Speltips | Malmö FF mot Atlético Madrid Champions League
Speltips

Malmö FF mot Atlético Madrid

Fotboll
Spelmarknad:
MFF - Atlético
Tips:
2
Odds:
1.35
Spelstopp:
4 November 20.45
Spela här!

Malmö FF spelar returen mot Atlético Madrid och är rejäla underdogs. Värdet finns dock ändå hos bortalaget som du får 1.35 på hos Redbet.

I förra mötet var Atlético lite trögstartade. Man hotade en massa men det saknas riktigt heta chanser. Visst det var en stenhård ribbträff men det tog ändå längre tid för spanjorerna att spräcka Malmös nolla än vad jag trodde. Inte förrän i andra halvlek i minut 48 kunde Koke ge hemmalaget 1-0. Sedan var det överkörning av rang och matchen slutade som bekant 5-0 efter mål av Mandzukic, Greizmann, Godín och Cerci.

Jag tror inte det blir samma siffror för Atlético på bortaplan, men att det blir spansk seger känns tämligen säkert.

– Vi måste ha mer kraft och organisation än motståndarna för att vinna. 

Så sa Åge Hareide enligt Sydsvenskan. Jag var tvungen att småle när jag läste det. Det är väl sant så som han säger det, men det är lite som att säga att man måste ha bättre fart än Ronaldo och Bale när man möter Real Madrid som att säga att man ska ha mer kraft och organisation när man möter Atlético.

Malmö vilade spelare i helgens möte mot Åtvidaberg för att ha laddade batterier inför kvällens kamp. Man har Molins, Halsti och Blomqvist förmodligen borta. Målvakten Robin Olsen ska vara spelklar men ska enligt Hareide inte kunna ta några insparkar och att han “inte kunnat delta om han vore utespelare”. Hur frisk är man då, kan man undra.

Atlético har Correa och Tiago som osäkra kort, men ser utöver det helt ut. Formkurvan är bra med vinst senast i ligan mot Cordoba (4-2) och vinst borta mot Getafe (0-1). Dessförinnan hade man Malmö (5-0) och innan dess vann man hemma mot Espanyol (2-0). Fyra raka vinster och man har hållit nollan i tre av dem.

Jag har den här matchen ganska klart för mig. Atlético Madrid kommer till matchen lika disciplinerade som vanligt och kommer spela för tre poäng. Något annat har de inte råd med. Malmö FF har förmodligen dragit rätt slutsatser om vad som gick snett i Madrid i första mötet. Man låg för långt ifrån spanjorerna och överraskades av aggressiviteten i närkamperna. Atlético var mycket tuffare i närkampspelet och jag tror att Malmö FF har försökt förbereda sig på att matcha det till returen. En hårdare och tuffare match är alltså att vänta när Malmö försöker sätta emot. Kruxet är dock att det inte räcker. Mandzukic gör en kasse och sedan blir det desperation i Malmö-gänget för att inte gå poänglösa. Det kan bli ihopklappning ikväll igen.

Med det sagt hoppas jag dock på Malmö FF, inte minst för att jag vill att det ska gå bra för svensk fotboll! Men tipset är att regn faller över Möllan ikväll. Raka tvåan till 1.35 hos Redbet är ett bra spel.

 

 

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.