Speltips | Manchester City mot Manchester United 2014 2/11 PL
Speltips

Manchester City mot Manchester United

Fotboll
Spelmarknad:
City - United
Tips:
X, hemma inget spel
Odds:
1.80
Spelstopp:
2 November 14.30
Spela här!

Manchester City har spelat in fyra poäng fler än United och med 17 poäng ligger de trea bakom Chelsea och Southampton. City som är inne i tung period vill verkligen ha tre poäng mot lokalrivalen och få igång maskineriet igen. Senast i Champions League hade man tvåmålsöverläge mot CSKA Moskva borta men tappade till 2-2. Man torskade senast i ligan mot West Ham och åkte också ur Ligacupen efter förlust mot Newcastle. Man behöver studsa tillbaka nu.

Yaya Touré har en brorsa som gått bort och enligt Pellegrini är det den situationen som göra att Touré underpresterar nu. En personlig tragedi kommer inte bara gå över sådär. Än värre är att en av Citys allra bästa den här säsongen, David Silva, är knäskadad och kommer inte spela. Det är också tveksamt om Frank Lampard och Samir Nasri kan spela.

Manchester United kan skatta sig lyckliga i Robin van Persie fick in den där bollen i slutminuterna mot Chelsea. Självklart gav det dem en boost att gå ifrån den matchen med en sen kvittering. United ligger nu åtta i tabellen vilket givetvis är mycket sämre än vad man hoppats på. Spelet mot Chelsea och West Bromwich dessförinnan har dock varit ganska bra. Försvaret mot WBA var under all kritik så klart, men man rullade boll fint på mitten och det kämpades som fan. Jag tycker man gjorde det bra även mot Chelsea. Det är Mata som enligt mig inte kommer upp i nivå och Januzaj som tar lite för många felbeslut. Fellaini måste få fortsatt förtroende. Han har gjort sina bästa minuter i United-tröjan de senaste två matcherna och han har bidragit till bägge poängen man tagit de senaste två veckorna.

Rooney är tillbaka efter avstängning, men dras med en skada som kan hota hans medverkan i matchen. Michael Carrick är tillbaka efter skada och satt ju som bekant på bänken mot Chelsea. Phil Jones är tveksam till spel. Jonny Evans, Antonio Valencia och Radamel Falcao är tillgängliga. Uppgifterna är hämtade från officiellt håll på manutd.com. Dagens skratt går för övrigt till Manchester United och manutd.com som skriver om Manuel Pellegrini, översatt till svenska, att “Spanjoren är under press för första gången i hans tid som manager vid Etihad Stadium efter några dåliga resultat i Champions League”. Det är inte skitkul för en Chilenare att bli kallad spanjor.

Jag tror att det kan bli kryss i den här matchen. Touré ur slag och Silva på sidlinjen är skitdåligt för City. Men de har den där superkillen i Agüero som inte kan låta bli att göra mål. United kommer förmodligen bjuda till i försvaret i vanlig ordning och då hugger Agüero. Men med ett decimerat City-mittfält, en Rooney på plan (förhoppningsvis) och ett stärkt självförtroende kan United knipa en poäng. Jag hoppas på att van Gaal spelar Blind, Fellaini, Di Maria, Rooney och Januzaj med Falcao och van Persie där framme. Det kan bli riktigt bra.

Många verkar spela på att båda lagen för mål. Det är nog sannolikt att båda lagen gör mål, men 1.56 som du får på Redbet där jag spelar just nu, är i minsta laget. Huvudspelet blir istället, med stöd från ovanstående resonemang, X med pengarna tillbaka vid hemmavinst. Det får du 1.80 på hos Redbet.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.