Stryktipset, vecka 31, 3 augusti 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 31, 3 augusti 2013

Då var dagen kommen! äntligen är det engelskt på kupongen igen när Championship drar igång. Kul och svårt! Alltid knepigt med premiärer och dessutom är ju Championship vanligtvis en otroligt jämn serie. Hursomhelst så testar jag R-3-3-24 (12) + två helgarderingar. 216 kronor.

Procent och kupong hittar ni här.

Topptipskupongen har ni här.

1. AIK – Elfsborg 1
Lysande form hos hemmalaget som har en bra chans att störa Elfsborg som eventuellt fokuserar på returen mot Celtic. Dock ofta täta matcher lagen emellan och det känns lite jobbigt att singla ettan, men just nu lämnas den ogarderad. Håll koll på startelvorna.

2. Kalmar FF – Syrianska 1(x)
KFF är en kupongens största favoriter den här veckan, och visst SKA man vinna mot Syrianska men risken är att procenten på ettan sticker iväg ännu mer. över 70% nu och krysset följer med! KFF är alldeles för kryssglatt för att förlita sig på. Syrianska är tabelljumbo och kommer att kriga för överlevnad.

3. öster – BP 1(x2) M
Viktiga poäng på spel mellan två bottengäng. BP börjar hitta lite form med hemmaseger mot Blåvitt och en bra insats borta mot Kalmar när man tappade segern med tio minuter kvar. östers 18-årige upertalang Darijan Bojanic blev idag fredag klar för Göteborg och har redan gjort sin första träning för den nya klubben. Tungt för öster och kul för Blåvitt som nu får sin 2373:e mittfältare till truppen.

4. GAIS – Varberg 1
Makrillarna är ännu en storfavorit på kupongen. Man har tappat försvararen Calum Angus vilket kommer kännas i en redan instabil backlinje (sju insläppta i dubbelmötet med Sundsvall). Framåt gör man det dock bra (även sju gjorda i dubbelmötet med Sundsvall) och nu har man även lånat in Mendes från KFF. Peter och Barrow avstängda för Varberg som efter 0-5-torsken borta mot Landskrona testade en annan taktik i hemmamatchen och grejade 2-1. Kontringsstarkt men får svårt här.

5. Jönköping – GIF Sundsvall 1(x2)
Giffarna gör sin första match utan Skulason som nu lämnat för spel i Danmark. Mittfältaren har varit otroligt viktig för klubben – det visade han inte minst senast när han gjorde två mål borta mot GAIS. Frågan är hur man beter sig mot J-Södra som tog en riktig skalp i förra omgången när man välförtjänt besegrade seriesuveränen öSK med 2-0.

6. Barnsley – Wigan 2
äNTLIGEN engelska matcher på kupongen! Wigan som har blivit det lag jag håller på i det engelska seriesystemet är först ut tillsammans med Barnsley. Tunga förluster för Wigan i framförallt tränaren Roberto Martinez och anfallaren Koné, men också i försvararna Alcaraz och Figueroa. Dock har man begränsat spelarflykten och dessutom tagit in många intressanta lirare, bl a anfallarna Fortuné och Holt samt försvararna James Perch, Crainey och nu även duktige Leon Barnett. Mycket rutin i truppen och jag skulle bli förvånad om man inte håller sig i toppen under hela säsongen. Några skador oroar i Barnsley som kravlade sig kvar i serien förra säsongen. 44% på Wigan just – det är taget! Allt under 50 känns ok.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Birmingham – Watford 1(x2)
Birmingham har haft en bra försäsong, men till den här matchen har man frågetecken för Zigic och Ambrose, men de kan eventuellt deltaga. Man har bland annat förlorat duktige Curtis Davies till Hull, men man har inte legat på latsidan på värvningsfronten och har som vanligt en bred trupp. även Watford, som var ytterst nära att ta steget upp förra året, har många nytillskott – framförallt från Udinese och Granada som har samma ägare som Watford, men också duktige mittfältaren Lewis McGugan från Nottingham. Vydra spelar i Udinese nuförtiden och det ska bli spännande att se om man kan ösa in lika många mål som förra säsongen.

8. Bournemouth – Charlton 1(x2)
Charlton gjorde en riktig bra fjolårssäsong och kan mycket väl sluta högt upp igen. För ett par dagar sen värvade man anfallarna Simon Church och Marvin Sordell (lån) vilket känns som ett riktigt vasst anfallspar. Nu ställs man mot nykomlingen Bournemouth vilket inte är lätt, speciellt inte i premiären. Hemmalaget har legat ganska lågt på tranfermarknaden, även fast man tagit in rutinerade försvararna Harte och Ward.

9. Leeds – Brighton 1(x2) M
Nämen Slamp-Leeds är tillbaka! Hemma på Elland Road har man ett otroligt stöd och brukar vara bra i hemmapremiär. Nu väntar dock ett rutinerat och stabilt Brighton som man brukar ha det väldigt jobbigt mot. Procenten på ettan tycker jag är alldeles för hög med tanke på gästernas höga potential. Alla tecken för mig. Båda lagen har hyfsat intakta trupper sedan förra säsongen.

10. Middlesbrough – Leicester 1(x)
Boros största värvningar inför den här säsongen är Jozsef Varga (mf) och Dean Whitehead (anf) och båda tros göra debut nu. Kännbar förlust i Scott McDonald som lämnat för Millwall. Leicester är nästintill oförändrat sedan förra säsongen och kanske är det precis det man behöver – kontinuitet. Man har en riktigt bra trupp och kan störa samtliga lag serien. Det brukar bli jämna matcher mellan lagen och jag tror inte att den här drabbningen är ett undantag.

11. Nottingham – Huddersfield 1
Forest var nära att nå kvalplats förra säsongen efter en fin höstsäsong. McGugan och McGoldrick har lämnat men man har värvat många intressanta lirare, som bl a Jamie Mackie från QPR. Dessutom har Henderson och Jara skrivit på för klubben efter att ha varit inlånade förra säsongen. Nottingham kan mycket väl vara där uppe och slåss om kvalplatserna till Premier League den här säsongen om allt klaffar. Hemma är man vanligtvis svårslaget och jag tror inte att Huddersfield åker hem med alla poängen.

12. QPR – Sheffield W 1
Katastrofsäsong i Premier League för QPR trots riktigt bra manskap. En hel del lirare har försvunnit nu, men många är ändå kvar och framförallt så leds de fortfarande av duktige Redknapp. Mer samspelt i år? Bra värvningar i Charlie Austin, Karl Henry, Richard Dunne och Danny Simpson. Sheffield W kommer antaligen befinna sig i botten av tabellen och borde inte ha allt för mycket att sätta emot. Men de lär ju få spela med en man mer ganska så snabbt. Joey Barton är ju tillbaka i QPR… 😉

13. Reading – Ipswich 1(x)
Det har varit en jävla fart på Ipswich under sommaren och hela TIO nya lirare kan få chansen mot nykomlingen Reading som inte höll måttet i Premier League. Dock har hemmalaget fått behålla de viktigaste lirarna och dessutom förstärkt med bl a Bridge, Drenthe och Williams. En av de stora favoriterna i serien. Ipswich har vunnit mycket på föräsongen, men man har bara mött nötter och nu kommer en riktig värdemätare – hur lång tid tar det att spela ihop laget?

TILL STRYKTIPSKUPONGEN

Packa pass, pesetas och prit så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

[email protected]

GöR SOM öVER 1000 ANDRA – GILLA SoS på FACEBOOK!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.