Stryktipset, vecka 15, 17 april 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 15, 17 april 2021

18 miljoner i jackpott även den här veckan och en spretig kupong att sätta tänderna i! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till!

1. Chelsea – Manchester C 2
• FA-cup-semifinal på Wembley. Båda gängen tog sig vidare i Champions League i veckan. City ser vrålstarkt ut och det blir svårt för Chelsea att stå emot. Just nu lockar procenten på singeltvåan.

 

2. Wolverhampton – Sheffield U 1
• Hua, ingen rolig procent på ettan här direkt. Sheffield spelar i Championship nästa säsong och verkar ha stängt av mentalt. Wolves kör sällan över något motstånd och har bara vunnit en av de fem senaste hemmamatcherna. Goda chanser nu men ta med en lyxgardering om plånboken tillåter. 🙂

 

3. Norwich – Bournemouth 1
• En riktig höjdarmatch mellan seriesuveränen Norwich och formstarka Bournemouth som krigat sig upp till en femteplats. Det brukar kunna bli tuffa och underhållande matcher när lagen möts. Norwich är fruktansvärt starkt och jag tror det blir svårt för gästerna.

 

4. AFC Wimbledon – Swindon 1(x)
• Två lag som kämpar i botten av League One. Dock pekar formkurvorna åt olika håll. Wimbledon har två raka segrar (med 8-1 i målskillnad) medan Swindon har fyra raka torsk och ligger nu nästjumbo. Fördel hemmalaget!

 

5. Oxford U – Gillingham 1
• Två lag som båda kämpar för att nå en kvalplats. Oxford ligger sexa med tre poäng upp, Gillingham tia med sex poäng upp. Viktiga pinnar på spel alltså! Oxford har öst in mål i de senaste omgångarna och känner mer på gång än gästerna. Gillingham har faktiskt inte gjort mål borta mot Oxford på de SEX senaste besöken.

 

6. Colchester – Walsall 1(x)
• Colchester balanserar på nedflyttningsstrecket (fyra poäng ned) medan Walsall har tolv poäng ned till strecket. Hemmalaget ska vara mer motiverat och kanske kan det fälla avgörandet. Dock två otroligt kryssglada gäng och garderingen följer med.

 

7. Bilbao – Barcelona (1x)2
Copa del Rey-final på neutral plan. Bilbao har alltså redan förlorat en Copa del Rey-final den här månaden. Förra årets final flyttades fram och man föll mot Sociedad. Nu får en chans till i årets final. Formen är inte speciellt god, men man har absolut möjlighet att störa Barcelona. Procenten på tvåan funkar inte för mig och tar gärna med alla tecken.

 

8. Sassuolo – Fiorentina 1(x)
• Skador stör hos Sassuolo som dock är svårslaget hemma – bara tre hemmatorsk på hela säsongen. Fiorentina blixtrar till ibland men jag tror inte att det räcker till mer än en pinne här.

 

9. Cagliari – Parma 1(x2)
• Ödesmöte i botten av tabellen där båda lagen ligger under nedflyttningsstrecket. Cagliari streckas hårt trots att man bara har vunnit en av de tolv senaste hemmamatcherna. Parma har bara en seger på de åtta senaste men fyra av dessa matcher har slutat oavgjort. Alla tecken!

 

10. Marseille – Lorient 1(x) M
• Två lag desperata efter poäng i olika delar av tabellen. Marseille krigar för topp fem medan Lorient försöker undvika nedflyttning. Visst ska Marseille vara favoriter mot ett gäng som inte vunnit på de 12 senaste bortamatcherna i ligan 0 6 6. Procenten är dock helt urballad och krysset följer med.

 

11. Leverkusen – Köln 1(x2)
• Bara två poäng på de åtta senaste matcherna för Köln som rasat ordentligt och ligger näst sist i Bundesliga. Skadelistan är lång och man får det tufft igen mot Leverkusen som har mycket att spela för i toppen. Dock övertygar inte Leverkusen på mig – bara två segrar på de tio senaste tävlingsmatcherna och spelet imponerar inte. Kan det bli en skrällpoäng för gästerna?

 

12. Aberdeen – Livingston 1(x)
• Åttondelsfinal i Skotska cupen letar sig på kupongen av någon konstig anledning. Aberdeen är starkt hemma, man föll dock hemma i ligan mot just Livingston tidigare under säsongen. Jag tror att 1x räcker gott.

 

13. Antwerp – Genk (1x)2
• Toppmöte mellan serietvåan Antwerp som bara ligger en poäng före Genk på tredje plats. Gästernas spel ser dock bättre ut än hemmalagets och kanske kan man ta steget förbi Antwerp nu. Kan bli en målrik och öppen historia det här.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.