Speltips | Southampton mot Manchester United
Speltips

Southampton mot Manchester United

Fotboll
Spelmarknad:
Southampton - Man U
Tips:
2
Odds:
2.48
Spelstopp:
8 December 21.00
Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag

Spela på att Manchester United vinner kvällens bortamatch mot Southampton till 2.48 gånger pengarna hos Unibet.

Jag tycker att det finns värde på Manchester United och vågar spela raka tvåan till 2.48. Många av spelbolagen som vi har här ute till höger på Tippat erbjuder ungefär samma odds som Unibet. Så det är bara att prova spelbolaget med bäst erbjudande för dig. Nu till matchen.

Angel Di Maria är skadad och kommer inte spela. Mycket dåligt för United. Men de kommer klara sig utan honom mot Southampton, eller de ska i alla fall göra det. När han fick utgå efter 11 minuter mot Hull City klarade man sig fint, och för en vecka sedan följde man upp med en ny seger mot Stoke City utan honom. Blind, Shaw, Rafael och Evans (troligen) är också borta. Det har varit blytungt för United med skador och avstängningar men Louis van Gaal har mastermindat ihop 12 poäng av 12 möjliga de senaste fyra matcherna mot Crystal Palace, Arsenal och som redan nämnt Hull och Stoke. Ingen Rooney senast, men nu är han tillbaka. Falcao kan också spela och även fast han har en bra bit till toppformen så är det angenämt att ha honom spelklar. Den mannen är målfarlig även i rullstol.

Southampton är väl annars årets utropstecken. Man sålde alla sina toppspelare under sommaren och att stanna kvar i Premier League hade varit en tillräcklig målsättning enligt mig inför säsongen 2014/15. Men istället ligger man nu trea i tabellen framför just United efter 14 omgångar.

1 Chelsea    15 11 3 1 34-13 36
2 Man City   15 10 3 2 32-14 33
3 West Ham   15 8 3 4 26-18 27
4 Southampton  14 8 2 4 24-10 26
5 Man United  14 7 4 3 24-16 25

Jag tror dock att tabellen missleder ganska många spelare som i vanlig ordning hakar på trender precis i samma tid som när de börjar avta. Southampton har tagit sina poäng mot de sämre lagen och fått pisk mot de bättre lagen. Vinden i seglen har börjat avta med endast en poäng på tre matcher samtidigt som situationen är den omvända för kvällens gäster.

Det som fäller Southampton ikväll är annars deras skador. Koeman är inte lika bra på att bygga om sitt lag och kan inte rotera flera formationer som uppenbarligen Louis van Gaal är väldigt duktig på. För att vara rättvis har han inte heller spelarna till att göra det. Schneiderlin behövs i Southampton men är fortfarande borta. Det är ett avbräck som är större för Southampton än vad Di Maria är för United. Man har också Jack Cork, Toby Alderweiereld, James Ward-Prowse och Dusan Tadic borta.

Om vi bortser från spelarnas fysiska form för en sekund och tänker oss in hur det står till i skallarna så är det troligt att United går in i den här matchen starkare än Southampton. Vind i seglen och de knallar omkring med större självförtroende än vad de haft under hela säsongen. Dessutom har United ett psykologiskt övertag i båsen. Där sitter ju de två holländarna, Louis van Gaal och Ronaldo Koeman. LVG hade Koeman som assistent när han tränade FC Barcelona och han kan om han vill spela en variant av Baloo-kortet, “jag har lärt honom allt han kan“. Han lär inte uttrycka sig så drygt framför kamerorna, men det behöver han inte heller. Jag tror att det är tufft att möta sin gamla chef såhär. Ja kanske inte för The Special One då, men för alla andra.

Rygga spelet hos Unibet. Raka tvåan ger 2.48 just nu.

Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.