Stryktipset, vecka 27, 7 juli 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 27, 7 juli 2012

Till slut så kommer här veckans stryktipsförslag – R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Match 9-13 spelas på söndag. Lycka till! /BB

1. GIF Sundsvall – åtvidaberg 1(x) M
Båda lagen fick en smakstart efter EM-uppehållet med var sin seger. Hemma är Sundsvall oftast svårslagna och bara Helsingborg och Elfsborg har åkt hem med tre pinnar. 1x.

2. Syrianska – Djurgården (1x)2
Försvararen Alexander Michel är avstängd i Syrianska. Två svårbedömda lag som blandar och ger. Djurgården står fortfarande vinst på bortaplan, men segern mot Göteborg senast kanske bäddar för en ny fin insats? Jag helgarderar.

3. Dalkurd – Forward (1) 2
Tre raka segrar för Forward, mot riktigt starkt motstånd har tagit upp laget på en tredje plats i tabellen. Man är dock mycket bättre hemma (inte tappat poäng på Trängens IP) än borta så en seger borta mot ett duktigt Dalkurd är verkligen inte given. Dalkurd spelar offensivt och jag tror på många mål.

4. Eskilstuna C – Väsby (x)2 M
Fem raka utan vinst för Väsby som nu får tillbaka flera spelare efter skador – bara Elliot Lundberg rapporteras vara på skadelistan. Rolig detalj är att Väsby har spelat 34 raka bortamatcher utan att kryssa (2-2 borta mot ängelholm, 25 april 2010). Väsby är bättre i grunden än nykomlingen Eskilstuna och jag funderar på att utelämna ettan.

5. Kristianstad – Sleipner 1
Sex raka matcher utan seger för Kristianstad som dock har ställts på ganska tufft motstånd – senast tog man poäng borta mot serieletvåan Lund och kanske är det dags för seger nu när tabelljumbon kommer på besök? Försvararen Calle Svensson avstängd i Sleipner som fortfarande står utan seger på bortaplan.

6. Lim. Bunkeflo – Norrby 1(x)
Tungt för Bunkeflo som bara har en seger på de elva senast matcherna. Senast föll man i slutminuterna borta mot Sylvia. Defensiven har inte varit bra på sistone (sju insläppt mål på två matcher) – nu har man backen A. Mravac tillgängling igen efter avstängning. Detsamma gäller rutinerade Llumnica i anfallet. Norrby sköter sig ok hemma men på resande fot har man det jobbigare, en seger på sex spelade bortamatcher.

7. Oddevold – Lund 1
Toppmöte när tabelltrean Oddevold tar emot tvåan Lund. Johan Patriksson öser in mål för hemmalaget (gjort 14 av lagets totalt 22 mål) för tillfället och har han en bra dag så kommer Lund få det jobbigt. Lund känns inte lika starkt som i våras och jag tror att man kan få inkassera en förlust här. Kryssgardering behöver inte vara fel.

8. Sylvia – Gauthiod 1(x) M
Tre raka uddamålssegrar för Sylvia har tagit laget upp till en femte plats. även niondeplacerade Gauthiod har tre raka vinster så det är två lag med gott självförtroende som ställs mot varandra. Sylvia har dock en tunn trupp och man fick ännu fler skador i vinstmatchen mot Bunkeflo senast. över 60% på ettan tycker jag är för mycket.

9. Skövde – Trollhättan 1(x2)
Skövde har fyra segrar och ett kryss i den fem senaste hemmamatcherna. Motståndet har iofs inte varit det bästa, men det visar ändå att Trollhättan får en dyngsvår nöt att knäcka. Bortalaget har en hög högstanivå och jag vågar inte utelämna något tecken.

10. AIK – Häcken 1(x)
Vilken mina AIK gick på borta mot MFF senast. 4-0 till skåningarna med smak på mer. även Häcken fick en liten väckarklocka efter 1-2 hemma mot Sundsvall. Gnaget är ruggigt svårslaget hemma och jag tror att Häcken får det svettigt, speciellt när man har Makondele avstängd.

11. Elfsborg – Mjällby 1
Kupongens största favorit är just nu Elfsborg. Inte så konstigt kanske när man leder serien och har idel segrar på hemmaplan. Hiljemark skadad i hemmalaget och Kivuvu avstängd i Mjällby som har dalat i tabellen efter tre raka torsk och bara en vinst på de nio senaste matcherna.

12. Gefle – GAIS 1(x2)
ångestladdat bottenmöte. Ekunde avstängd i GAIS som ända har bra lirare. Viktiga poäng på spel och jag har svårt att se hur detta ska sluta…

13. Norrköping – Kalmar FF 1
Svårt att bedöma Norrköpings seger senast mot Mjällby med tanke på att man spelade med en man mer i över en halvlek. Man är dock ofta bra hemma där man bara förlorat en gång den här säsongen. KFF spelade Europa League-kval i veckan och kan vara lite slitet. Singelettan känns lite intressant. Bra tryck på Parken.

Packa suspensoar och lacknafta så ses vi på Arlanda på måndag!

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.