Speltips | Manchester United mot Manchester City 25 oktober
Speltips

Manchester United mot Manchester City

Fotboll
Spelmarknad:
Man Utd - Man City
Tips:
1 DNB
Odds:
1.87
Spelstopp:
25 October 15.05
Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag

Det här blir en riktig kanonmatch. Manchester United spelar mot Manchester City på söndag klockan 15:05. City toppar ligan på 21 poäng och United har häng med sina 19 poäng. 

När Manchester City är utan Sergio Agüero känns det som att man tar av vingen på en sportbil. Man kan köra fort, men inte gasen i botten. Agüero ska vara borta minst en månad och då får man det tufft när man ska ta trepoängare mot storlagen. Yaya Toure ser stark ut dock och Kevin de Bruyne är en matchvinnare som kan kliva fram i Agüeros ställe. Även Raheem Sterling som fick en stor slev kritik av undertecknad efter övergången från Liverpool i somras har gjort det bra. Sterling är dock bättre mot sämre motstånd enligt mig.

Långskott: Martial målskytt & 1-0 till Man United – 35.00 hos Unibet

Den ena halvan av Manchester är mer nervös än den andra. Det är United som har mest på spel här. Det är hemmamatch, det är ärkerivalen, och det är superviktiga poäng som man ska ta. Senast man stod för toppmotstånd i Premier League gick det inte så bra. Kross med 3-0 borta mot Arsenal sved. Man blev utskåpade med råge och såg ryggradslösa ut. Alla utom Anthony Martial då som hade lite idéer med vad han skulle göra med bollen. Med den matchen färskt i minnet måste Louis van Gaal visa att man kan spela mot de bästa lagen i Premier League och att man faktiskt kan vara med att utmana om ligatiteln i år.

City har fyra raka vinster efter plumpen mot Tottenham i slutet av september då man torskade med 4-1 på White Hart Lane. Men som sagt, man är utan Sergio Agüero och det är ett tungt avbräck som alla vet. Att David Silva är borta gör inte heller saken bättre. Clichy och Delph är också på skadelistan.

City utan nyckelspelare
Jag tror att det är svag fördel Manchester United. Dels med tanke på att City står utan två av sina nyckelspelare i Silva och Agüero. Om jag vore City-supporter skulle jag ha svårt att hoppas på att Raheem Sterling ska göra tre kassar som han gjorde mot Bournemouth till exempel. Sterling är för svag mot bra motstånd tycker jag. Istället är det Yaya Toure och Kevin de Bruyne som är de största hoten och som kan sänka United på Old Trafford.

Några United-spelare börjar bli varma i kläderna
United-försvaret svävar mellan att vara riktigt tight till helt okej vilket är en markant förbättring mot fullständig katastrof som det var stora delar av förra säsongen. Memphis Depay är kall och det är Wayne Rooney också. Men Schweinsteiger och Schneiderlin börjar se starka ut på mitten. Ander Herrera har gjort två fina matcher nu när han fått chansen och Anthony Martial är vass. Dessa fyra gubbar kan göra skillnaden för United på söndagen.

Provar ettan med draw not bet
Svag fördel United tror jag. Men jag tänker gardera med draw no bet som alltså innebär pengarna tillbaka vid kryss. Unibet ger 1.87 på Manchester United och pengarna tillbaka vid oavgjort. Starta konto hos Unibet och spela här.

 

Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.