V75 på Bollnäs

Det är dags för V75 på Bollnästravet. Här får du tips inför veckans omgång, baninformation, kuriosa och mycket annat.

V75-andelar

V75 Bollnäs 25e augusti 2020
V75 ska avgöras på Bollnäs och vi får bland annat se årets upplaga av Världsrekordloppet där Dreammoko körd av Björn Goop blir favorit.

Letar du efter ett andelslag att spela V75 ihop med kan du kolla in våra vänner på travklubben.se. Där hittar du system i alla prisklasser och du kan köpa in dig i andelslag som leds av Sportbladets experter, miljonvinnare från succébutiken Torpa Tips & Trav och handbollsprofilen Mario Lipovac.

V75-1
Silverdivisionen
2640 meter, Voltstart

I första avdelningen får vi 11 hästar till start och det verkar vara en ganska öppen historia. Björn Goop blir knapp favorit med Guillaume Boko, och det finns fog för favoritskapet. De har spår 1 i volten, hästen duger bra i fältet och det är världens bästa kusk som kör.

Men det finns ett par wildcards som gör att det kan öppna för andra i fältet.

I spår tre hittar vi Doctor Doxey Zenz som körs av Mathias Andersson. Andersson har en väldig tro på sin häst och det är inget tvivel om att den är kapabel. Men han har bara en växel och det är inte alls ovanligt att han bara gasar på så länge det går.

Med lite spetskörning och en optimistisk Mathias Andersson kan det mycket väl öppna för rejäla skrällar.

Vår idé är att strecka så länge bläcket i pennan räcker.

V75-2
Klass 2
2140 meter, Autostart

I andra avdelningen hittar vi omgångens största favorit. Champ Lane med Örjan Kihlström i sulkyn har nästan 70 % av insatserna i loppet på sig och även om ekipaget är något överstreckat kan det vara en rimlig spik.

Med tanke på att det är jackpott behöver vi kanske inte vara supernoga med att hitta ett direkt spelvärde i våra spikar och då kan vi nog ta ställning för Champ Lane här. Den ska vara favorit mot fältet och känslan är att strecken landar kring 60 % och vi ser inga jättehot mot Örjan här.

V75-3
Gulddivisionen (Världsrekordloppet)
1640 meter, Autostart

Årets upplaga av Världsrekordloppet ser inte skithäftigt ut, om vi ska vara helt ärliga. Varken spelet är sporten får pulsen att stiga vid första anblick. Det här loppet bör vara heltäckt med 4 streck.

1, 2, 3, 9. I den ordningen

V75-4
Kallblodsdivisionen
2640 meter, Voltstart

Fjärde avdelningen är en riktigt röjig historia. 15 kallblod till start och voltstart är förutsättningar som öppnar för rejäla skrällar.

Vi håller Pyrmo som förstahäst, men det är marginellt och vi vill ha med väldigt många hästar här. Det är egentligen bara Höstbo Elis och Karlängs Linda som vi skulle höja på ögonbrynen för. Men ska vi strecka 13 kan vi lika gärna strecka 15.

V75-5
Klass 1
3140 meter, Autostart

I femte avdelningen hittar vi omgångens bästa spik. Bottnas Fantom körs av Jorma Kontio och i vårt badkar körs hästen till spets i ett tidigt skede och att det inte händer så mycket efter det.

Det är inte många som kan slå av Jorma Kontio när han sitter i spets och om man ska börja gardera blir det här ett väldigt dyrt lopp där det blir svårt att hitta någon som rensar i paritet med loppets insatsfördelning.

V75-6
Försök till Diamantstoet
2140 meter, Voltstart

DD-1 är ett försök till diamantstoet och vi har 15 hästar till start. Spelmässigt är det här den absolut roligaste propositionen vi kan tänka oss.

Vill ni inte spika Bottnas Fantom i femte kan det vara idé att ta ställning för Anthara Bi med Björn Goop i vagnen. Hästen står sig bra i klassen och de värsta konkurrenterna körs av helt iskalla kuskar.

Vi tar dock en annan väg och fyller på med några intressanta singelprocentare bakom BG här. Vi steker både Quarcia och Activated helt och hållet.

1, 3, 7 och 13 är roliga garderingsstreck.

V75-7
Bronsdivisionen
1640 meter, Autostart

I avslutningen får vi en megalampa i Chapuy som körs av Åke Lindblom. Uppgiften såg bra ut vis listsläpp och den blev inte sämre när värsta konkurrenten ströks.

Det är naturligtvis väldigt mycket som talar för att det är spets och slut och som gäller här. Men det finns en teori som säger att det är många system som väljer att gå kort i de avslutande omgångarna för att inte spricka för tidigt. Så kallade TV-system. Med det i tanke skulle värdet på V75 kunna skjuta i höjden om Chapuy lägger det här.

Vi skulle sätta oddset på Chapuy till 2x och med tanke på att streckprocenten antagligen hamnar på närmare 70 % finns det fog för gardering.

2,3,8,10,11 markerar först bakom favoriten.

Kuriosa om bollnästravet

Banlängd: 1000 meter
Banbredd: 22 meter
Upplopp: 207 meter
Vinklad startbilsvinge: Nej
Open Stretch: Nej

Bollnästravet slog upp dörrarna under mitten av 1950-talet och har sedan dess arrangerat trav i toppklass.

Banans största lopp är Bollnäsloppet, som även är känt som världsrekordloppet efter det att Delicous U.S. sprang hem det på 1.08,6 under 2017.

Örjan Kihlström är född i Bollnäs.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.