Stryktipset

Stryktipset är Svenska Spels mest klassiska spelkupong för sport. Här får du stryktipsförslag från Sveriges främsta stryktipsexpert. Inför varje omgång presenteras den hetaste stryktipsraden.

“Vi är stolta över att samarbeta med Tippat.se"
Martin, Mobilbet

Sveriges mest klassiska spel? – Vi vill nog ha det till det. Stryktipset har en naturlig plats i de svenska hemmen och varje helg samlas både kompisgäng och familjer och försöker jobba in de tretton matcherna i jakten på storvinsten.

I den här artikeln kommer vi gå igenom allting du behöver veta om det klassiska spelet. Vi lär dig hur du spelar stryktipset och bjuder på skarpa stryktipsförslag varje vecka.

Introduktion till Stryktipset – Så spelar du

Stryktipset är ett simpelt spel. Kupongen består av tretton fotbollsmatcher och spelarens jobb är att lista ut om det matcherna slutar med hemmavinst, oavgjort eller bortavinst.

Hemmavinst = Etta på kupongen
Oavgjorda matcher = Kryss på kupongen
Bortavinst = Tvåa på kupongen

Alla insatser som kommer in till omgången samlas i en pott. Det första som händer när alla insatser är lagda är att Svenska Spel tar ut sin avgift för att arrangera spelet. Svenska Spel behåller 35 % av insatserna vilket betyder att 65 % går tillbaka till spelarna.

Potten (som nu består av 65 % av den totala omsättningen) fördelas sedan mellan de som har tretton, tolv, elva och tio rätt enligt följande struktur.

Tretton rätt: 40 % av potten
Tolv rätt: 15 % av potten
Elva rätt: 12 % av potten
Tio rätt: 25 % av potten

Som ni ser blir ovanstående bara 92 %. Resterande 8 % går till Stryktipsets garantifond.

Noterbart är att de som har 13 rätt även är med och delar på resterande potter.

För att det ska bli utdelning på 10 rätt krävs det att utdelningen överstiger 10 kronor.

Ovan nämnda garantifond finns för att ha täckning för regeln som säger att du alltid ska vinna åtminstone 10 miljoner kronor om du är ensam med 13 rätt på Stryktipset.

Svenska Spel garanterar att de alltid har tillräckligt med pengar i fonden för att kunna betala ut 10 miljoner till en ensam vinnare. Om de får ett överskott i fonden kan dessa medel användas till högre vinstutdelningar eller den något vaga formuleringen andra liknande aktiviteter. https://cdn1.svenskaspel.net/content/cms/documents/8d5c3cc1-2781-4330-a002-148abe4c8e66/1.2/spelregler-stryktips-europatips-maltips-topptips-sport-joker-190101.pdf

Så mycket kostar det att spela Stryktipset

Radpriset för Stryktipset är 1 krona. Det betyder att priset för din kupong är detsamma som antalet rader.

Antalet rader bestäms genom att multiplicera antalet markeringar i varje match med varandra.

En enkelrad (13 singelstreck) kostar en krona.

För varje halvgardering dubblas priset och helgarderingar gör att kupongen blir tre gånger så dyr.

Maxgränsen för antalet rader på ett system är 41 472 stycken.

Så fungerar reducerade system på Stryktipset

När du spelar Stryktipset kan du välja att lämna in reducerade system. Det lättaste sättet att förklara reducerade system på är att du bryter ner ditt system till många mindre system.

När du gör ett reducerat system börjar du med att sätta en utgångsrad. När du har gjort det ställer du krav på vad som måste inträffa.

Du kan naturligtvis göra det här själv eller använda dig av de verktyg som finns på svenskaspel.se.

Vår rekommendation är dock att du använder dig av något av de tredjepartsverktyg som finns för reducering av stryktipskuponger. Dessa program har underlättat och förenklat reduceringsprocessen oerhört mycket och är något vi kan rekommendera varmt.

Både Jokersystemet och Speltjänst är utmärkta alternativ för dig som vill spela reducerat på Stryktipset.

Stryktipsförslag- Följ Sparka och Spring

Tippat.se är byggd av spelare och Stryktipset har en naturlig plats i våra hjärtan. På grund av det här har vi kontrakterat Sveriges bästa stryktipsbloggare. Varje vecka hittar du skarpa och underhållande genomgångar av Stryktipset signerade Henrik Johansson, som driver bloggen Sparka & Spring. – Det naturliga valet för dig som letar efter stryktipsförslag.

Fokus hos Sparka & Spring ligger på Stryktipset men du kommer även bjudas på sporadiska genomgångar av Europa- och topptipset och en del vanliga speltips.

Stryktipset – Tips innan du lämnar in din kupong

Vi lämnar de veckovisa tipsen till Sparka & Spring. Men det finns några generella tips som kan göra att du får en bättre upplevelse när du spelar Stryktipset.

Det första tipset vi har är att alltid ha kul när du spelar. Spel är något som ska vara roligt. Tyvärr kan det lätt bli för mycket av det goda. Budgetera för dina stryktipskuponger, räkna aldrig med att vinna och spela bara för pengar som du har råd att förlora. Det kommer bli roligare så!

Det andra tipset vi vill bjuda på är att du borde ha en förståelse för varför du spela. Vill du vinna mycket eller vill du vinna ofta? Det här är viktigt för att kunna komponera system du är nöjd med.

Är du efter de stora vinsterna kan du inte bara strecka favoriter. Då måste du jobba in rätt skrällar.

Spela Tillsammans hos Svenska Spel

Spelar du Stryktipset ihop med familj, vänner eller kollegor? Är det alltid någon som släpar efter med betalningarna? – Om du har svarat ja på någon av de här frågorna är Spela Tillsammans något för dig.

Spela Tillsammans ger dig möjligheten att skapa lag som dina vänner kan ansluta sig till. För att laget ska kunna lämna in sina spel krävs det att medlemmarna betalar in pengar till lagkassan för sina andelar.

Det här är en utmärkt funktion som underlättar för oss som gillar att spela ihop med andra.

Lämna in dina kuponger här

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.