Stryktipset, vecka 22, 2 juni 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 22, 2 juni 2012

Så, här kommer det då till slut – stryktipsförslaget. Direkt från under betongkepsen levererar jag följande läsfest! 😉 R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Lycka till! /BB

1. England – Belgien 1(x) M
Verkar som om det blir mycket Chelsea i Englands försvar. Terry, Cahill och Cole väntas lira + Glen Johnson. Rooney är inte med. Belgien får troligtvis klara sig utan viktige försvararen och lagkaptenen Kompany då han dras med en skada, men eventuellt kan han lira. Fördel England, men underskatta inte Belgiens kapacitet!

2. Danmark – Australien 1
Australien har inte tillgång till alla lirare, medan Sörensen är skadad för Danmark som nog gärna vill komma in i EM-slutspelet med en seger i ryggen. På parken i Köpenhamn är man svårslaget och jag tror att man vinner detta.

3. Norge – Kroatien (x)2
Precis som Danmark så ska Kroatien vara med i EM om en vecka och lär spela med sina bästa lirare borta mot Norge, som inte imponerar värst. Känns som om x2 borde räcka.

4. Holland – Nordirland 1
Inget snack här. Holland föll visserligen hemma mot Bulgarien för en vecka sedan, men man slog Slovakien efter det och nu tror jag att man kör över Nordirland som inte ska ha en chans. Bästa spelarna lär starta.

5. Portugal – Turkiet 1(x) M
Portugiserna går aldrig riktigt att lita på och man verkar onekligen uddlöst (två raka 0-0-matcher). Krysset följer med ganska snabbt, men helgardering kanske inte behöver vara fel.

6. Brommapojkarna – Umeå 1(x) M
BP är med all rätta storfavorit mot tabelljumbon Umeå. Bahoui avstängd i hemmalaget som nu är streckat till nära 80% Det är för högt för mig.

7. Varberg – Jönköping 1(x2)
J-Södra är i en riktig nedåtsvacka med sex raka utan vinst, men samtidigt har man riktigt bra offensiv – även fast defensiven inte riktigt håller måttet. Liten fördel Varberg som ofta är inblandat i täta matcher. Räcker 1x? Inte för mig. 🙂

8. ängelholm – Hammarby 1(x)
Försvararen Figueroa avstängd i Bajen som har släppt in åtta mål på de tre senaste matcherna. Tio raka hemmamatcher för äFF utan att spela oavgjort – bryts den sviten idag? Kanske. Jag tror inte att Hammarby vinner. Finns flera giftiga lirare i ängelholms offensiv, bl a Robin Staaf.

9. Eskilstuna C – Sandviken 1(x2)
Fyra raka utan vinst och tre raka förluster för Sandviken som dock mött tufft motstånd. E-tuna tog sig ur en svacka senast när man på ett imponerande sätt slog Dalkurd borta med 3-2 – man gjorde för övrigt samtliga mål mellan matchminut 14 och 18 (två mål av Rogic). Båda lagen lirade division 2 förra säsongen. En helgardering blir det för mig.

10. Frej – Akropolis 1
Frej har gått mållöst från de två senaste ligamatcherna, som båda dock har varit på bortaplan och mot riktigt tufft motstånd (Forward och Sirius). Hemma är man bättre (en förlust på de tolv senaste hemmamatcherna) och borde kunna slå Akropolis som är ett usel bortalag (en vinst på de 15 senaste bortamatcherna). Max kryssgardering.

11. Väsby – Västerås 1(x)
Imponerande form hos Västerås som har fyra raka vinster. De segrarna har dock varit mot idel skitgäng så svårt att avgöra hur bra man är egentligen. Nu ställs mot ett av seriens absolut bästa lag och det blir en riktig värdemätare. Jag tror att vinstsviten spricker nu.

12. Karlstad – Skövde 1(x2)
Karlstad tog säsongens första seger senast när Viktor Olsson avgjorde i 92:a minuten borta mot Qviding (4-3). Man har mött riktigt tufft motstånd i början av säsongen så det är inte jättekonstigt att man ligger som man gör. Man har dock stått upp bra mot vassa gäng. Vasst gäng är även Skövde som har fem raka utan förlust, varav fyra segrar. Jag kan inte ta bort något tecken.

Förresten, just Viktor Olsson skickade mig den här bilden på hur planen ser ut idag. Var det någon som sa 0-0 och 44 vrickade fötter? 😉 Ni kan följa honom på Twitter: @VOlssson Mig kan ni ju också följa om ni ändå håller på: @Bermudabenny

13. Utsikten – Sleipner 1
Starkt av Glenn Hyséns Utsikten att ta poäng borta mot Lund senast, men sånt kan ibland följas upp av inte helt fantastiska insatser. Bara en vinst på de 13 senaste bortamatcherna för Sleipner. Max kryss?

Packa strumpbyxor och sydväst så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.