Stryktipset, vecka 39, 2 oktober 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 39, 2 oktober 2021

Då kör vi igen – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Southampton 1
• Chelsea har varit i Turin och inkasserar en 0-1-torsk mot Juventus. Inte optimal uppladdning inför seriespelet naturligtvis. Southampton grejade 0-0 borta mot City i samma läge för ett par veckor sen och kan mycket väl skrälla igen. Just nu lämnar jag ettan ensam, men mycket möjligt att jag försöker få med en gardering till slut.

 

2. Brighton – Arsenal 1(x)
• Brighton ser riktigt starkt ut och även fast Arsenal har bättre på formen lite så förstår jag inte riktigt varför man är så stor favorit. På gamla meriter kanske? Match i matchen när Ben White i Gunners ställs mot sin gamla arbetsgivare. Jag går emot favoriten.

 

3. Leeds – Watford 1(x2)
• Det här kan bli en underhållande match mellan två lag som vill framåt. Leeds jagar sin första seger för säsongen och visst har man möjlighet att göra det mot nykomlingen Watford. Men någon given trepoängare tror jag verkligen inte att det är. Rent historiskt har Leeds haft det tufft mot Watford och det kan bli problem igen. Helst alla tecken.

 

4. Burnley – Norwich 1
• Två lag som jagar en första seger i Premier League den här säsongen men där det är Burnley som sett bäst ut. 2-2 borta mot Leicester är starkt och 0-1-förlusten hemma mot Arsenal var en jämn tillställning. Och även innan dess har man gjort det bra. Norwich verkar inte riktigt hålla för den här nivån och får svårt på Turf Moor. Woods avgör?

 

5. Wolverhampton – Newcastle 1(x)
• På de sju senaste hemmamatcherna mot Newcastle så har Wolves aldrig vunnit och hela fem av dessa matcher har slutat 1-1. Ett resultat som inte känns omöjligt även den här gången. Samtidigt som Wolves är stabilt bakåt så är man också trubbigt framåt. Procenten på singelettan funkar inte för mig och minst kryssgarderingen följer med.

 

6. Barnsley – Millwall 2
• Sex raka utan torsk för Millwall, men hela fyra av dessa har slutat oavgjort. Och visst kan det bli en jämn match till här. Barnsley imponerar inte, men hemma är man inte klappruttet. Fördel Millwall men garderingar behöver inte vara fel.

 

7. Blackpool – Blackburn (1) 2
• Fin form för nykomlingen Blackpool som bara har en torsk på de fem senaste matcherna. Blackburn har en hög högstanivå men agerar instabilt och är oftast sämre på bortaplan. Visst ska man vara favorit men garderingar är att föredra.

 

8. Bournemouth – Sheffield U 1(x) M
• Serietvåan Bournemouth gör det bra även fast 0-0 borta mot nykomlingen Peterborough senast var en missräkning. Sheffield åkte på pumpen senast men håller hög nivå och procenten här har hamnat lite snett när tipparna stirrar sig blind på tabellen. Finns skrällchans här.

 

9. Cardiff – Reading 1(x2)
• Fyra raka torsk nu för Cardiff som ser allt annat än harmoniskt ut. Visst har motståndet varit tufft på slutet, men ändå, bättre kan man! Nu ställs man mot ett oberäkneligt Reading som blandar och ger torsk – torsk borta mot krisgänget Derby senast…vinst borta mot serieledande Fulham några veckor innan det.

 

10. Derby – Swansea 1(x)
• Derby inledde säsongen med tolv minuspoäng. Man ligger visserligen sist, men formen är helt okej och framförallt hemma har man stått upp riktigt bra. Jag tror inte man räds dagens motstånd Swansea som har en seger på de sju senaste tävlingsmatcherna. Lär inte bli en sprudlande tillställning.

 

11. Luton – Huddersfield 1(x2)
• Luton körde över topplaget Coventry i senaste matchen – man ledde med 4-0 i paus och vann till slut med 5-0. Det var Lutons första seger efter sex raka utan vinst. Även Huddersfield bröt en trist svit senast när man slog Blackburn efter två raka torskar innan dess. Jag tycker det här är mer öppet än vad procenten på pekar på nu.

 

12. Peterborough – Bristol C 1
• Jag tycker att nykomlingen Peterborough har visat gång på att man verkligen är att räkna med, ivarjefall hemma där man har 2 2 1 på fem matcher – bra med tanke på att man mött lag som WBA och Bournemouth. Bristol blixtrar till ibland och kan förstås störa. Men just nu trivs jag bra med ettan här till fin prolle.

 

13. QPR – Preston 1(x2)
• Nio raka tävlingsmatcher utan förlust för Preston, varav fem har slutat oavgjort. På bortaplanhar man tre raka kryss men övertygar inte helt. Dock brukar man trivas otroligt bra borta mot just QPR – man har vunnit här fyra av de fem senaste gångerna. Procenten på singelettan lockar inte mig.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.