Stryktipset, vecka 41, 12 oktober 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 41, 12 oktober 2024

Ni vet vid det här laget vad jag känner för landslagsuppehåll…skänk mig en tanke för att jag fick ihop det här stryktipsförslaget! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kronor. Lycka till! /BB

1. Kroatien – Skottland 1(x)
• Skottarna har fått känna på Liga A i Nations League och det går…sådär. Två spelade matcher och två torsk. Man har dock stått upp bra mot både både Polen (2-3) och Portugal (1-2). Det blir svettigt igen, men inte omöjligt!

 

2. Polen – Portugal 2
• Två raka segrar för Portugal. Visserligen båda hemma, men visst ska man ha goda chanser igen. Polen har hög kapacitet, men nu är motståndet för bra. Fin procent på tvåan just nu och jag singlar.

 

3. Spanien – Danmark 1
• Danskarna har öppnat bra med två vinster på hemmaplan. Dock spelade Schweiz med en man mindre i nästan halva matchen och Serbien har inte imponerat på länge. Jävligt mycket svårare nu.

 

4. Serbien – Schweiz 1(x2)
• Öppen match mellan jumbolagen i gruppen. Två gäng som blandar och ger. Schweiz känns konfunderat men har också haft ett par stökigt match som störts av röda kort – det finns potential. Och visst har Serbien också hög högstanivå och kan  mycket väl segra om allt klaffar. Helst alla tecken.

 

5. Crawley – Shrewsbury 1(x)
• Hua, inte det sexigaste mötet i League One direkt när dessa bottenskrap drabbar samman. 13 mål framåt…så många mål har Crawley och Shrewsbury gjort TILLSAMMANS på totalt 19 matcher. Ska vi säga 0-0 och gå vidare? 😀

 

6. Peterborough – Rotherham 1(x)
• Lurigt möte även detta, men hemmafördelen borde kunna fälla avgörandet. Rotherham har en seger på bortaplan – mot jumbon Cambridge. Max en pinne här.

 

7. Cheltenham – Swindon 1
• Då är vi nere i League Two och harvar. Bottenmöte där Cheltenham borde ha bra chans till poäng. Man har aldrig förlorat hemma mot Swindon på nio möten och jag tror inte att man gör det nu heller. Jag testar ettan.

 

8. Doncaster – Crewe 1 (2) M
• Det kan bli en underhållande match mellan två gäng i gott gry. Jag köper dock inte riktigt det höga favoritskapet på Doncaster och vill gärna få med tvåan också.

 

9. Harrogate – Newport 1(x2)
• Två lag som blandar toppinsatser med riktiga lågvattenmärken. Harrogate verkar inte trivas i en spelförande roll och kan få problem. Newport är långtifrån något bra gäng, men bollen är jävligt rund i League Two och alla tecken följer med.

 

10. MK Dons – Port Vale 1(x2)
• Jag gillar vad jag sett av MK Dons än så länge och hemma har man bara torskat mot Bradford – högst orättvist bör tilläggas. Även Port Vale har sett fint ut på senare tid och har dominerat många av sina matcher. Öppet.

 

11. Salford – Grimsby 1(x2)
• Deppigt möte mellan två lag det inte sprakar om direkt. Hemma är man helt okej, men det känns inte bra att utelämna något tecken. Grimsby är inget vidare, men man har två raka bortasegrar och lite vind i seglen.

 

12. Tranmere – Bradford 1(x)
• Tranmere är fortsatt obesegrat hemma, men 1 3 0 och 2-1 i målskillnad är ju inte jättesexigt direkt. Även Bradford gör det bra hemma, men på resande fot har man det jobbigt.

 

13. Wimbledon – Carlisle 1
• Wimbledon trivs framför hemmapubliken och visst ska man ha goda chanser även mot Carlisle som släppt in flest mål av samtliga lag i serien så här långt. Ettan streckas hårt men det får bli så den här gången.

 

BERMDUABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.