helgardera om ni har råd.

10. Esbjerg – FC Köpenhamn (x)2 M
Esbjerg har inte övertygat i serieinledningen med en inspelad poäng på tre matcher. Jag tycker dock inte att man ska räknas bort helt mot FCK som har ett tufft spelschema med CL-kvalretur borta mot Brügge redan på onsdag (0-0 i första mötet). Köpenhamn är överstreckat i min mening.

11. AIK – Kalmar FF 1
Söndag. Två lag som precis lirat Europacupspel med lyckade resultat. AIK slog Poznan med hela 3-0 och KFF besegrade Young Boys med 1-0. Finns risk att det är slitet i båda lagen och att tankarna redan vandrar mot EL-returerna på torsdag. AIK fortfarande obesegrat på Råsunda och det blir nog tufft för Kalmar att ändra på den statistiken. AIK har släppt in sex mål hemma. KFF har gjort futtiga fem mål på bortaplan. Målsnål historia?

12. Malmö FF – Häcken 1
Söndag. Svårt att inte imponeras av MFF:s spel just nu. En förlust på de elva senaste seriematcherna och sju raka matcher hemma utan att tappa poäng (och bara släppt in ETT mål på dessa matcher). Häcken har målkungen Waris Majeed avstängd och man har oftast svårt mot topplagen på bortaplan. Erik Friberg avstängd i hemmalaget.

13. Assyriska – Varberg 1(x)
Söndag. Bara en inspelad poäng på de sex senaste matcherna för Assyriska som måste börja vinna för att inte bli ordentligt inblandat i bottenstriden (vilket man redan är). Hemma är Assyriska helt ok och 2-5-försluten mot TFF senast var lite för stora siffror. Varberg har viktiga Gabriel Altemark Vanneryr och Pierre Tillman avstängda. Man har förvisso fyra raka bortaförluster, men man har också mött vråltufft motstånd. Ettan bör garderas.

Packa poncho och plunta så ses vi på Arlanda imorgon!

TäVLINGEN FORTSäTTER!
I varje blogginlägg fram t o m 9 augusti kommer jag ställa en fotbollsfråga. Lämna svaret på frågan i kommentatorsfältet. Den 10 augusti drar vi tre lyckliga vinnare som får följa med mig och svenskaspelare på Sverige-Brasilien den 15 augusti. Det kommer såklart bli hur kul som helst!

Gör så här:
öppna ett konto hos Svenska Spelare (kostar ingenting).
Lämna svaret på frågan i kommentatorsfältet till mina inlägg.

Ju fler inlägg du kommenterar desto större chans att vinna.
Du är då automatiskt med i utlottningen av TRE biljetter till Sverige-Brasilien den 15 augusti.
Utlottningen avgörs den 10 augusti så du behöver lämna svaret senast 9 augusti 23.59
Sverige-Brasilien är den sista matchen som kommer att spelas på Råsunda så ta chansen att få vara med om detta historiska ögonblick! Och så får du ju chansen att träffa MIG! 😉

DAGENS FRåGA
Var spelas herrarnas fotbolls-VM nästa gång?

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.