Stryktipset, vecka 29, 21 juli 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 21 juli 2012

Hej gänget!

Vissa av er kan fortfarande läsa inläggen på sparkaochspring.com medan vissa forslas vidare till svenskaspelare.com/sparkaochspring – övergången tar lite olika lång tid.

Hursomhelst om ni tar er till den nya sidan så har alla Sparka och Springs läsare chansen att vara med i en tävling (gratis) där ni kan vara med och vinna biljetter till Sverige-Brasilien den 15:e augusti – sista matchen som spelas på Råsunda!

Mer info om tävlingen och dagens frågra längre ner i inlägget.

Här kommer mitt stryktipsförslag den här veckan. R-0-7-16 (12) + två halvgarderingar och en hel. 192 kronor.

1. Gefle – IFK Göteborg? (x)2
ångestmatch igen mellan två lag i botten av tabellen. IFK har ju en väldigt hög högstanivå och kan besegra alla lag, men det vetefan vad som har med truppen nu. Inte många som håller klassen, det skulle vara Sana då. Väntar alla på att Stahre ska få kicken som man får en nystart? Duktige Lantto avstängd i Gefle. Helst helgardering.

2. GIF Sundsvall – Mjällby 1
Målsprutan Fejzullahu avstängd för Mjällby, som dock har gott om anfallsalternativ. Mjällby vann välförtjänt hemmamötet senast med 1-0, siffror som skulle ha varit större. Fyra raka hemmamatcher för Giffarna utan vinst, men motståndet har varit tufft: HIF (0-1), Elfsborg (0-3), MFF (1-1) och åFF (3-3). Krysset mot åtvidaberg var riktigt onödigt då man både ledde med 2-0 och 3-2. Chansspik.

3. Syrianska – Helsingborg? (x)2
Anders Bååth avstängd i hemmalaget som dock får tillbaka Skenderovic och Jawo. Syrianska var ytterst nära att greja en poäng borta mot HIF, men Atta satte slutresultatet 1-0 i den tredje övertidsminuten. Dock en rättvis seger för Helsingborg som är riktigt svårslagna den här säsongen. Dock tre raka bortamatcher utan seger. Det håller inte om man ska vara med i toppen på riktigt. Seger nu? Långt ifrån säkert. Europakvalmatch i benen. Minst kryssgardering om råd.

4. Degerfors – öster? (x)2
Seriesuveränen öster som har mittbacken Månz Karlsson avstängd måste ju få utgångstecknet, helt klart. Men Degerfors är inte kattskit i sina bästa stunder, framförallt inte hemma på Stora Valla där man vunnit fyra av de fem senaste matcherna. På de 26 senaste hemmamatcherna i Superettan så har man blivit nollade endast en gång (0-2 mot Sundsvall, 16 juli 2011). Dif-anfallaren Karikari har lämnat för AIK. Avbräck.

5. Landskrona – Umeå FC 1(x) M
Tung period för Landskrona som bara har en inspelad poäng på de fyra senaste matcherna. Motståndet har dock varit ganska bra. De två senaste hemmamatcherna har man mött suveräna öster (1-2) och duktiga Halmstad (3-3). Innan de matcherna hade man fyra raka vinster hemma och jag tror det är en bra chans att man återupptar vinnartakterna. Men Umeå har hittat lite form och även fast man inte är något vidare bortalag så kan jag inte räkna bort laget helt. Det faktum att man ligger näst sist minskar ju inte motivationen hos norrlänningarna direkt.

6. Ljungskile – Trelleborg 1?(x) M
Melander avstängd i TFF som lyckades gneta till sig en 1-0-seger i hemmamötet. Nu blir det tuffare mot Ljunskile som har sex raka hemmamatcher utan förlust. En inspelade bortapoäng den här säsongen för Trelleborg imponerar inte och frågan är om man har hittat lite medgång nu iochmed segerna senast eller om kräftgången fortsätter. Jag är inne på det tidigare.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Varberg – ängelholm? (x)2
Varberg har visserligen sex raka hemmamatcher utan förlust, men motståndet har inte varit det bästa och i den senaste hemmamatchen mot Brage ledde man med 2-0 efter 33 min, spelade med en man mer i nästan en timme, men tappade ändå till 2-2. Fjärdeplacerade ängelholm är ingen vinstmaskin på bortaplan direkt utan ligger där man ligger i tabellen mest pga ett stabilt hemmaspel, men pontential finns trots en del skador i truppen. öppet, men jag filar bort ettan till slut.

8. Midtjylland – Nordsjälland 1(x)?
Sviatchenko avstängd i hemmaförsvaret men man ska ända vara liten favorit i hemmapremiären mot Nordsjälland. Svårbedömt så här i säsongsinledningen. Bortalaget får tillbaka lirare och kan spela med starkt självförtroende efter fin seger i premiärmatchen.

9. Odense – Randers? 1
Odense befogad favorit mot nykomlingen Randers. Men runt 65% på ettan känns mycket och en kryssgardering behöver inte vara fel om man har råd.

10. AIK – åtvidaberg 1(x)?
åFF går riktigt bra just nu och öser in mål. Kan vara slitet i AIK efter CL-kval i torsdags då man bara fick 1-1 hemma mot isländska Hafnarfjörður. Gnaget oftast bra hemma på Råsunda och med tanke på att åtvid är bättre hemma än borta (bara bortaseger) så väljer jag efter lite tvekan bort tvåan.

11. Elfsborg – Kalmar FF 1(x)
Båda lagen var ute i Europa och lirade EL-kval i torsdags och kan vara slitna. Serieledande Elfsborg fortsätter vackla lite efter 0-1-förlust borta mot moldaviska Dacia medan KFF tog en imponerande 3-1-seger borta mot kroatiska Osijek. Rydström tillbaka i KFF. Hemmalaget är inte i balans och jag tänker INTE lämna ettan ensam. Frågan är bara hur mycket jag ska gardera upp med.

12. Brommapojkarna – Assyriska 1
BP imponerar – sex raka vinster i serien och sju raka hemmasegrar på Grimsta. Assyriska dalar i tabellen efter bara en seger på de sju senaste. Bortaschemat har dock varit mördande och man har nästan uteslutande mött topplag. Och nu ställs man alltså mot ytterligare ett. Bojan Djordjic är spelklar för BP, men slår han sig in i startelvan så är det dags för BP-ledningen att scanna skallarna. är det bara jag som ser framför mig rubrikerna i tidningarna: ”Djordjics förbannelse”, ”Djorjic – en boja för BP” eller ”Bojan får dojan av BP efter katastrofhöst”. 🙂 Utgångsettan är given, men lite inne och fingrar på en skrällgardering. Bojan kan vara som Bajen i Superettan – får alla motståndare att tända till lite extra.

13. Falkenberg – Halmstad (1x)2 M
Prestigemöte där jag ganska snabbt slänger in en helgardering. Lillebror FFF har ingenting att fölora , är skadefritt och kan spela ut. Att man grejade 1-1 på örjans Vall på ett imponerande sätt ger nog råg i ryggen. Men HBK är bättre i grunden och får tillbaka några lirare i försvaret. En jävla folkfest kommer det ivarjefall bli – Falkenberg siktar på att slå det tidigare publikrekordet på 5 055.

Packa triangakök och myggmedel så ses vi på Arlanda på söndag!

TäVLINGEN!
I varje blogginlägg fram t o m kommer jag ställa en fotbollsfråga. Lämna svaret på frågan i kommentatorsfältet. Den 10 augusti drar vi tre lyckliga vinnare som får följa med mig och svenskaspelare på Sverige-Brasilien den 15 augusti. Det kommer såklart bli hur kul som helst!

Gör så här:
öppna ett konto hos Svenska Spelare
Lämna svaret på frågan i kommentatorsfältet till mina inlägg.
Du är då automatiskt med i utlottningen av TRE biljetter till Sverige-Brasilien den 15 augusti
Utlottningen avgörs den 10 augusti så du behöver lämna svaret senast 9 augusti 23.59
Sverige-Brasilien är den sista matchen som kommer att spelas på Råsunda så ta chansen att få vara med om detta historiska ögonblick! Och så du får ju chansen att träffa MIG! 😉

DAGENS FRåGA
Vilka klubbar har Zlatan Ibrahimovic representerat sedan han lämnade Malmö FF?

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.