Stryktipset, vecka 26, 30 juni 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 26, 30 juni 2012

En helt vanlig division 1-plan.

Sitter ni och väntar på EM-final? Skärpning, vad är en match mellan Italien och Spanien när ni kan få njuta av lite svensk division 1-fotboll!? Näe, jag tänkte väl det. 🙂 Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) från min sida – lycka till! /BB

1. åtvidaberg – Elfsborg 2
Nu ska det bli intressant att se om serieledande Elfsborg har konserverat den fina formen under EM-uppehållet. En sak är ivarjefall säker och det är att man gillar konstgräs – det har Kopparvallen. 5 juli spelar Elfsborg EL-kval hemma mot maltesiska Floriana och tre dagar efter det är allsvensk match igen. Så tufft schema att vänta för Boråsarna. Mittfältstalangen Oskar Hiljemark skadad i bortalaget.

2. Häcken – GIF Sundsvall 1
Hemma på Rambergsvallen är Häcken riktigt starkt – på de 19 senaste allsvenska matcherna där har man bara förlorat två (Kalmar, Göteborg). Giffarna är inget vidare bortagäng men innan uppehållet vann man mot Gais i Göteborg och har gnetat till sig poäng borta mot bl a AIK. Lyxkryss om man har råd kanske. Chatto avstängd i hemmalaget. En del skadebekymmer hos norrlänningarna.

3. Kalmar FF – Syrianska 1(x2)
EM kom nog ganska lägligt för Kalmar som bara har en vinst på de åtta senaste allsvenska matcherna. Syrianska å andra sidan skulle nog gärna skitit i uppehållet då man vunnit fyra av de fem senaste seriematcherna. Om en vecka lirar KFF i EL-kvalet borta mot nordirländska Cliftonville. Helst alla tecken.

4. Mjällby – Norrköping 1(x)
Det ryktas att Pekings mittfältsstjärna Ajdarevic är på väg till belgiska Standard Liege och att övergången är nära. HUR nära och OM han kommer att spela den här matchen är oklart. Vänta lite med att lämna in kupongen så ni vet om Ajdarevic är fit for fight eller om han skriver kontrakt i Belgien. 🙂 Fördel Mjällby hursomhelst skulle jag säga som dock har mittfältaren özen avstängd.

5. Värnamo – Brage 1(x2)
Tabelljumbon Värnamo har bara en poäng den här säsongen. Man har förvisso inte vunnit hemma i år, men kolla in motståndet hittills man taget emot hittills på Finnvedsvallen (tabellplacering i parentes): Varberg (9), Landskrona (6), Hammarby (5), Ljungskile (7), öster (1), Halmstad (3), Brommapojkarna (2). Svettigt! Nu möter man tolfteplacerade Brage. Joel Löw avstängd i hemmalaget, detsamma gäller Johan Persson i Brage.

6. ängelholm – Varberg 1(x)
äFF vann senast hemma mot Ljungskile – två matcher i rad har man inte vunnit på hela säsongen, men samtidigt har man inte spelat två hemmamatcher i rad under hela säsongen heller. Juliusson är het i ängeholm då han gjort tre mål på de två senaste matcherna. Varberg har mött monstruöst svårt motstånd på bortaplan på sistone – de tre senaste bortamatcherna har varit mot de tre topplagen (förlorat samtliga)…och nu möter man fjärdeplacerade ängelholm. Man får svårt igen. Max ett lyxkryss?

Veckans halvtidsunderhållning.

7. öster – Degerfors 1
Oj vad öster dominerar i superettan – man har inte tappat poäng hemma och borta har man sex segrar och ett kryss. Hur ska Degerfors rå på seriesuveränen? Fulspel? Upplopp? Granatkastare? Ingenting kommer troligtvis att hjälpa hursomhelst.

8. örgryte – Oddevold 1(x)
Andraplacerade öis är det enda obesegrade laget i division 1 södra, men hemma har man faktiskt inte mött något vidare motstånd den här säsongen, det skulle vara Skövde i hemmapremiären (2-2). Oddevold spelar trevlig fotboll och kommer inte att lägga sig platt här. Ettan bör garderas.

9. Lund – Kristianstad 1
Tungt för Kristianstad som rasat i tabellen efter fem raka utan vinst och tre raka torsk. Man får tillbaka Emanuel Svensson och Christoffer Tapper Holter efter avstängning, men kommer ändå att få det riktigt svårt borta mot serieledande Lund.

10. Norrby – Karlstad 1(x2)
Matchen spelas på Borås Arenas konstgräs som antagligen är till fördel för Norrby då Karlstad oftast håller till på naturgräset hemma. Karlstad må ligga näst sist men spela fotboll det kan man. I senaste matchen mot Sylvia (torsk 1-2) så hade man ett gäng ramträffar och frilägen, och målen man släppte var på billig straff och frispark. Lite mer effektivitet och skärpa framför mål samtidigt som slutar släppa in allt för enkla mål så kommer man att börja ta lite skalper snart.

11. Akropolis – östersund 1(x2)
Akropolis har mött bra motstånd på sistone och visar stundtals att man är riktigt bra. Mittfältaren Jonas Gustafsson visades ut senast mot Sirius och är följaktligen avstängd nu mot östersund som efter en lysande säsongsinledning nu har två raka förluster, dock mot bra motstånd (Frej och Forward). öppet och helst en helgardering.

12. Enköping – Eskilstuna C 1 (2)
Elva spelade matcher. 1 vinst, 1 kryss och 9 förluster. Det är inte undra på att Enköping ligger sist i tabellen. Man har dock mött hyfsat starkt motstånd på sistone och skapade tydligen en hel del chanser i förlustmatchen borta mot Sandviken senast (1-2). Eskilstuna C är inte helt lättbedömt då man verkligen blandar och ger. 1-0-seger mot Sirius följdes upp med 1-7-förlust mot bottengänget Luleå och 1-3 senast mot Syrianska som ligger näst sist. Kan spåra ur åt något håll det här.

13. Västerås SK – Sirius 1
VSK har inte lirat match på två veckor pga att matchen mot Akropolis ställdes in (vattensjuk plan). Så lite extra vila, men också risk för att sakna lite tempo? Innan 0-3-förlusten borta mot Forward senast så hade man sex raka segrar. Man år oftast svårslaget hemma där man har starkt stöd. Andraplacerade Sirius är bra, men det är framförallt hemma som man övertygar ordentligt. Borta är man skakigare. Grönvall och östling troligtvis tillbaka i VSK som slog Sirius på försäsongen. Chansetta.

Packa solstol och en bra deckare så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.