Stryktipset, vecka 28, 14 juli 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 14 juli 2012

Hej gänget, dags för stryktipset igen och förutom Helsingborg så tycker jag det finns bra anledning att gardera upp det flesta storfavoriterna på veckans kupong. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar från min sida. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Helsingborg – Syrianska 1
Helsingborg fixade en pinne i slutminuterna borta mot Blåvitt senast och är säkert hyfsat nöjda med den poängen. Målskytten då, Finbogasson är nu avstängd. Det är även Skenderovic och Jawo i Syarianska som båda visades ut mot Djurgården senast, där man ändå lyckades hålla 1-1. HIF är starkt hemma och borde kunna ta detta hyfsat enkelt. Blir procenten FöR hög så slänger jag med ett lyxkryss, för så oävet är inte Syrianska.

2. IFK Göteborg – Gefle 1(x) M
Två lag som inte verkar må speciellt bra – IFK ligger 12:a och Gefle på 14:e plats. över 70% på ettan känns inte riktigt ok för mig med tanke på hur dåligt Göteborg går just nu. Gefle gör minst mål av alla i serien, men jag kommer att försöka få med ett lyxkryss här beroende på procenten ser ut innan kupongen ska lämnas in.

3. Mjällby – GIF Sundsvall 1(x)
Hemmalaget övertygar inte på mig samtidigt som Sundsvall inte är helt att lita på. Fyra raka hemmamatcher utan vinst för Mjällby – när bryts den negativa trenden? Mjällby föll i senaste hemmamatchen (Norrköping). Två seriematcher i rad på hemmaplan har man inte förlorat sedan oktober 2007 i superettan. 1x räcker långt.

4. åtvidaberg – AIK 1(x2)
Lundberg och Atakora avstängda för Gnaget som kommer få en svettigt afton på Kopparvallen. För åFF och speciellt Prodell där framme kan rå på de bästa, men också AIK. 😉 Helgardering känns inte helt fel.

5. Akropolis – Vasalund 2
Vasalund vann knappt hemma senast mot samma motstånd och måste lägga på lite till för att inte tappa poäng. Akropolis har mött riktigt tufft motstånd och frågan är om man orkar stå emot serieettan. Utgångstvåan känns given, men gardera om råd.

6. Västerås SK – östersund 1(x2)
VSK får tillbaka några lirare sedan bortamötet där man föll med 2-3. östersund har dock en hög högstanivå och har nu plånboken för det så bör denna helgarderas tycker jag.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. FC Trollhättan – Skövde 1(x)
Skövde vann hemma med 3-0 senast. Uppryckning av Trollhättan är ett måste för att det inte ska smälla igen. Skövde bra mycket bättre hemma än borta. Pillar bort tvåan tillslut.

8. Utsikten – Karlstad 1 (2)
Karlstad tog en välbehövlig seger i hemmamötet och bröt därmed Utsiktens svit på sex raka matcher utan torsk. Man är dock starkt hemma och Karlstad får det tufft. Jag är lite inne på att ta med skrälltvåan för jag har sett hur bra Karlstad kan spela. procenten lockar…

9. Norrby – Lim. Bunkeflo 1(x) M
Två lag med brister i defensiven och som blandar och ger resultatmässigt men hemmafördelen talar mer för Norrby som brukar sköta sig bra just hemma.

10. Forward – Dalkurd 1(x2) M
Forward har bra form och många vinster i rad, men jag tycker man har överskattats lite mot Dalkurd som kan spela riktigt bra ibland. över 70% på hemmaseger funkar inte för mig.

11. Enköping – IFK Luleå 1(x)
Kanske kan ett så uselt bortalag som Luleå göra så att ESK äntligen kan vinna igen? Det känns som om Enköping faktiskt håller på och skrapar ihop till en trepoängare snart och 1-1 borta mot just Luleå + missad straff bäddar för vinst. Max en kryssgardering.

12. IK Frej – Sandviken IF 1
Sandviken visar upp en fin förlustfri svit men spelet känns långt ifrån stabilt. Frej hemma är riktigt starkt och jag tror inte att man släpper ifrån sig några poäng här.

13. Väsby – Eskilstuna C 1
än så länge så tycker jag procenten på ettan känns rimlig på Väsby som har ett riktigt bra lag. I bortamötet var det nära tre poäng med i matchslutet släppte man in kvitteringen. Lämnar ettan ensam men kan komma att gardera om ettan spikas för mycket.

Packa hålfotsinlägg och pannlampa så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.