Stryktipset vecka 30, 28 juli 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset vecka 30, 28 juli 2012

12 rätt på europatipset senast och nu siktar vi på ytterligare ett rätt. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar som gäller. 192 kronor. Tävlingen om att följa med mig till Råsunda och se Sverige-Brasilien fortsätter idag – dagens fråga i slutet av det här inlägget. Lycka till! /BB

1. Gefle – Malmö (x)2 M
Imponerande av Gefle att slå Blåvitt senast. Nu blir det tuffare mot MFF som går allt bättre, även på bortaplan.

2. Helsingborg – Norrköping 1(x) M
Tufft spelschema för HIF som har CL-kval i benen och i tankarna. Peking är underskattat och kan aldrig riktigt räknas bort.

3. Brage – Assyriska 1(x) M
Brage sköter sig bra hemma och det är bara riktigt topplag som åkt hem med tre poäng. Assyriska kommer att få det svårt.

4. Brommapojkarna – Landskrona 1
BP har inte tappat poäng hemma den här säsongen och LSK som inte imponerar borta kommer att få det svettigt på Grimsta. Lyxkryss om ni har råd.

5. Jönköping – Degerfors 1(x2)
Jag är lite inne på att Degerfors kommer att få en bra höst och jag tänker inte räkna bort laget helt här även fast J-södra bara förlorat en hemmamatch den här säsongen.

6. Varberg – Värnamo 1
Tufft dubbelmöte mot ängelholm för Varberg där man torskade båda matcherna och släppte in totalt sex mål. Jag tror det blir skärpning nu och tre poäng mot Värnamo, som inte är kattskit men sköter sig bättre hemma.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. öster – Ljungskile 1
Man vill ju gärna fingra på kryssgarderingen, men öster är fantastiskt bra hemma. Det i kombination med att LSK inte är ett fantastiskt bra bortalag gör att jag lämnar ettan allena. Men det finns lirare i bortalaget och ett lyxkryss behöver inte vara fel.

8. Esbjerg – Söderjyske 1(x2)
Nykomlingen Esbjerg mot Söderjyske som öppnat säsongen piggt. Men få matcher spelade och svårt att få ett riktigt grepp om lagens kvalitet. Jag helgarderar tidigt.

9. Djurgården – Elfsborg (x)2
Söndag. 11 raka matcher för Djurgården utan förlust och man är svårslaget på Stadion. Men på hemmaplan har man faktiskt inte mött något jättebra motstånd på sistone, ja, jag vet att man mött Blåvitt :), och jag tror att ett guldsuget Elfsborg kan bryta den förlustfria sviten.

10. Kalmar FF – Sundsvall 1(x2)
Söndag. Jag tycker att KFF är för stor favorit här med tanke på det tuffa spelschemat och det faktum att man inte övertygat hemma och att Giffarna har ganska hög högstanivå.

11. Mjällby – AIK (1)x
Söndag. Fejzullahu tillbaka efter avstängning i Mjällby som är riktigt svårslaget hemma. AIK har CL-kval i benen och match igen på torsdag. Det luktar kryss och målsnålt det här tycker jag. Jag utelämnar tvåan men helgardera om ni har råd.

12. Halmstad – Hammarby 1
Söndag. Två lag med dalande form och tabellplacering. Fyra raka matcher utan vinst för HBK utan vinst, dock tre på bortaplan – hemma på örjans vall är man fortsatt obesegrat och Bajen som har fem raka matcher utan vinst kommer att få det riktigt svårt. Max lyxkryss?

13. Umeå – Falkenberg 1(x)
Söndag. Umeå sköter sig bättre och bättre och krigar för att rädda kontraktet. FFF kan ha bränt mycket krut i det heta dubbelmötet med Hallandsrivalerna Halmstad. Kan man ladda om?

Packa cigglimpa och astmainhalator så ses vi på Arlanda imorgon!

TäVLINGEN FORTSäTTER!
I varje blogginlägg fram t o m 9 augusti kommer jag ställa en fotbollsfråga. Lämna svaret på frågan i kommentatorsfältet. Den 10 augusti drar vi tre lyckliga vinnare som får följa med mig och svenskaspelare på Sverige-Brasilien den 15 augusti. Det kommer såklart bli hur kul som helst!

Gör så här:
öppna ett konto hos Svenska Spelare (kostar ingenting).
Lämna svaret på frågan i kommentatorsfältet till mina inlägg.

Ju fler inlägg du kommenterar desto större chans att vinna.
Du är då automatiskt med i utlottningen av TRE biljetter till Sverige-Brasilien den 15 augusti.
Utlottningen avgörs den 10 augusti så du behöver lämna svaret senast 9 augusti 23.59
Sverige-Brasilien är den sista matchen som kommer att spelas på Råsunda så ta chansen att få vara med om detta historiska ögonblick! Och så får du ju chansen att träffa MIG! 😉

DAGENS FRåGA
Vad heter Gefles hemmaarena?

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.