Speltips | SHL Lördagen 13e September 2014 |
Speltips

SHL Lördag 13e september

Hockey
Spelmarknad:
SHL Omgång 2
Tips:
1X2
Odds:
Flera
Spelstopp:
13 September 16.00
Spela här!
Ett av Sveriges största spelbolag!

Vi träffade 50 % igår vilket får ses som ett svagt godkänt. Både MODO och HV71 underpresterade tyvärr och de behöver rycka upp sig ganska omgående. I morgon, lördag, så tänkte jag slå mig ner i soffan och dricka öl hela dagen. Så jag skickar upp mina tankar inför lördagens matcher i SHL redan nu.

Det är full omgång, matcherna börjar 16:00, sänds på CSPORTS och oddsen kommer från Betsson.

Örebro mot Frölunda
Frölunda såg riktigt bra ut hemma mot Brynäs senast. De vann med klara 4 – 0 och spelet såg bra ut. Örebro tog visserligen tre poäng borta mot MODO i sin öppningsmatch, men Frölunda blir nog ett nummer för stora. FHC betalar 2.05 gånger pengarna och just nu känns det som ett bra odds mot alla andra lag i ligan. Frölunda har ett lag som är väldigt bra byggt för den moderna hockeyn. De har mobila backar och talangfulla forwards. De kommer att gynnas av de stora zonerna då det kommer bli lättare att sätta press på mindre spelskickliga lag. Jag är tämligen övertygad om att vi kommer få se fler favoritsegrar än vanligt den här säsongen tack vare regeländringen och det här är ett bra läge för favortiseger.

Frölunda till 2.05 spelas.

Skellefteå AIK mot MODO
Skellefteå tog en poäng mot Luleå i premiären. Jag tycker att SAIK såg bra ut. Sebastian Aho kommer att vara ett stort utropstecken i år och 30 general managers i NHL kommer slita sig i håret för att de inte tingade honom i sommarens draft. Framåt såg det ganska bra ut, trots att de saknade Mikko Lehtonen. Lehtonen är borta tillsvidare med en knäskada och när han kommer tillbaka kommer SAIK få en ny dimension i sitt anfallsspel. Trots saknaden av Lehtonen är  Skellefteå ett bättre lag än MODO och förutsatt att Linus Ullmark inte står på huvudet (vilket vi inte ska utesluta helt) så bör de vinna det här komfortabelt. Hemmavinsten ger 1.52 vilket bör vara spelvärt. Titta även liten på hcp-linorna närmare matchstart. Jag tror det här kan rinna iväg lite.

SAIK till 1.52

Brynäs IF mot Leksands IF
Lördagen bjuder på ett klassiskt möte. Brynäs mot Leksand i Gavlerinken. Det hade visserligen varit roligare om vi kunde vrida tillbaka till början av 70-talet då båda lagen var bra, men det kommer att bli en folkfest i Gävle. Jag har väldigt svårt att separera de här lagen och att vi får 4.05 på oavgjort efter 60 minuter är väldigt lockande. Förra säsongen gick 24.5 % av matcherna i ligaspelet till övertid eller straffar  och vi hade behövt 4.07 i odds på samtliga kryss för att gå jämt upp*. Personligen så tycker jag att den här matchen har ett stort kryss i matchprogrammet och tror nog att var tredje match med de här förutsättningarna slutar med övertid eller straffar.

Oavgjort till 4.05 känns väldigt bra på förhand.

Veckans pausunderhållning kommer från vårt grannland, som visar hur hockeyspelare tränar

Djurgårdens IF mot Växjö Lakers
I mina ögon är det här ett möte mellan ligans bästa och sämsta lag. Växjö såg bra ut mot HV71. De spelade en bra defensiv, var bra i numerärt underläge och de hade spetskompetens i Liam Reddox som förvaltade sina chanser på ett sätt som man kan förvänta sig av en spelare med hundra NHL-matcher på sitt CV. Jag kan inte se något scenario där DIF inte slutar toksist i ligan och jag sitter här och tokjublar över 2.15 på bortavinsten. Som jag skrev tidigare tror jag att det stora zonerna kommer resultera i fler favoritvinster och det blir nog inte större klasskillnad än när DIF och Växjö möts.

Växjö till 2.15 bombas rejält. Odds från Betsson.

Färjestads BK mot Luleå HF
Det här är en väldigt svårlöst match. Luleå HF såg rätt okej ut mot Skellefteå senast och jag gillar deras idé om att hålla pucken inom laget mer än vad de har gjort tidigare säsonger. De har dock drabbats av stora förluster i form av Olausson och Klasen. Två spelare som hade varit fantastisk bra i det nya spelsystemet. Nu ser det visserligen ut som att Lucas Wallmark och Daniel Zaar kan utvecklas till riktigt bra spelare, men jag tror de kommer att blanda och ge en hel del under säsongen. Färjestad hade lite problem med Leksands IF senast, men de åkte därifrån med tre poäng och det är det som räknas. FBK kommer att göra en väldigt bra säsong och att vi får 2.15 på dem hemma i Löfbergs Lila Arena känns bra. Jag va lite innan på att testa krysset till 3.90 men värdet bör finnas i ettan.

FBK till 2.15. Tyvärr.

HV71 mot Linköpings HC
E4-derby i Jönköping. Har ni hört ett så fånigt uttryck som E4-derby någon gång? HV71 såg rent ut sagt dåliga ut mot Växjö i premiären. De slarvade med passningarna, satte sig i dåliga situationer och avslutade på ett bedrövligt sätt. Jag är övertygad om att puckinnehav kommer vara väldigt viktigt den här säsongen och jag tycker att HV71dumpade pucken på på dåliga sätt alldeles för många gånger. Ted Brithén pratade till och med om hur de vill få ner pucken bakom motståndarnas backar och sätta press på dem. Det kommer kanske att fungera mot några av lagen i ligan, men mot topplag med bra backar kommer det inte att resultera i speciellt många poäng. Nu tror jag i och för sig inte att Linköping är ett av topplagen och att dumpa för att sätta press på Daniel Rahimi, Anton Karlsson och en åldrande Magnus Johansson kan fungera. Ett råd till Andreas Johanssons mannar är dock att undvika att dumpa pucken på Jonas Junland. Han kommer att vända spelet. Jönköingslaget bör dock ha en klar fördel av att ha fått igång buggarna mot Växjö tidigare i veckan. LHC har inte spelat sedan uddamålssegern mot Bolzano i söndags och jag tror det här fäller avgörandet.

Värdet ser ut att finnas i HV71 till 2.30

* Om jag inte räknat helt felt så gick 81 av 330 matcher till straffar eller övertid förra året. Det betyder att vi hade behövt 4.07 gånger pengarna för att gå jämt upp om vi spelat kryss i samtliga SHL-matcher.

Spela här!
Ett av Sveriges största spelbolag!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.