Grupper

Grupper som fungerar som ägare till olika spelbolag är mycket vanligt. En ägargrupp är ett mycket brett sätt att beskriva några juridiska personer som i lika eller olika delar äger ett bolag.

Till exempel Manchester Citys ägare, ADUG som står för Abu Dhabi United Group, är en ägargrupp. ADUG kan man kategorisera som ett investmentbolag där olika personer, främst Mansour bin Zayed Al Nahyan, har intressen. Kollar man på ett annat engelsk fotbollslag, Chelsea FC, är det inte frågan om en ägargrupp. Där sitter som bekant den ryska supermiljardären Roman Abramovich som ensam ägare.

Grupper som ägare till diverse spelbolag är mycket vanligt. För att nämna en grupp ägare för svenska spelbolag kommer naturligtvis Bonnier upp som första tanke. Bonnier-gruppen har ett nät av företag och att gå igenom exakt hur mycket och vilka bolag som gruppen har intressen i, skulle vara ett omfattande arbete. Men i Bonnier-gruppens bolagsportfölj återfinns sedan år 2013 Redbet. Och svenskaspelare.com som har ett gott öga till svenska spelbolag gläds naturligtvis åt att Bonnier-gruppen står som ägare av Redbet. För det första är spelbranschen online, och allt annat online för den delen, väldigt unga marknader. När en sådan stor koncern som Bonnier faktiskt är, och med den ställning och status de har i Sverige, går in som ägare i ett spelbolag som Redbet skänker det legitimitet till hela branschen. Därtill ska inte minst Redbets kunder vara glada över att ha en sådan stark ägare. Med tanke på många skandaler som framför allt utländska spelbolag radat upp genom åren har många svenskar, som är ett folk som i hög utsträckning värnar om integritet och säkerhet, reagerat genom att ställa högre krav på just dessa områden. Bonnier-gruppens sätt att göra affärer och driva bolag gör att tryggheten för spel hos Redbet känns riktigt tät.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.