EM-tipset, vecka 23 (8-14 juni 2012) -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

EM-tipset, vecka 23 (8-14 juni 2012)

Hej alla blågulmålade bloggläsare! är ni pepp? är ni jättepepp? är ni sinnessjukt megapepp med socker på toppen för att EM äntligen äNTLIGEN drar igång!?

Nehe.

Men det är ivarjefall jag och här kommer mina tankar om den lite speciella och lite roliga EM-tipskupongen. 🙂 Jag testar R-3-3-24 (12) + två helgarderingar. 216 spänn. Lycka till! /BB

1. Polen – Grekland 1
GRUPP A (8/6). Finns riktigt bra lirare hos hemmanationen Polen och jag tror att man har mycket bra chans att ta sig vidare från gruppen. Men Tjeckien och Ryssland är luriga och premiärmatchen mot Grekland är ingen promenad i parken.

2. Ryssland – Tjeckien 1(x)
GRUPP A (8/6). Ryssarna spöade Italien med 3-0 i EM-genrepet och visade att man kan slå de bästa. Det ryska landslaget har spelat 14 raka matcher utan att förlora. Tjeckien känns inte så vasst som tidigare, men kan blixtra till. Räcker 1x?

3. Holland – Danmark 1
GRUPP B (9/6). Fy fan vilket bra anfall Holland har. Och mittfält. Och försvar. Går man hela vägen den här gången eller snubblar man på mållinjen precis som mot Spanien i VM senast? Danmark är Danmark – man kan ställa till det mot de bästa lagen någon enstaka gång men det ska mycket till om man ska ta sig från den här stentuffa gruppen.

4. Tyskland – Portugal 1
GRUPP B (9/6). Portugiserna övertygar inte på mig. Ronaldo och Nani är ju inte kattskit direkt, men som lag får man inte riktigt ihop det – i uppladdningen inför EM har Portugal spelat tre träningsmatcher som slutat 0-0, 0-0 och 1-3. Mot Tyskland kommer man att få det svettigt och Ronaldo måste leverera om man ska ha någon chans. Tyskland är grymt starkt när det gäller och jag har svårt att se hur man tillsammans med Holland ska kunna undvika att gå vidare från gruppen.

5. Spanien – Italien 1
GRUPP C (10/6). Spanjorerna är storfavoriter att ta hem gruppen och jag tror inte att Italiens största prio är att vinna den här matchen, även fast man såklart inte kommer att ge bort tre poäng. Oroligt i den italienska truppen och man har inte spelat speciellt bra på senare tid. Ettan känns ok.

6. Irland – Kroatien (1x)2 M
GRUPP C (10/6). Hm, jag är inte helt övertygad om att Kroatien tar poäng i den här matchen – man ska såklart vara favorit, men 16% på ettan nu kan jag inte blunda för. Vinnaren här har en bra chans att nå slutspel med tanke på att Italien inte riktigt går att känna igen. För inte rår väl någon av dessa på Spanien?

7. Frankrike – England 1
GRUPP D (11/6). Varningens finger för Frankrike! Jag tror att man kan gå riktigt långt med lite flyt. Till skillnad från tidigare år så verkar laget både må och spela bättre. Man har giftiga lirare i bl a Malouda, Benzema, Ribery, Nasri, Ben Arfa osv osv. Skador och osäkerhet i det engelska laget som även har Rooney avstängd de två inledande matcherna. Utgångsettan känns faktiskt given, men krydda om ni har råd.

8. Ukraina – Sverige x(2)
GRUPP D (11/6). Hua, då ger sig Sverige äntligen in i turneringen! Tufft att ta sig an en inspirerad värdnation, speciellt i den inledande matchen. Samtidigt som Sverige stundtals håller riktigt bra klass framåt så känns inte försvarsspelet 100%. Voronin och Shevchenko må vara gamla i branschen, men jag tror att de fortfarande kan snurra upp vilken försvar i världen om de har en bra dag. Hoppas det inte har det nu. KOM IGEN NU SVERIGE!

9. Grekland – Tjeckien (1x)2
GRUPP A (12/6). Viktig match i den här gruppen. Det är troligt att båda lagen står utan poäng efter första matcherna så avgörande poäng på spel nu för vem som ska ha chans på avancemang. Inget av lagen imponerar på mig. Helgardering?

10. Polen – Ryssland 1(x)
GRUPP A (12/6). Vinnaren här kan vara klar för slutspelet, beroende såklart på hur det går i de inledande matcherna. Var inne på helgardering, men jag kämpade bort tvåan – Polen behöver riktigt vasst motstånd för att falla i hemmaturneringen tror jag. Ryssland är nog hyfsat nöjt med oavgjort.

11. Danmark – Portugal (1x)2 M
GRUPP B (13/6). Portugal må vara favorit, men danskarna har en bra chans att störa tror jag. Eftersom Portugal troligtvis förlorar premiärmatchen mot Tyskland så är det stor press på portugiserna att leverera här. Ingen kräver att Danmark ska ta några poäng egentligen och kan spela avslappnat. Vinner man denna, samtidigt som Tyskland vinner sina inledande två matcher så kanske Tyskland sparar på krutet i sista matchen och Danmark vilken kan ge en kvartsfinalplats till våra ölstinkande korvgrannar i söder! Høppas høppas.

12. Holland – Tyskland (1x)2
GRUPP B (13/6). Vilken jävla match – ser riktigt fram emot att bänka mig framför denna! Världsstjärnor så långt ögat kan nå och otroligt ovisst. Matchbilden beror ju lite på hur det går i de första matcherna. Hm. Helgardering?

13. Italien – Kroatien (1x)2
GRUPP C (14/6). Italien kommer att få det tufft i EM tror jag och vinner Kroatien mot Irland samtidigt som Italien torskar mot Spanien i premiären så är pressen på italienarna enorm här samtidigt som Kroatien kan känna doften av slutspel. Men helgardering även här.

Imorgon kommer mina tankar om Stryktipset!

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.