Odds för Eurovision Song Contest 2016
Speltips

Odds för Eurovision Song Contest 2016

Musik
Spelmarknad:
Eurovision
Tips:
Ryssland
Odds:
2.00
Spelstopp:
14 May 18:00
Spela här!
Oddsbonus värd 100 % upp till €50

På lördag den 14e är det dags för finalen av Eurovision Song Contest 2016. Som vanligt tittar vi lite närmare på bidragen och bjuder på speltips. Eftersom tävlingen blivit så stor har man sen 9 år tillbaka delat upp den i olika omgångar där det är delfinaler under veckan där man sållar ut startfältet så att det inte ska vara så många bidrag med att programmet skulle ta hela natten.

UNIBETESCEftersom det är 26 bidrag med i tävlingen så kommer vi inte att recensera alla utan fokuserar på favoriterna, och om det är någon högoddsare som sticker ut så kommer naturligtvis även denna att få uppmärksamhet men utöver det låter vi uppmärksamheten falla åt de favorittippade låtarna. Den här texten skulle annars bli på tok för lång för någon att orka läsa.

Totalt är det 42 länder som deltar. Rumänien brukar vara med i Eurovision men eftersom det visat sig att det rumänska TV-bolaget TVR hade obetalda skulder på nästan 10 miljoner Euro till EBU så blev TVR avstängda från eurovision och en rad andra EBU-events.

Eurovision är en väldigt politisk tävling på många sätt och vis och det yttrar sig på olika sätt men i grunden så är det en stark tävling som binder samman en massa länder och visar att människorna står enade och att ledarnas krig, konflikter och andra dumheter inte nödvändigtvis separerar oss från varandra. För ett par år sedan när Ryssland precis annekterat Krim-halvön så var produktionsteamet tvungna att editera bort publikens burop när Ryssland framförde sitt nummer. Trots att den stackars ryska artisten inte hade något som helst att göra med Rysslands agerande så fick hon motta mängder av burop vilket ledde till att buropen editerades bort och applåder editerades in så att vi TV-tittare inte skulle höra det. I år verkar det som att Ryssland har bestämt sig för att ta revansch. De har skickat en av sina mest älskade artister, Sergey Lazarev som har ett väldigt starkt nummer. Det är till och med så bra att det lyckats bli favorittippat. Av de som tycker om att nörda ner sig lite extra i Eurovision finns det några som anser att det här är ett sätt för Ryssland att räcka ut en öppen hand och be om att välkomnas tillbaka in i den europeiska gemenskapen. Men vi är inte här för att dividera om pseudopolitiska budska. Vi är här för att vinna pengar på att betta på låtarna. Det politiska är dock inte helt irrelevant när man tittar på bidragens chanser att vinna.

Specialkampanj hos 24hbet

Om man satsar och vinner på Eurovision Song Contest 2016 hos 24hbet så Dubblar de dina nettovinster upp till €50. Det är hur lätt som helst att delta. Gå till 24hbet här, klicka på kampanjer, gå till sportskampanjer och klicka på Eurovision Song Contest, där kan ni läsa exakt vad som gäller för tävlingen och klicka på knappen där det står delta. Lägg ett bett på den artist du tror kommer att vinna Eurovision. Om ditt bett går hem så dubblar 24hbet din vinst upp till €50.

Vem vinner Eurovision Song Contest 2016

Om vi tittar på topplistan bland de som är tippade att vinna så ser det ut så här:

Land Odds från 24hbet
Ryssland 2,00
Ukraina 5,00
Frankrike 7,00
Sverige 15,00
Armenien 19,00
Malta 19,00
Australien 21,00

Ryssland är alltså favorittippade med 2.00 i odds. Det är nog ett av de starkaste bidragen jag hört. Oddsen är dock inte så höga att det rent spontant är värt att satsa på dem, MEN i och med 24hbets specialkampanj där de dubblar din vinst så innebär det att oddsen blir dubbelt så höga och med 4 gånger pengarna blir det helt plötsligt ett helt okej bett. Det innebär alltså att om du satsar 250 kr vinner du 500, och 24hbet dubblar din vinst och du kammar alltså hem 1000 kr.

På andra plats hittar vi Ukraina med 5.00 i odds. Jag vet ärligt inte hur den här låten kan ligga så högt. Visst är den fin men den var ganska tråkig enligt mig men den verkar vara populär när man söker på nätet så det finns väl anledning till att den är så högt tippad men jag hade inte satsat på den i alla fall.

Frankrikes bidrag ligger på 7 gånger pengarna. Låten är lite festlig och av videon att döma verkar den ha ett budskap om att man ska våga släppa fram vem man är och inte låta barriärer som kön, etnicitet och liknande hindra dig från att göra vad du drömmer om vilket antagligen går hem hos publiken. Låten är lite väl ”mainstream” för att jag ska tro att den kan vinna, men det är inte en dålig låt.

På fjärdeplatsen hittar vi Sverige och Frans med 15 gånger pengarna. Tyvärr räcker det nog inte hela vägen för vår lilla Zlatan-sångare men min gissning är att den kommer att hamna högre än Ukraina i alla fall. Att 24hbet dubblar eventuell vinst kan dock göra att det kan vara värt att satsa på Frans ändå eftersom det räcker med att satsa knappt 50 kronor för att få 1000 kr i vinst i och med kampanjen.

Femteplatsen tippas gå till Armenien med 19.00 pengarna. Det här är ett helt klart intressant alternativ. Efter ryssland är det här min favorit och med så höga odds är det här inte alls ett dåligt bett.

Sjätteplatsen tippas till Malta som också ligger på 19,00 gånger pengarna. Den här låten känns inte ens nästan lika vass som Armeniens.

Sjundefavorit tippas Australien med 21 gånger pengarna. Helt okej låt men tror inte att den har någon riktig chans tyvärr. Den spelas ganska mycket på radio och är en bra låt, men det blir nog inte en vinnare av eurovision tror jag. Dessutom förlorar de nog på att de inte tillhör Europa och inte har vänskapsröster på samma sätt som många andra länder. Kul att se att även länder långt utanför europa kommer med. Snart får vi kanske byta namn på tävlingen till worldvision song contest.

Speltips

Det starkaste bidraget enligt mig är Ryssland. Om de verkligen kan vinna är svårt att svara på då det som sagt är mycket politik med i Eurovision men det har varit ganska lugnt på anti-rysslandfronten på sista tiden vilket talar till deras fördel. Låten är bra och kan absolut ta hem hela tävlingen. Att 24hbet dessutom dubblar vinsten gör ju att oddsen blir mycket mer attraktiva. Så speltipset är Ryssland med 2 gånger pengarna på 24hbet där du får dubblad vinst upp till €50.

Spela här!
Oddsbonus värd 100 % upp till €50
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.