Speltips |  Ukraina mot Spanien EM-kval 12 oktober
Speltips

Ukraina mot Spanien

Fotboll
Spelmarknad:
Ukraina - Spanien
Tips:
BLGM
Odds:
2.05
Spelstopp:
12 October 20.45
Spela här!

Ukraina är i ett läge där de inte har något att förlora. Satsa allt framåt bör stå på agendan. Man har har inte supermycket att hoppas på, men det finns fortfarande en teoretisk chans att man kan bli grupptvåa och slippa vidare kval för EM-biljetten. 

Ikväll tar Ukraina alltså emot Spanien i den sista kvalmatch-omgången i grupp C. Man kan säkert göra en bra match. Inte minst för att Spanien är redan så klar etta ur gruppen som man kan bli. Men läget i gruppen gör det svårt att bli tvåa i alla fall. Spanien vinner grupp C oavsett hur det går i sista omgången i kväll. Slovakien blir tvåa om man slår Luxemburg vilket man bör göra och blir då grupptvåa (man räknar inbördes möten och där har Slovakien dragit längsta strået mot Ukraina). Ukraina har dock inget att förlora att satsa allt framåt och gå för tre poäng i sin match mot Spanien. Tabellen för Grupp C:

1 Spanien    9 8 0 1 22-3  24
2 Slovakien   9 6 1 2 13-6  19
3 Ukraina    9 6 1 2 14-3  19
4 Vitryssland  9 3 1 5  8-14 10
5 Luxemburg   9 1 1 7  4-23  4
6 Makedonien   9 1 0 8  6-18  3

Det bör vara klart det här. Men man vet ju aldrig. Ukraina måste hoppas på att Luxemburg på något sätt lyckas kryssa hemma mot Slovakien. Sjukare saker har ju hänt. Och om det kryssas där så måste Ukraina ta sina tre poäng i sin match. Klara förutsättningar alltså. Ukraina har liksom inget att förlora och kommer satsa offensivt vilket gör att man öppnar upp sig defensivt. Det är inte superbra mot ett lag som Spanien. Det är så klart spanjorer vi har att göra med här, men Ukraina ska nog inte hoppas på att Pedro, Isco och Mata sover siesta i offsideläge. Dessa gubbar kan ändå göra mål i sömnen om de bjuds på utrymme!

Sätt in 200 kr, få 800 kr att spela för hos Mobilbet!

Det kommer roteras en del i det spanska laget. David Silva och Alvaro Morata skadade sig båda två mot Luxemburg och ska inte spela i kväll. Diego Costa har inte tagits ut till truppen. Vi har också Ramos, Carvajal och Iniesta borta. Det är alltså en massa startgubbar som inte är med. Men Spanien är ju alltid Spanien och kommer ändå till matchen med en schysst elva. Räkna med De Gea i mål med Mario Gaspar, Nacho, Xabier Etxeita och César Azpilicueta framför honom. Sedan finns det en hel del alternativ för mittfält och spets. Om vi får tro att Del Bosque roterar lite kanske man ställer upp med Thiago, San José och Isco på tremanna-mittfält och Mata, Alcacer och Nolito där framme. Rätt bra elva enligt mig trots att man har en handfull värdsklass-spelare borta!

Många har bra koll på Spaniens kvalitet. Men Ukraina har ett riktigt schysst facit de också faktiskt. Räknar man EM-kvalmålen så är man lika bra defensivt som spanjorerna. På sina 16 senaste hemmamatcher har man dessutom bara torskat en. Nu är det dock lite annorlunda och man måste chansa framåt och ta sina tre pinnar för att ha en teoretisk chans att gå som grupptvåa och undvika playoff. Så jag tror det blir en bra kamp här med ett lag som kommer bomba skott mot mål och ett annat som kommer försöka rulla boll i 90 minuter. Ukraina kan få utdelning framåt på sin förmodade satsning, men jag håller det för troligt att den där Nolito eller någon annan petar in ett mål på nån av de chanser de kommer bjudas på. Jag spelar alltså att båda lagen gör mål till 2.05 gånger pengarna hos Mobilbet.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.