Real Madrid mot Atletico Madrid Final Champions League | Speltips
Speltips

Real Madrid mot Atletico Madrid Final Champions League

Fotboll, Champions League
Spelmarknad:
Real Madrid - Atl. Madrid
Tips:
2
Odds:
3.10
Spelstopp:
27 May 20:45
Spela här!

En av årets stora fotbollshändelser står för dörren. Real Madrid och Atletico Madrid ska göra upp om den åtråvärda Champions League-bucklan. Vi har konsulterat spanienexperten Adam Pinthorp som delar med sig av sina tankar inför finalen!

Inlägget presenteras ihop med Betsafe där du kan få 1000 kr att spela på finalen för. Besök betsafe.com och hämta din bonus direkt!

Real Madrid: 2.50
Oavgjort: 3.20
Atlético: 3.10

De spanska lagen fortsätter att dominera stort i Europa. Förra veckan vann Sevilla Europa League för tredje året i följd, och i Champions League har spanska lag klivit överst på tronen två år i rad.

Så blir fallet även den här säsongen, då det precis som 2014 är en helspansk final som stundar. Och som då är det återigen giganterna från huvudstaden Madrid som ställs öga mot öga – Real Madrid och Atlético.

Gruppspelet:
Lagens väg till finalen på San Siro i Milano har minst sagt haft annorlunda karaktär. Real Madrid var favorit i Grupp A där Paris Saint-Germain stod som störst utmanare. Utan att spelmässigt övertyga blev det dock fyra poäng över två matcher mot PSG samtidigt som Shakhtar Donetsk och CL-upplagans svenska inslag, Malmö FF, avväpnades tämligen enkelt. Real vann gruppen på 16 poäng.

För Atlético, som var storfavorit i Grupp C, blev det tuffare än väntat. Galatasaray och Astana hamnade snabbt på efterkälken, men Benfica lyckades vinna på Vicente Calderón med 2-1 och var i gruppledning inför sista omgången då lagen möttes igen. Då visade Diego Simeones manskap styrka och lyckades vinna med uddamålet vilket också säkrade gruppsegern. 

Real Madrids slutspel:
Inget lag tar sig final utan att förtjäna det eller utan att i någon mån övertyga. Men det råder inga tvivel om att det finns olika vägar till tronen. Real Madrid hade lotten på sin sida och fick en ganska behaglig väg att vandra.

Roma avvärjades med klara 4-0 i åttondelsfinalen. En viss underskattning mot det på pappret annars enklaste motståndet i kvartsfinalen, Wolfsburg, höll på att sätta stopp för drömmen om den elfte Europa-titeln. Efter 2-0-förlusten i första mötet i Tyskland vände dock Cristiano Ronaldo på egen hand mötet i returen.

I semifinalen väntade Manchester City, och trots att det totalt bara blev 1-0 över 180 minuter kändes det aldrig ens lite spännande. City var inte närvarande, inte redo och långt ifrån den kvalitet och potential som Real Madrid besitter.

Atléticos slutspel: 
Om Real fick en ganska enkel väg till finalen kan motsatsen sägas om Atléticos. Däremot höll det på att ta slut abrupt i åttondelsfinalen där PSV Eindhoven lyckades hålla tätt 180 minuter plus förlängning innan Atlético till slut vann på straffar.

diego simeoneI kvartsfinalen väntade Barcelona, precis som var fallet 2014. Fernando Torres gav Atleti ledningen på Camp Nou – men blev utvisad minuter senare och Luis Suárez vände underläge till 2-1-seger för Barça. Atlético var tvingat att vinna returen på Vicente Calderón, och gjorde en kollektivt helt brutal insats. Antoine Griezmann gjorde matchens båda mål och skickade Madrid-laget till semifinal.

Där väntade nästa jätte: Bayern München. En ny otrolig insats på hemmaplan, där den första halvleken målades upp som “en av de bästa under Simeones era” slutade med en 1-0-triumf. Resultat att spela på inför returen. Men enklare sagt än gjort.

Bayern avlossade hela 35 skott på Allianz Arena inklusive en straffmiss. Jan Oblak i Atlético-målet flög upp bland stjärnorna och det defensivt solida laget lyckades bättre än de flesta i München. Två insläppta mål blev facit, men efter Griezmanns fullträff i början av andra halvlek säkrades finalplatsen tack vare fler bortamål.

Min spontana känsla är att Atléticos saga är för bra för att inte sluta med en triumf. Diego Simeones lag har slagit ut de största favoriterna och ställs nu mot sin värsta antagonist i finalen där chansen till revansch inte blir större.

Jag tror Atlético drar det längsta strået. Och det skulle inte förvåna mig en smula om Fernando Torres har en avgörande faktor.

Spel: Atlético Madrid.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.