Stryktipset, vecka 37, 15 september 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 37, 15 september 2012

Hej gänget! är ni pepp på stryktips? Bra, jag med. Nu jävlar håvar vi in de där miljonerna! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar från min sida. 192 kronor. Uppdaterar texten med singelspel lite senare eller imorgon, så titta in då med.

1. Arsenal – Southampton 1
Szczesny troligtvis tillbaka i Arsenals mål efter skada. MIttfältarna Diaby och Walcott testas sent. Ramirez och Yoshida nya för Southampton och kan ev göra debut mot Gunners. Arsenal gjorde äntligen mål i senaste matchen mot Liverpool där man vann med två mål och har nu 2-0 i målskillnad på tre matcher – ketchupeffekt nu mot nykomligen Southampton som inlett med tre raka torsk och åtta insläppta mål på dessa? Ja, jag tror det.

2. Aston Villa – Swansea 1(x)
Nye anfallarna Christian Benteke och Jordan Bowery, samt mittfältaren Ashley Westwood kan alla göra debut för Villa. Backproblem hos än så länge obesegrade Swansea som fick Neil Taylor skadad senast (borta resten av säsongen) och har Chico Flores avstängd och fler skador sedan tidigare i backlinjen.

3. Fulham – West Bromwich 1(x)
Frågetecken för Ruiz hos Fula Skinkan, men annars är det mycket nytt i truppen. Tre raka förluster (två i ligan + en i ligacupen). Hos gästande WBA är högerbacken Steven Reid ny på skadelistan. Bra form hos West Bromwich som inlett säsongen starkt med två vinster och ett kryss. Framförallt är man starkt på hemmaplan så lite fördel är det allt för Fulham.

ö2,5 mål till 1.94 på Betsson tycker jag är bra. Rygga här.

4. Manchester U – Wigan 1
Svårt att inte spika ettan här. Wigan åker sällan på storförluster, men mot just Man U borta brukar man ha problem. Det enda som kan ändra min spik är om nya skador uppdagas i Manchester United.

5. QPR – Chelsea (x)2 M
Terry och Cole var osäkra till spel för Chelsea men ska tydligen ha återhämtat sig och man kan troligtvis ställa upp med bästa möjliga lag. Det samma gäller hemmalaget som i stort sett är helt skadefritt. Runt 60% på tvåan är i saftigaste laget och jag skulle inte råda någon att spika den. Oftast tajta matcher lagen emellan. Har du råd så släng med ettan också!

6. Stoke – Manchester C (x)2 M
Nyförvärven Steven Nzonzi, Maurice Edu och Michael Owen kan eventuellt göra debut för Stoke, dessutom är Matthew Etherington och Andy Wilkinson tillbaka efter skador. Hos Man C kan Sergio Aguero och Mario Balotelli vara redo för spel igen. De sju senaste matcherna för Stoke har slutat oavgjort. Kryss igen? Mycket möjligt för de fyra senaste gångerna som City kommit på besök så har det slutat just oavgjort.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Bolton – Watford 1
Rutinerade anfallaren David Ngog kan göra debut för Bolton. Fem Boltonspelare var ute på landslagsuppdrag men har kommit tillbaka helskinnade och tränaren Owen Coyle är nöjd med hur det ser ut i truppen. Man har inte inlett säsongen på ett imponerande sätt och måste börja ta trepoängare. Watfords kapten John Eustace har genomgått en mindre operation och kommer inte att spela. Anfallaren Alex Geijo kan eventuellt bli inblandad efter skada, men det är lite oklart. Watford föll i senaste matchen med 1-5 borta mot Derby och det är mycket möjligt attGianfranco Zola gör en del förändringar i truppen. Max lyxkryss?

8. Bristol C – Blackburn 1(x2)
Paul Anderson och Steve Davies nya i Bristol C och de kan bli inblandade här. Man har haft ett par spelare på landslagsuppdrag som kommit tillbaka utan skador, men kan säkert vara lite slitna. I Watford testas Jason Lowe och Colin Kazim-Richards sent. Bristol C har lirat sex raka hemmamatcher i Championship utan att förlora. Den här säsongen har man spelat två matcher hemma – man har vunnit båda med målskillnaden 8-3. Blackburn är dock en svår motståndare som inte förlorat i ligan än och som mycket väl kan bryta Bristols fina hemmasvit. Helst helgardering.

ö2,5 mål spelar jag på Betsson till oddset 1.86. Rygga här.

9. Cardiff – Leeds 1(x)
Viktige Craig Bellamy kan vara tillbaka för sitt Cardiff efter skada. Han borde åtminstone ta plats på bänken. Slamp-Leeds har lånat in Michael Tonge från Stoke och han är med i truppen. Giftige anfallaren Ross McCormack har tidigare spelat för just Cardiff och det kommer säkertligen bli en speciell match för honom. Bortalaget har haft några lirare på landslagsuppdrag. Cardiff har haft en helt ok start på säsongen med sju inspelade poäng på fyra matcher (hundraprocentiga hemma). även Leeds har inlett med sju inspelade poäng, men jag tror att man får svårt att åka med alla tre poäng.

10. Hull – Millwall 1
Försvararen Paul McShane är troligtvis det enda nya avbräcket för defensivt skickliga Hull – han har någon slags magåkomma och kan missa. Millwall kan få ett välbehövligt tillskott i form av lagkaptenen och mittbacken Paul Robinson som ska vara tillbaka från skada och isåfall göra sin första match för säsongen. Hull är ett starkt hemmalag, det fick favorittippade Bolton känna på senast när man fick se sig besegrat med 1-3. Millwall kan sprattla till ibland, men mot Hull får man det tufft.

11. Middlesbrough – Ipswich 1(x2)
Skadebekymmerna hopar sig för Middlesbrough. Sedan tidigare är lagkaptenen Rhys Williams, Nicky Bailey och Jutkiewicz borta med skador. Till den här matchen testas fyra spelare sent – mittfältarna McEachran och Thomson samt anfallarna Miller och Carayl. Men alla kan eventuellt spela så kolla in startuppställningarna innan matchstart. Ipswich får troligtvis tillbaka högerbacken Carlos Edwards efter skada. Man har en hyfsat intakt trupp och jag vill inte räkna bort laget här trots att Middlesbrough är svårslaget på sin hemmaarena.

12. Nottingham – Birmingham 1(x2)
Forests duktige anfallare Simon Cox skadade sig under landslagsuppehållet, men har hämtat sig ganska bra och kan eventuellt spela. Nottingham är obesegrat än så länge och har vunnit de två hemmamatcherna man lirat i ligan. Birmingham har inte övertygat hittills och nu får man svårt igen. Lagkaptenen Stephen Carr ska genomgå en operation och blir borta minst ett halvår. Annars är det inget nytt för Birmingham som har en riktigt stark trupp och kan ställa till det mot samtliga lag. Helst alla tecken.

13. Helsingborg – Sundsvall 1(x) M
Bedoya avstängd för Helsingborg som ska vara ganska stor favorit trots att Giffarna inte är helt ofarligt. Fem raka förluster för Helsingborg – det händer inte ofta! Den sviten tror jag inte kommer att förlängas här, men det är allsvenskan och dessutom jackpot så ettan bör garderas upp med minst kryss.

Packa flytdon och speedos så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.