Jakten På Stanley Cup Fortsätter -
Speltips

Jakten På Stanley Cup Fortsätter

Sport
Spelmarknad:
Jakten på Stanley Cup - Dag 6
Tips:
1X2
Odds:
Varierande
Spelstopp:
22 April 01.05
Spela här!

Tjenare. Gick vilse bland påskägg, snaps och bakfylleångor från långfredagen under helgen, så jag avstod att skriva några tips. Och det var nog tur. Jag var 0 av 4 under helgen, men det borde ju bara betyda att variansen är på min sida den här veckan. Så här är mina funderingar inför nattens NHL-matcher.

Columbus Blue Jackets vs Pittsburgh Penguins
Columbus tog sin första slutspelsseger senast mot Penguins och den stora frågan nu är om de kan störa pingvinerna ytterligare? Inför matchserien var jag relativt övertygad om att Penguins skulle sopa hem avancemanget och jag tror fortfarande att de avancerar. Men det kan nog bli tuffare än vad Crosby hade trott. Jag var lite naiv inför serien och trodde att Crosby och Malkin skulle åka åttor runt Blue Jackets. problemet med Penguins är att de bygger alldeles för mycket av sitt spel kring sin förstafemma. Brooks Orpik är ett utmärkt exempel. Bara Paul Martin och Sidney Crosby har mer istid än honom under slutspelet, men sett till grundserien så var Pittsburgh ett tillbakatryckt lag när han spelade. Det är naturligtvis bara en liten del i det stora hela, men “många små bäcker bildar till slut en stor å” gäller definitivt i slutspelet. Pittsburgh är fortfarande ett bättre lag än vad Columbus är och vi kan inte motstå 2.35 på dem. Men att Pittsburgh litar så pass mycket på sina stora namn kan ställa till det för dem. Titta bara på hur det gick förra året.

Minnesota Wild vs Colorado Avalanche
Vad ska man säga om Avs? De har två raka segrar och Paul Stastny och Nathan MacKinnon har haft lekstuga. Båda spelarna har gjort sju poäng på de två första matcherna. Kan ju nämna att MacKinnon är 18 år. Patrick Roy har verkligen fått ihop laget och de spelar respektlös men ansvarsfullt. Nu måste de dock lämna Pepsi Center och spela nästa match på bortaplan. Minnesota var väldigt starka på hemmaplan under ligaspelet, samtidigt som Colorado inte brydde sig speciellt mycket om de spelade hemma eller borta. Avs hade samma facit på hemma- som bortaplan. Jag tror att vi får bäst värde i att spela på oavgjort här. Wild kommer att ha fördelen av byta sist i nattens match, vilket bör betyda att MacKinnon och Stastny kommer få se mycket av spelare som Mikko Koivu och Matt Cooke. Två spelare som kan få vem som helst ur balans. Det här blir en tät match och 3.75 på krysset är intressant.

Chicago Blackhawks vs St Louis Blues
Blues har skakat av sig de frågetecken som fanns kring deras form när de klev in i slutspelet. De har lyckats vinna de två första matcherna på imponerande sätt. Det har visserligen krävts övertid, men det är starkt att vinna två raka. Jag ser inte hur Chicago ska kunna vända den här matchserien. Speciellt inte utan Brent Seabrook. Seabrook har gjort fyra poäng på de två matcherna och han har spelat mer än 30 minuter per match. Det är visserligen lite missvisande, då de har spelat 10 perioder om jag inte räknar helt fel. Oavsett så är det bara två chicagospelare med mer istid än Seabrook, som nu är avstängd efter en regelvidrig tackling på David Backes. Det är lite oklart om Backes spelar i natt. Han såg riktigt snurrig ut efter tacklingen och om han är borta så är det ett stort avbräck. Det här har varit en väldigt tät serie och det finns värde i både krysset och tvåan här. 1.96 på ettan är inte spelvärt men jag garderar upp mig och lirar X2 till 1.79

Anaheim Ducks vs Dallas Stars
Jag varnade för en skräll i den här serien. Det tror jag inte på längre. Ducks ser riktigt heta ut och jag blir förvånad om Stars vinner en match här.Frederik Andersen har varit stabil i målet och framåt levererar Getzlaf och Perry precis det som förväntas av ligans bästa anfallsduo. Vi får 2.60 på att Ducks vinner det här och det är ett bra odds. Jag ger Ducks 55 % – 60 % i den här matchen, och då känns det oddset ganska bra. Jag har dessutom hört att Ducks har ett ess i rockärmen som de kan plocka fram om de ligger illa till i tredje.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.