Dagens Speltips | Vasaloppet 2016 | Skidåkning
Speltips

Vasaloppet 2016

Skidåkning
Spelmarknad:
Vasaloppet
Tips:
Dario Cologna
Odds:
25.00
Spelstopp:
6 March 08:00
Spela här!
Odds långt ner i divisionerna!

Det är dags för Vasaloppet och även om jag inte kan det minsta om längdskidåkning är det kul att ha några lappar igång när man ligger i soffan och försöker göra sig av med en elak jävla baksmälla.

Spela på Vasaloppet hos Nordicbet med 1000 kr i bonus här!

En snabb titt på oddsen inför loppen säger att Norrmännen har det här som i en liten ask. Tord Asle Gjerdalen är favorit till 2.50 gånger pengarna följd av Petter Eliassen och John Kristian Dahl som betalar 4.50 och 10.50 respektive. Jag har aldrig hört talas om någon av de här åkarna och att spela på en norrman i Vasaloppet känns moraliskt fel.

Svenskarna då? Nja, det ser rätt tunnsått ut bland de svenska åkarna. Daniel Rickardsson betalar sämst till 15.50 gånger pengarna. Bakom honom hittar vi ett gäng åkare som Jörgen Brink och Rickard Tynell som betalar 50 gånger pengarna. Med tanke på de oddsen får vi nog vara rätt nöjda om det blir svensk seger i damklassen.

Hittills har vi alltså konstaterat att jag inte tänker spela på norrmännen och att Sverige skickar Grunden BoIS till start.

Mitt spel i loppet blir Dario Cologna, Schweiz, som blev klar för loppet för någon vecka sedan. En åkare av Colognas kaliber ställer inte upp i Vasaloppet utan en realistisk vinstchans och till 25 gånger insatsen kan inte jag hålla mig. Cologna har vunnit världscupen fler gånger och har tre OS-guld. Han har kapaciteten och jag testar.

britta johansson norgren vasaloppetI damklassen ser det bättre ut för Sverige. Britta Johansson Norgren är storfavorit och betalar 1.85 gånger pengarna. Britta kommer från en seger i ett långlopp nere i Italien och formen verkar bra. Det kanske inte är svårare än att hon vinner, men jag har spanat in en annan häst i loppet. Seraina Boner från Schweiz betalar fem gånger pengarna och det är värt en slant med tanke på hennes fantastiska namn.

Spela här!
Odds långt ner i divisionerna!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.