Näst sista omgången i La Liga | Spansk fotboll | Tippat
Speltips

La Liga: toppstriden närmar sig avgörandet

Fotboll, La Liga
Spelmarknad:
Omgång 37
Tips:
1X2
Odds:
Olika
Spelstopp:
8 May 17:00
Spela här!
Sänds på söndag 17:00

Adam Pinthorp går igenom intressanta matcher i helgens näst sista omgång av La Liga. Det är toppstriden som det är fokus på och oddsen som presenteras kommer från Betsafe.

 

1000 kr extra att spela på i helgens omgång av La Liga hos Betsafe!

Det är förstås brinnande fokus på titelstriden och de tre lagen som gör upp och deras respektive matcher. Och jag tror läget kommer vara oförändrat inför slutomgången.

Barça, Atleti eller Real?

Två omgångar kvar. En bottenstrid som lever i allra högsta grad. Och en titelstrid som är vansinnigt spännande där det fortfarande bara skiljer en poäng mellan Barcelona, Atlético och Real Madrid. Det är fortsatt katalanerna som sitter i förarsätet trots att Atleti är på samma antal poäng, detta på grund av den inbördes statistiken mellan lagen under säsongen. 

Men allt kan hända. Dessutom spelas samtliga matcher både den här och den avslutade omgången samtidigt – för att inget lag ska kunna dra nytta av andra resultat på förhand och spela därefter. 

Så här ser läget ut för topptrion inför helgens rafflande omgång. 

Barcelona mot Espanyol
Barcelona: 1.03
Oavgjort: 17.00
Espanyol: 35.00 

Kommentar: Barças sista hemmamatch för säsongen. Mot lokalrivalen Espanyol. En enkel potatis? Nja, enklare sagt än gjort, skulle jag påstå. Vi minns hur Raúl Tamudo med två mål fixade 2-2 på Camp Nou för Espanyol 2007 vilket hjälpte Real Madrid till ligatiteln samma år. För Espanyol är det här säsongens match. Laget vill inget hellre än att åka till Camp Nou och knäppa storebror på näsan. Och mitt i brinnande titelstrid ännu mer. Grannklubben hade mer än gärna spelat ligatiteln ur händerna på Barça och skrattat hela vägen hem till Cornellà-El Prat. Vad som talar för det är en annan sak. Luis Enrique tycks ha fått igång sina spelare igen, framför allt Messi och Suárez som återfunnit formen, och det krävs en enorm uppoffring och många marginaler på sin sida för att Espanyol ska lyckas störa tillräckligt. Men det har hänt förr. Och ibland slår motivation klass. Tyvärr för Espanyols del bör en ligatitel vara nog motivation för att Barça ska lösa den här uppgiften på vägen mot andra raka.

Spel: Barcelona.

— 

Levante mot Atlético Madrid
Levante: 19.00
Oavgjort: 6.25
Atlético: 1.19 

Kommentar: Många historiska referenser nu. Men för bara två år sedan – när Atlético till slut gick hela vägen och vann ligan – var Levante näst sista hindret på vägen fram. Ett hinder man inte lyckades avvärja, och hade då i stället tur att konkurrenten Barcelona fallera. Levante krigar för sin överlevnad i La Liga och släpper knappast någonting gratis. För ett slitet Atlético med många trötta ben kommer det här bli precis lika svårt som 2014. Skillnaden är att Atleti är ett lag som lär av sina misstag. 

Spel: Atlético. 

— 

Real Madrid mot Valencia
Real Madrid: 1.15
Oavgjort: 8.50
Valencia: 14.50 

Kommentar: Kan Valencia vinna på Camp Nou kan man göra det på Santiago Bernabéu? Well, det klart. Och trots en helt bedrövligt usel säsong av Valencia bör inte spelarmaterialet och kapaciteten underskattas för det. För att Real Madrid ska gå hela vägen krävs det att man får hjälp på traven av lagen som möter Barcelona och Atlético. Efter att CL-finalplatsen säkrades är jag därför ganska övertygad om att en del spelare redan har störst fokus på Milano. Jag tror likväl att det inte spelar någon roll. Real Madrid vinner här, glänsande eller ej, och ordnar fram en helt sanslöst dramatisk slutomgång. Sagan om att tre lag gör upp inför sista omgången är redan skriven. Det måste bli så.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.