Stryktipset, vecka 23, 9 juni 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 23, 9 juni 2012

Mitt i EM-febern så letar sig bl a superettan och division 1 in på stryktipset. Härligt, eller hur? 😉 Jag lirar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Holland – Danmark 1
Full fart framåt av ett nästintill helt skadebefriat Holland mot ett Danmark som kommer att få det otroligt svettigt. Kanske är det i en premiär man kan skrälla, men det ska mycket till för att jag ska fingra på lyxkrysset.

2. Tyskland – Portugal 1
Precis som Holland kommer Tyskland bli svårstoppat i Grupp B. Portugal har inte imponerat under uppladdningen inför EM, men visst finns det potential om allt stämmer.

3. Degerfors – Hammarby (x)2
Degerfors målis Brian Edwards utvisad senast och följaktligen avstängd nu mot Bajen. Degerfors har spelat allt bättre efter en risig säsongsinledning och på de tre senaste hemmamatcherna har man idel segrar och 11-3 målskillnad – i 6-1-segern mot Värnamo fick man dock spela med en man mer i 75 minuter. Hos tredjeplacerade Hammarby är Monteiro avstängd. Lite inne på Bajenpoäng.

4. Halmstad – Varberg 1
Ex-allsvenska Halmstad är stabilt och svårslaget – en förlust på de åtta senaste matcherna, och det var borta mot seriesuveränen öster (1-2). Hemma på örjans vall har man fyra segrar och en oavgjord den här säsongen. Jag tror inte att Varberg åker hem med tre poäng, men en kryssgardering behöver inte vara fel.

5. Umeå FC – Brage (x)2
Avstängningar stör hos tabelljumbon Umeå som inte lyckats ta någon poäng hemma på fem försök. ändrar man på det mot Brage? Hm ja, det är möjligt, men Brage kan blixtra till ibland och har skött sig bra mot starkt motstånd. Jag chansar bort ettan.

6. Akropolis – Forward 1(x)
Starkt av Akropolis att bortaslå erkänt starka Frej senast. Frågan är om man kan följa upp den fina insatsen med något liknande mot Forward som inte har visat en lysande bortaform direkt än så länge, men mot Sirius senast stod man upp bra trots förlust. Känns ovisst.

7. Dalkurd – Syrianska Kerburan 1
Dalkurd är vassare borta än hemma, men mot krisgänget Syrianska Kerburan (en poäng på de sju senaste matcherna) borde man kunna ta säsongens första hemmaseger. Men någon lattjo skrällgardering kan ju krydda med om man har råd – finns inte många säkra spikar i division 1 direkt.

8. Lunds BK – örgryte (1)x(2)
Toppmöte mellan ettan Lund och tvåan örgryte. Båda lagen står utan förluster i år och det kan båda mycket väl fortsätta med efter den här matchen.

9. Karlstad – Gauthiod 1(x) M
Inhoppande Viktor Olsson har gjort avgörande mål i två matcher i rad nu. Från start mot Gauthiod? (svåruttalat namn för övrigt). Om det är samma usla klass på mattan i Karlstad som förra veckan så är det mycket som talar för målchansfattigt och överjävligt. Hemmalaget borde behärska planen bäst.

10. Kristianstad – Utsikten 1(x) M
Här garderar jag tidigt. Procenten tycker jag är galen med tanke på att Kristianstads lite skakiga spel på sistone samtidigt som Utsikten har en riktigt hög högstanivå. Hemmalaget är favoriter, men över 60% på ettan funkar inte för mig.

11. Skövde – Lim./Bunkeflo 1(x) M
Precis som förra matchen så är procenten skev. 67% just nu på ettan kan jag inte leva med och tar med ett lyxkryss på ren reflex. 🙂 Lim/Bunkeflo har en helt ok trupp och har förlorat många jämna matcher. Skövde har tre raka 2-1-segrar hemma. Snart kanske man åker på en mina.

12. Bolivia – Paraguay 1(x2)
VM-kval. Bolivia har inlett kvalet riktigt usel med en inspelad poäng på fem matcher och trots att Paraguay har ganska många lirare borta så har jag svårt att förlita mig på Bolivia.

13. Argentina – Brasilien 1(x2)
Vänskapslandskamp. Lagen behöver ingen större presentation – otroligt namnstarka elvor på båda sidor med kanske Neymar och Messi som starkast lysande stjärnor.

Packa snusstockar och långkalsonger så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.