Stryktipset, vecka 32, 10 augusti 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 32, 10 augusti 2024

Yay, äntligen är det engelska seriespelet med på kupongen igen! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Manchester U 1
• Woho äntligen England på kupongen, det var alldeles för länge sen! Community Shield på Wembley och ett riktigt rivalmöte. Tidigt skede på säsongen och kanske kan United störa…men just nu lämnas ettan ensam.

 

2. IFK Göteborg – Värnamo (x)2 M
• Men hallå, 60% på Blåvitt – har jag missat något på världsrankingen eller? Den prollen sticker i ögonen ordentligt och jag går emot.

 

3. Viking – Bodö/Glimt (1) 2
• Två lag som inlett seriespelet på lysande sätt. Bodö/Glimt i topp lirade borta i Polen i veckans CL-match och kan såklart påverkas av det. Viking har vunnit de två senaste hemmamatcherna mot Bodö/Glimt och kan göra det igen. Målkalas?

 

4. Haugesund – Ham-Kam 1(x2)
• Inte lika sexigt möte här, utan mer av en ångestmatch i botten där många lag är inblandade. Haugesund är dock svårslaget hemma samtidigt som Ham-Kam är formstarkt trots den skrala poängskörden. Öppet.

 

5. Bristol R – Northampton (x)2
• League One! Äntligen! Då vet man att det är fler mumsiga engelska divisioner på g snart. 🙂 Måltjuven Chris Martin är avstängd för Bristol och jag gillar inte alls procenten på singelettan. Jämna gäng och fint värde i både kryss och tvåa.

 

6. Burton – Lincoln 2
• Lincoln har slagit Burton borta i fyra av de fem senaste matcherna. Jag tror det finns fina chanser igen. Gästerna ska vara strået vassar och får förtroendet av mig. Naturligtvis skitsvårt i en premiär att sia, men jag testar tvåan.

 

7. Crawley – Blackpool (1) 2
• Crawley kravlade sig upp till League One via playoff förra säsongen och borde få en riktigt svettig säsong. Det finns fina lirare i Blackpool som inte normala fall ska vara strået vassare. Men premiär är premiär och jag testar en rolig gardering.

 

8. Exeter – Rotherham (1x)2
• Ännu en nykomlingen här när Rotherham, som åkte ur Championship, besöker Exeter. Gästerna kan vara ett lag för toppen, men det känns ovisst just nu. Jag kryssar från höger men helst alla tecken.

 

9. Leyton Orient – Bolton (1x)2
• Bolton ska vara ett lag för toppen även i år och visst har man chans till tre pinnar. Leyton Orient brukar dock vanligtvis inte ta någon skit på hemmaplan och något lätt seger behöver det inte bli för gästerna.

 

10. Peterborough – Huddersfield 1
• Underhållande möte att vänta när två förväntade topplag ställs mot varandra. Huddersfield åkte ur Championship efter en bedrövlig säsong. Peterborough bjuder alltid upp och gjorde flest mål av samtliga lag förra säsongen (man släppte in många också). Äh jag testar ettan.

 

11. Stockport – Cambridge 1(x)
• Stockport vann League Two förra säsongen och jag tror inte att man kommer slåss i botten av League One. Det kommer dock troligtvis Cambridge. Det kommer att bli drag när Stockport har hemmapremiär. Prollen på ettan är dock lite urballad och krysset får gärna följa med.

 

12. Wigan – Charlton (1x)2
• Wigan brukar ha problem mot Charlton och det skulle inte förvåna mig om det blir strul igen. Jag fattar inte riktigt favoritskapet på hemmalaget och tar med så många tecken jag kan.

 

13. Wrexham – Wycombe 1
• Kul att följa hypade Wrexham och det verkar tipparna också tycka – över 60 procent på singelettan nu. Men visst talar mycket för hemmalaget som antagligen fixar tre premiärpinnar.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.