Stryktipset, vecka 5, 4 februari 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 4 februari 2023

Härlig stryktipskupong den här veckan + jackpott! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Newcastle – West Ham 1(x2)
• Hemmalaget streckas hårt. Visst ska man vara favorit, men West Ham är på väg upp i form och kan störa. Magpies fick viktige Guimaraes utvisad i veckans Ligacupmöte med Southampton och han är avstängd. West Ham trivs bra borta mot Newcastle och jag vill gärna ha med alla tecken. Gött att sitta med helgardering i denna kvällsmatch.

 

2. Manchester U – Crystal Palace 1
• Tung skada på Zaha för Palace och utan honom får man riktigt svårt. United ser urstarkt ut just nu och visst ska det bli seger.

 

3. Wolverhampton – Liverpool (1x)2
• Inte en chans att jag förlitar mig på Liverpool som laget beter sig just nu. Jag tror inte att Wolves räds motståndet och man kan mycket väl ta en eller tre poäng.

 

4. Aston Villa – Leicester 1
• Leicester imponerar inte just nu medan Villa börjar komma igång under nye tränaren Emery. Fördel hemmalaget och jag testar att singla ettan.

 

5. Brighton – Bournemouth 1(x) M
• Självklart ska Brighton vara favorit, men ca 80% på ettan funkar inte för mig. Bournemouth slåss för överlevnad och kanske kan man gneta till sig en pinne.

 

6. Brentford – Southampton 1
• Ännu en stor hemmafavorit när Brentford streckas hårt. Och hemma har man bara förlorat en match på hela säsongen. Samtidigt så ser Southampton ganska visset ut, framförallt på resande fot.

 

7. Hudderfield – QPR (x)2
• Hua, inget sexigt möte det här direkt mellan två ängsliga gäng som har svårt att hitta flytet. Just finns det ganska bra värde i x2 och jag testar det. Helst alla tecken.

 

8. Hull – Cardiff 1(x2)
• Tolv raka tävlingsmatcher utan seger för Cardiff som är farligt nära nedflyttningsplatserna. Nu möter man ett Hull som är på gång och tog sin första hemmaseger på väldigt länge senast. Men ändå liiite läskigt att spika Hull då Cardiff sällan blir utspelet och spelar jämnt med de flesta. Snart får man utdelning.

 

9. Luton – Stoke 1(x)
• Fin form för Luton som bara har en torsk på de nio senaste tävlingsmatcherna. Även Stoke är ganska bra på att inte förlora och visst har man möjlighet att få med sig något här, det brukar man få när man gästar Luton.

 

10. Millwall – Sunderland 1
• Sunderland har fått sin främste målskytt Ross Stewart långtidsskadad och det hjälper ju inte direkt när man ställs mot ligans tätaste hemmaförsvar – bara 8 insläppta mål på 13 matcher för Millwall hemma på The Den. Imponerande!

 

11. Preston – Bristol C 1(x2)
• Preston däremot har ligans sämsta hemmaoffensiv med 8 futtiga mål framåt på 14 matcher. På bortaplan däremot är man ligans näst bästa gäng – märkligt. Potentialen finns där, det gäller bara att få ut även på hemmaplan. Fin form hos Bristol som har sju raka matcher utan förlust. Man har dock inte bortaslagit Preston på de nio senaste försöken…

 

12. Reading – Watford (1) 2
• För en månad sedan så möttes lagen i FA-cupen och då vann Reading med 2-0. Och visst kan man vinna även den här gången! Andy Carroll åkte på rött kort mot Man U i FA-cupen och är avstängd. Defensiven känns skakig och det känns som om det kan bli en hel del mål här.

 

13. Swansea – Birmingham 1(x)
• Birmimgham har spelat två matcher sedan Swansea spelade senast så hemmalaget är definitivt mer utvilat. Man har haft problem på hemmaplan på senare tid men också mött starkt motstånd (Burnley och Norwich bl a). Bra chans till tre pinnar när Birmingham gästar. Men procenten är urballad så en gardering känns helt rätt till slut.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.