Speltips | Sergio Agüero skyttekung i Premier League 2014/15
Speltips

Sergio Agüero skyttekung Premier League

Fotboll
Spelmarknad:
Skyttekung PL
Tips:
Agüero
Odds:
2.10
Spelstopp:
2 December 20.45
Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag

Spela på att Sergio Agüero vinner skytteligan i Premier League till 2.10 gånger pengarna hos Unibet.

Inför PL-säsongen tipsade jag om att Diego Costa skulle vinna skytteligan i Premier League till fantastiska 8.00 gånger pengarna. Kliniska Costa har gjort succé och en jäkla massa mål, helt enligt min förväntan. Han står nu i 2.25 gånger pengarna att bli skyttekung – en bra bit från det ursprungliga oddset.

Costa till 8.00 var ett superspel att bomba stålarna på. Till 2.25 gånger pengarna i dagsläget? Jag tror fortfarande på Costa men jag undrar om jag inte tror på Sergio Agüero till 2.10 ännu mer. Såhär ser det ut efter 13 spelade omgångar i Premier League:

1 Sergio Agüero   Man City    12
2 Diego Costa    Chelsea    11
3 Alexis Sanchez   Arsenal     8
4 Charlie Austin   QPR       7

Tanken på att spela 500 kronor på Costa och 500 kronor på Agüero känns smålustig. Jag tror nämligen att det är mer eller mindre helt säkert att det är antingen Aguëro eller Costa som vinner skytteligan och med en lika stor satsning på bägge spelare så har man en garanterad vinst oavsett vem som vinner. Fast samtidigt känns det närmast löjligt att satsa sammanlagt 1000 kronor för att vinna mellan 50-125 kronor netto. Dessutom så sitter man i skiten om båda två skulle bli skadade.

Diego Costa är en väldigt pålitlig målskytt och det är givet att den är han som ska göra målen i Chelsea. Agüero är främsta spets i City, men där finns det fler gubbar som kan agera stand-in när han är kall. Touré, Lampard, en frisk Silva, Jovetic och Dzeko med flera kan också göra mål. Mourinho skulle säkert kunna förvandla sina framspelare till målgörare, men han vill helst inte göra det utan föredrar att Costa och Remy sköter den biten. Detta talar alltså för Costa. Det som talar emot är att Mourinho gärna vinner med 1-0, 2-0 eller 2-1. Mourinho dödar matcher genom att bomma igen egen bur. Andra coacher föredrar att döda matcher genom att sätta nådastöten med ett mål till. Pellegrini tillhör förr den senare kategorin. Just nu har Chelsea gjort fler mål än City i ligan (30 mot 27), men när Premier League summeras i vår tror jag att det är Man City som producerat flest mål framåt. Detta talar för Kun Agüero.

Statistik hittills i Premier League 2014/15, Agüero, Costa och Alexis Sanchez:

skyttekung_premierleague

Agüero skjuter otroligt mycket mer än Costa och Sanchez vilket är ganska kul att se. Han har bäst målsnitt också per match.

Jag gillar Agüero som skytteliga-vinnare till 2.10. Vill du spela på Costa så får du som sagt 2.25, och känner du för att lägga en slant på Alexis Sanchez får du 15.00 gånger pengarna. Oddsen kommer från Unibet.

Spelstoppet är satt till avspark vid nästa omgång, men oddsen lär inte ändras alltför dramatiskt. Ett tips är dock att lägga ett spel så tidigt som möjligt så man inte missar.

Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.